کد خبر: 1412600
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۱
کارشناس فضای مجازی:

تضاد رفتاری در فضای مجازی ناشی از تفاوت‌های ذهنی است

گروه فضای مجازی: حجت‌الاسلام پیکری گفت: یکی از دلایل مهم تناقض رفتار آدم‌ها در فضای حقیقی و مجازی، تفاوت میان واقعیت زندگی و ایده‌آل‌های ذهنی آنهاست، به همین دلیل عده‌ای از افراد جامعه دچار نفاق و بیماری چند شخصیتی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد پیکری، کارشناس فضای مجازی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تناقض‌های رفتاری کاربران در دنیای مجازی و فضای حقیقی اظهار کرد: یکی از دلایل مهم تناقض رفتار آدم‌ها در فضای حقیقی و مجازی، تفاوت میان واقعیت زندگی و ایده‌آل‌های ذهنی آنهاست، به همین دلیل عده‌ای از افراد جامعه دچار نفاق و بیماری چند شخصیتی می‌شود. کسی که ایده‌آل‌های دست‌نیافتنی و آرزوهای غیرمنطبق با شخصیت و شرایط زندگی خودش دارد، دچار چندگانگی رفتار در خلوت و جلوت می‌شود.

وی با اشاره به راهکارهای مقابله با رفتارهای چند شخصیتی در دو فضای حقیقی و مجازی گفت: تعدیل آرزوها و ساماندهی ایده‌آل‌های زندگی به وسیله اصلاح فرهنگ رفتاری فرد و جامعه، تقویت اعتماد به نفس و اتکا به موفقیت‌های افراد و مزیت‌های نسبی آنها در عالم واقع و جهان خارج از ذهن است که این کار سبب می‌شود فرد در خلوت با درک وجود ناصحیح به دنبال کسب موفقیت و جلب رضایت نباشد.

ساماندهی ایده‌‌آل‌های زندگی راهی برای مقابله با تضادهای اخلاقی

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: تعدیل آرزوها و ساماندهی ایده‌‌آل‌های زندگی باید از طریق نهادهای فرهنگی در جامعه ترویج و تبلیغ و از طریق خانواده‌ها نسبت به گروه‌های سنی مختلف رعایت شود، اما در نهایت آن‌چیزی که سرنوشت خود را چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی رقم می‌زند خود فرد است و باید افراد به دنبال انگیزه‌های والاتر و رضایت‌بخش تر باشد، تا بتوانند خود را از این نقیصه محافظت کنند.

وی بیان کرد: ما نمی‌توانیم فضای مجازی را به دلیل آسیب‌هایش نادیده بگیریم بلکه باید آسیب‌های آن را شناسایی و نسبت به رفع آن تلاش فرهنگی داشته باشیم.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: باید عنصر تعهد، وفاداری و حفظ حریم در افراد جامعه تقویت شود و هرکسی از طریق مقایسه میان خوب و خوب‌تر و بد و بدتر در رفتارهای فضای مجازی خود نسبت به فضای حقیقی و واقعی، ارتقای رفتار پیدا کند.

ضرورت تشکیل بنیادی برای تبیین رفتارهای مناسب در دنیای مجازی

وی ضمن موافقت با پیشنهادی مبنی بر تشکیل بنیادی برای تبیین رفتارهای مناسب در فضای مجازی گفت: با تشکیل این بنیاد موافقم و فعالیت این بنیاد، مانع فعالیت‌های پلیس فتا نیست و آن تلاش‌ها در راستای حفظ کیان جامعه از خطرات امنیتی است؛ بنابراین لازم است که پلیس فتا در جایگاه خود باقی بماند و چنین بنیادی هم تشکیل شود چرا که این تشکل می‌تواند به کمال جامعه در رفتار کاربران فضای مجازی کمک بسیاری کند.

captcha