حجتالاسلام حسن عباسزاده، پژوهشگر علوم قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: هنر دینی و ارزشی باید بهصورت یک حرکت بنیادگرایانه متکی به اصل مهم پیوند با معرفت الهی جهت تکامل معنوی برای هدایت انسان باشد.
وی گفت: اگر هنر دینی با ایمان واقعی به خدا همراه نباشد و تنها به تظاهر و بیان شکل ظاهری مسائل دینی در هنر توجه شود، قاطعاً آسیبهای جبرانناپذیری برای جامعه در پی دارد.
وی افزود: تظاهر به حفظ ظاهری دین در ابزار هنر و رسانه سبب بهوجود آمدن یک جامعه قشرگرا و فرصتطلب میشود و این امر خود زمینه ساز جامعهای دروغین بدون درک کامل ژرفای فرهنگی و معرفتی است.
عباس زاده، روزمرگی را از دیگر آسیبهای تظاهر به دین و دینداری در جامعه دانست و اضافه کرد: نبود تعهد دینی و معرفی سبب میشود دین بهعنوان یک ابزار در همه ابعاد زندگی مورد سوء بهرهبرداری قرار گیرد و رسانهها میتوانند با رسالت ارزشی خود مانع این آسیب شوند.
مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: استفاده ابزاری از دین جامعه را جامعهای مشرک، بیبند و بار و بدون بصیرت دینی بار میآورد و این آسیب میتواند جامعه را در مسیر نابودی و زوال فرهنگی قرار دهد.
این پژوهشگر علوم قرآنی اظهار کرد: رسانه بهعنوان فراگیرترین ابزار اطلاعرسانی میتواند با تعهد و تخصصی که دارد با تبیین و شناساندن آسیبهای تظاهر به دینداری در جامعه مانع زوال فرهنگی و ادبیات انسانی در جامعه شود.