کد خبر: 1414485
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۴
رضا توکلی:

سینما رویدادی نظیر ۱۵ خرداد را به فراموشی سپرده است

گروه هنر: یک بازیگر سینما و تلویزیون گفت: رویدادهایی نظیر ۱۵ خرداد قادرند الهام بخش کارهای بسیاری در سینما باشند که متاسفانه به فراموشی سپرده شده‌اند.

رضا توکلی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه رویدادهای انقلابی برای پرداخت‌های سینمایی، قابلیت‌های فراوان دارند، گفت: سینما برای جذابیت نیازمند داستان و اتفاقاتی است که قابلیت فراوانی برای دراماتیزه شدن داراست، حال این اتفاق در هر زمانی می‌تواند رخ دهد. برای همین در تاریخ سینما کم نبودند فیلم‌هایی که در برهه‌های مختلف سعی کردند حرکت‌های مردمی را که پیروزی و تحولی عظیم در پی داشت به تصویر بکشند.

وی افزود: نکته مهم اینجاست که برخی از اتفاقات و رویدادها سندیت دارند، یعنی در دنیای واقعی رخ داده و تنها فیلمنامه‌نویس آن را شکل و پرداختی سینمایی داده و احتمالا بار دراماتیک آن را هم افزایش یا کاهش داده است. نمونه بارز این اتفاقات تصویرگری از انقلاب های گوناگون است که همیشه در سینما اهرمی جذاب برای تولید فیلم‌های مختلف بوده است. برای نمونه شاید فیلم‌های مختلفی درباره انقلاب فرانسه یا جنگ شمال و جنوب آمریکا ساخته شده، اما باز هم می‌بینیم که درباره آن اتفاقات فیلم تولید می‌شوند.

رویداد‌نگاری ضعیف سینما از انقلاب

بازیگر فیلم «سفر سبز» با بیان این که سینمای ما در این عرصه کم کار بوده، گفت: متاسفانه سینمای ما در رویدادنگاری از انقلاب بسیار ضعیف عمل کرده است، البته این امر را نباید بر پایه کم کاری گذاشت، چون سینمای واقعی ما تاریخی 35 ساله دارد، چون از سینمای قبل از انقلاب که محدود شده بود به تعدادی فیلم سطحی، پس نمی‌شد انتظار داشت درباره رویدادهای مهم گذشته کاری تولید کند.

توکلی ادامه داد: سینمای پس از انقلاب در دهه شصت فیلم‌هایی ساخت که در آنها به انقلاب اسلامی پرداخت شده بود، هرچند که اغلب آنها رویکردی غیر‌مستقیم به پیروزی انقلاب داشتند، چون ساخت فیلمی درباره نحوه پیروزی انقلاب هزینه‌های بالایی را طلب می‌کند. برای مثال اگر بخواهیم در قالب فیلمی سینمایی از 12 الی 22 بهمن را به تصویر کشیم احتیاج به شهرکی است که در آن صحنه‌های روی داده شده، بازسازی شود. یکی دیگر از رویدادهای مهم که برای یک کار سینمایی بسیار جذاب است قیام 15 خرداد است.

حمایت سینما از تولیدات انقلابی

این بازیگر ادامه داد: تصویرگری از قیام مردم در سال 42 و تبعید امام (ره) یک جریان آگاهانه است که امام تا پیروزی انقلاب آن را هدایت کرد. این ویژگی اتفاقی بسیار عظیم است که نمونه آن را در جهان نمی‌توان یافت، پس اگر بشود با حمایت‌های دولت چنین فیلمی را تولید کرد مطمئن باشید که آن کار سندی برای آیندگان این سرزمین خواهد بود، هرچند باید به یاد داشت که این کار با دقت و کیفیت خوبی ساخته شود.

وی در پایان بیان کرد: شاید در نگاه اول تولید چنین کارهایی پرخرج به حساب آید، اما مطمئن باشید که تولید آنها جز ضروریات است، چون اگر ما نتوانیم آنچه در کشورمان روی داده را ترسیم کنیم، چگونه نسل جوان و آینده می‌خواهند با آنچه که در کشورشان روی داده آشنا شوند، البته ممکن است که در این زمینه کتاب‌های بسیاری نوشته شده باشد، اما همه می‌دانیم که تاثیرگذاری سینما با هیچ رسانه‌ای قابل قیاس نیست. برای این ادعا مثالی می‌زنم شاید درباره آنچه درباره «پاوه» رخ داد کتاب‌هایی نوشته شده باشد، ولی این فیلم «چ» بود که بسیاری را با آنچه در آن مقطع اتفاق افتاد، آشنا کرد.

captcha