به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی ــ تفریحی شهرداری مشهد، علی رضازاده همدانی، مدیر فرهنگسرای انتظار مشهد اظهار کرد: برنامههای فرهنگسرای انتظار با توجه به رسالتی که در حوزه انتظار و مهدویت دارد در ماه شعبان بر سه ساحت گروههای نخبگانی، گروههای هدف و عموم شهروندان تعریف شده است.
وی افزود: در ساحت نخبگانی همایش تخصصی تحت عنوان «منظر شهر منتظر» ویژه دانشجویان کارشناسی ارشد، طلاب سطوح خارج و دکتری، اساتید و مدیران شهری برگزارخواهد شد تا در این راستا به تمام ابعاد شهر منتظر و آرمان شهر مهدوی که منتظر تحقق آن در دولت کریمه اهل بیت(ع) هستیم در بعد اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی، عمرانی و شهرسازی پرداخته شود، بهعنوان نمونه در بحث فرهنگی سبک زندگی مهدوی مد نظر قرار دارد و در بحث اخلاقی به فرهنگ مردم در شهر منتظر خواهیم پرداخت.
رضازاده یادآور شد: مراسم افتتاحیه و پیش همایش منظر شهر منتظر در دهه مهدویت برگزار خواهد شد و پس از آن فراخوان مقاله و تشکیل کمیسیونهای تخصصی در قالب 24 کمیسیون پیگیری میشود و در 9 ربیع، روز بیعت با امام زمان(عج) مراسم اختتامیه این همایش برگزار خواهد شد، ضمن اینکه فراخوان تشکیل کمیسیونها و بررسی پیشنهادات در طرح بیعت برای ارائه مدلهای اجرایی شهر منتظر و الگوی مشهد 2017 صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: کرسیهای گفتمان مهدویت از نگاه مستبصرین در 15 نقطه شهری بهویژه در نقاطی که بحثهای اختلافی وجود دارد حضور خواهند داشت و درباره مباحثی درباره دین اسلام با مبانی مهدوی سخنرانی میکنند تا شهروندان نسبت به گفتمان مهدوی حساستر شوند.
گنگره شعر مهدویت و انتظار
مدیر فرهنگسرای انتظار با اشاره به برگزاری شب شعر مهدویت و انتظار بیان کرد: درشعر آئینی تنها یک کنگره عاشورایی وجود دارد که در شیراز فعال است و چون فرهنگ شیعه دو بال مؤثر دارد و آن عاشورا و مهدویت است، لذا کنگره شعر کشوری را بهصورت سالیانه برگزار خواهیم کرد که شعرای تمامی شهرستانها حضور خواهند داشت، ضمن اینکه از دو شاعر ارزشمند در حوزه مهدویت نیز تقدیر خواهد شد.
رضازاده افزود: در این شب شعر که یک روز کامل برگزار خواهد شد 100 شاعر شعرخوانی خواهند کرد ضمن اینکه با فرهنگستان ادب نیز ارتباط برقرار کردهایم تا در این راستا با فرهنگسرا همکاری داشته باشند، همچنین سخنرانی درباره شعر امیدبخش و امید انتظار خواهیم داشت چراکه شاعران در حوزه انتظار اکثرا به فراق و هجر و دوری میپردازند.
وی تصریح کرد: اختتامیه جشنواره شعر استانی دفاع مقدس و انتظار با همکاری بنیاد حفظ آثار برگزار میشود و دبیرخانه دائمی این شب شعر بهعنوان یک سر فصل در برنامههای فرهنگسرای انتظار گنجانده خواهد شد در حال حاضر فراخوان آغاز و ارسال آثار و داوری آغاز شده است؛ 31 ارگان پای کار آمدهاند و بیش از هزار شاعر درگیر این رویداد شدهاند که تا کنون نزدیک به یک هزار و 500 اثر به جشنواره رسیده است.
جشنواره دهه مهدویت و حضور گروههای مردمی
مدیر فرهنگسرای انتظار با اشاره به برنامههای ساحت گروه هدف اظهار کرد: جشنواره دهه مهدویت با حضور گروههای مردمی آغاز به کار کرده است و شورای هماهنگی ستادهای دهه مهدویت و دبیرخانه آن با دستور شهردار در فرهنگسرا ایجاد شده است. پیشبینی شده است که توسط این شورا 313 پایگاه مردمی در سطح شهر ایجاد شود و از پتانسیل مردم در این راستا بهرهمند شویم و به نوعی از ستادهای مردمی و ارگانها پشتیبانی صورت خواهد گرفت.
وی یادآور شد: برپایی ایستگاههای امید و انتظار که سال گذشته با پتانسیل خوبی اجرا شد امسال نیز با کمک تشکلها بهصورت جدی پیگیری خواهد شد. مراسم مهدوی و اعزام مبلِّغ و مداح، حمایت از طرحهای مهدوی با همکاری ارگانهای تخصصی نظیر بنیاد حضرت موعود و سازمان تبلیغات اسلامی پیگیری میشود.
اجرای نقاشی کیلومتری ویژه 1800 مهد کودک
رضازاده تصریح کرد: محلهآرایی اتفاق عظیم شهری است که در ستادهای مردمی بهعنوان پایگاههایی که ارائه اقلام میکنند فعالیت خواهیم کرد ضمن اینکه اجرای نقاشی کیلومتری که توسط یک هزار و 800 مهد کودک سطح شهر اتفاق میافتد و در کنار گذر فضای پارک ملت در دو بخش، اجتماع کودکان را خواهیم داشت همچنین تصویرگری برای کودکان و بخش آزاد برای بزرگسالان و جوانان و نوجوانان نیز تدارک دیده شده است و در پایان جشن بزرگی برای کودکان در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: پیشبینی شده است نقاشی کیلومتری مهدهای کودک به ثبت گینس برسد البته با توجه به تحریمها، صورت گرفتن این کار سخت است اما با کشورهای مربوطه در حال رایزنی هستیم.
مدیر فرهنگسرای انتظار افزود: ایجاد نمایشگاه تخصصی و مفهومی بعد از نیمه شعبان مخاطب را درگیر بحثهایی نظیر انتظار و مسجد، انتظار و محله، انتظار و خانواده، انتظار و انقلاب خواهیم کرد.
برگزاری تئاتر آئینی
وی عنوان کرد: برگزاری نمایش تئاتر آئینی توسط گروهی هنری متشکل از هنرمندان تهرانی و مشهدی با مفهوم انتظار از دیگر برنامههای دهه مهدویت است که روزی چهار تا پنج هزار نفر را درگیر خواهد کرد در این تئاتر حواس چندگانه افراد با فضایی صوتی و تصویری، انفجار و نور درگیر خواهد شد، این تئاتر در مجتمع آیهها و یا دانشگاه فردوسی مشهد اجرا میشود.
رضازاده با اشاره به طراحی 110 طاق نصرت پلهای گفت: این طاق نصرتها جزئی از فضاهای مذهبی و آرمانهای ما در گذشته بوده است و به نوعی در هویت شهر مشهد نقش مهمی داشته است و بعد از انقلاب برای شهدا، بزرگان و افرادی که از سفر کربلا و مکه میآمدند نصب میشده است اما امروز این سنت به فراموشی سپرده شده است، لذا در این راستا به دنبال بازیابی این هویت هستیم و برای هر محله یک طاق نصرت با همکاری مردم محل در نظر گرفته شده است و بیشتر اجتماعات دهه مهدویت در فضای نزدیک به طاق نصرت برگزار خواهد شد.
اجتماع عظیم منتظران ظهور
مدیر فرهنگسرای انتظار یادآور شد: برپایی اجتماع عظیم منتظران از دیگر برنامههایی است که با همکاری تشکلها و فرهنگسرا صورت خواهد گرفت و در پایان این اجتماع شهروندان عهد و پیمانی با امام رضا(ع) خواهند بست. هم راستا با این اجتماع مراسم جشن میلاد در عرصه میدان شهدا و به مدت دو شب با همکاری اداره مراسم و مناسبتهای سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد برگزار خواهد شد و 12 نقطه شهری نیز بهصورت منطقهای برگزار خواهد شد.