کد خبر: 1415518
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶
سعید سعدی:

برخوردها در جشنواره فجر با «پنجاه قدم آخر» دور از اخلاق اسلامی بود

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما با گلایه از برخورد بد مخاطبان و منتقدان در جشنواره فیلم فجر سال گذشته با «پنجاه قدم آخر» گفت: برخوردی که با این فیلم شد به هیچ وجه با اخلاق اسلامی مغایرت و همخوانی نداشت.

سعید سعدی، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «پنجاه قدم آخر» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که برخوردها با این فیلم دور از اخلاق بود، بیان کرد: این فیلم دفاع مقدسی برای اکران عمومی 12 دقیقه کوتاه شده است. در ضمن یک روای از ابتدا تا انتها، نریشن برخی قسمت‌ها را به عهده دارد. در ضمن بسیاری از قسمت‌های فیلم که در آن با زبان کردی سخن گفته می‌شد، حذف شده؛ برای همین از حضور طناز طباطبایی در فیلم تا حدودی کاسته شده است.

وی افزود: تبلیغات محیطی این فیلم سینمایی از امروز (19 خردادماه) در سطح شهر آغاز می‌شود و تیزرهای تلویزیونی کار هم در حال پخش است، البته متاسفانه برخوردهایی که با این فیلم دفاع مقدسی در جشنواره سال گذشته شد به شدت روی جذب مخاطب این فیلم تاثیر منفی گذاشته است. این رفتار نشان می‌دهد چرا ما در سینمای دفاع مقدس تا این حد کم کار هستیم.

این تهیه‌کننده گفت: نمی‌گویم این فیلم فارغ از اشکال است، چون چنین فیلمی تاکنون ساخته نشده بود، اما برخوردی که با آن شد به هیچ وجه سینمایی نبود. اگر منتقدان که خود را فرهیخته می‌دانند نسبت به این فیلم اعتراضی داشتند باید آن را در جلسه پرسش و پاسخ فیلم مطرح می‌کردند نه این‌که در سالن نمایش، آن‌هم در حضور کارگردان فیلم را به تمسخر بگیرند!

سعدی گفت: برخوردهای ناشایستی که در جشنواره با برخی فیلم‌ها شد، کاملا مغایر با اخلاق اسلامی است، چون در تمام دستورات اخلاق اسلام آمده است که از مسخره کردن افراد به شدت پرهیز شود. نکته تاسف آور این‌که بزرگانی چون کیمیایی، مهرجویی و پوراحمد مورد این بی‌مهری‌ها قرار گرفتند. افرادی که هر کدام بخشی از سینمای ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

این سینماگر تاکید کرد: از نگاه من شان انسان‌ها بسیار بالاتر از فیلم و سینماست. در ضمن هنر که یک پدیده زیبا و اخلاقی است، آمده تا ما را به سوی کمال هدایت کند، اما باید دید که چه کرده‌ایم که هنر ما به این روز گرفتار شده است. هنری که باید منادی ارزش‌های اسلامی باشد در آن به یک فیلم دفاع مقدسی توهین می‌شود. حال آن کار می‌خواهد از کیفیت پایینی سود برده باشد.

تهیه کننده فیلم «آلزایمر» تاکید کرد: این فیلم مسلما ضعف داشت برای همین فیلمسازی چون کیومرث پوراحمد رضایت داد تا 12 دقیقه فیلم کوتاه شود. در ضمن در مونتاز این کار دستخوش تغییرات بسیاری شد، اما آیا این فیلم در مقایسه با بسیاری از فیلم‌های روی پرده از کیفیت بالاتری بهره نبرده است؟ پس چگونه با این فیلم برخوردی چنین ناپسند می‌شود.

سعدی در پایان بیان کرد: دائما شعار حمایت از سینمای دفاع مقدس را می‌دهیم، حتی منتقدان گله‌مند هستند، چرا این‌گونه سینمایی تا این اندازه افول کرده است، اما سوال من این است که آیا حمایت تنها خلاصه می‌شود به تولید؟ آیا منتقدان و اهالی رسانه موظف نیستند از فیلم‌های با محوریت سینمای دفاع مقدس حمایت کنند؟ پاسخ به این سوال‌هاست که می‌تواند سرنوشت بهتری را برای سینمای دفاع مقدس رقم زند.

captcha