به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری دهمین دوره همایش بینالمللی دکترین مهدویت با عنوان «اخلاق و سبک زندگی؛ راهبردها و راهکارها»، امروز، سهشنبه، 20 خردادماه در محل حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین پورسید آقایی، دبیر علمی این همایش اظهار کرد: چند دوره از این همایش با موضوعاتی مانند مهدویت و رسانههای زمینهساز، مهدویت و هنر زمینهساز، مهدویت و تربیت زمینهساز برگزار شد و برای تکمیل این سیر، موضوع این دوره از همایش مهدویت و اخلاق و سبکزندگی زمینهساز انتخاب شد.
وی ادامه داد: تجلی اصلی تربیت، در اخلاق فرد است و با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری عنوان این همایش «اخلاق و سبک زندگی؛ راهبردها و راهکارها» برگزیده شد. دکترین مهدویت و زمینهسازی در این همایش به معنای انتظار واقعی برای امام زمان(عج) است که مطابق با نظر علما و مراجع در طول تاریخ است و آن عبارت است از پویایی و تلاش برای زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) و نه برداشت منفی از انتظار.
رئیس موسسه آینده روشن تصریح کرد: شناسایی پژوهشگران، اساتید و فضلای دانشگاهی و حوزوی مرتبط با موضوع همایش از طریق بانکهای اطلاعاتی مراکز علمی کشور صورت گرفت و برای آنها ارسال الکترونیکی فراخوان همایش و دعوتنامه تدوین مقاله برای 1000 نفر از پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی در سه مرحله صورت گرفت و به صورت خاص نیز از پژوهشگان و اندیشمندان برتر طی برگزاری نشستهایی دعوت به عمل آمد و و ارسال دعوت نامه کتبی تدوین مقاله به صورت ویژه برای بیش از 50 نفر از محققین حوزوی و دانشگاهی صورت گرفت.
وی بیان کرد: برای استفاده از تمام ظرفیتهای علمی، ارسال فراخوان همایش و دعوتنامه مشارکت علمی در همایش برای بیش از 30 دانشگاه و پژوهشگاه در سراسر کشور از جمله دانشگاه قم، دانشگاه اصفهان، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه علامه طباطبائی، دانشگاه شیراز، دانشگاه شاهد تهران، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه عالی دفاع ملی، دانشگاه علوم انتظامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، جامعه المصطفی العالمیه، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، جامعه الزهرا، دانشگاه الزهرا و ...صورت میگیرد.
حجتالاسلام پورسیدآقایی گفت: برگزاری پیشنشستهای تخصصی در رابطه با موضوع همایش با انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه قم، اعضای هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه قم، دانشگاه دفاع ملی، دیدار با مراجع عظام، آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی، آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی، آیتاللهالعظمی نوری همدانی، حضرت آیتاللهالعظمی علوی گرگانی، آیتالله آملی لاریجانی، آیتالله مومن،آیتالله اعرافی، حجتالاسلام و المسلمین علوی، سر لشکر بسیجی فیروزآبادی از جمله برنامههای انجام گرفته بود.
وی با اشاره به همکاری دستگاهها و نهادها دراین همایش تصریح کرد: مرکز مدیریت حوزه علمیه، وزارت امور خارجه، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، نیروی انتظامی، شهرداری تهران، سازمان اوقاف و امور خیریه، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی، دانشگاه علوم انتظامی، جامعه المصطفی(ص) العالمیه، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه قم، دانشگاه عالی دفاع ملی، انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اداره کل عقیدتی سیاسی سازمان کل نیروهای مسلح، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، شهرداری و استانداری قم در برگزاری همایش مشارکت داشتند.
دبیر علمی این همایش یادآور شد: همایش بینالمللی دکترین مهدویت، پنجشنبه و جمعه، 22 و 23 خرداد ماه، از ساعت 8:30 تا 20 در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار میشود و در مراسم افتتاحیه، آیتالله آملی لاریجانی، آیتالله حائری شیرازی، حجتالاسلام رحیمیان، تولیت مسجد مقدس جمکران، دکتر قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه و صالح الوردانی از مصر سخنرانی میکنند.
وی ادامه داد: در این مراسم از کتاب مهدی یاوران رونمایی میشود و از چهرههای شاخصی که به عنوان مهدی یاور معرفی میشوند، تجلیل به عمل میآید. این افراد عبارتند از آیتالله ریشهری، آیتالله قرهی، خانم مرضیه دباغ، حجتالاسلام و المسلمین ابوترابیفرد، دکتر عصار، سردار رادان، دکتر علی آبادی، مدیر عامل مپنا ، حجتالاسلام و المسلمین سیدعباس لاجوردی، نرگس آبیار، کارگردان سینما و سیدمهدی میرداماد، شاعر و مداح اهل بیت(ع).
حجتالاسلام والمسلمین پورسیدآقایی درباره برنامه اختتامیه افزود: سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، هسه راینهارد از آلمان و اجرای برنامههای فرهنگی و تواشیح از برنامههای اختتامیه است.
وی ادامه داد: کمیسیون شماره 1 و 2 به ریاست موسسه آینده روشن، کمیسیون شماره 3 به ریاست دانشگاه عالی دفاع ملی، کمیسیون شماره 4 به ریاست دانشکده الهیات دانشگاه قم و کمیسیون شماره 5 به ریاست انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه قم برگزار میشود. مجموعا 123 مقاله فارسی به دبیرخانه ارسال شد که 28 مقاله در کمیسیونها ارائه میشوند.
وی در پایان درباره دستاوردهای برگزاری 10 دوره از این همایش اظهار کرد: مهمترین دستاورد این همایش در عرصه تولید علم و استفاده از مقالات در مجلات علمی و پژوهشی دنیا است. همچنین برگزاری این همایشها راه را بر مدعیان دروغین مهدویت و فرقههای انحرافی آن که با عوامفریبی کار خود را پیش میبرند میبندد و باعث میشود سطح آگاهیبخشی به مردم علاقهمند به امام زمان(عج) بالا رود.
حجتالاسلام والمسلمین موسوینسب، رئیس دبیرخانه دائمی همایش بینالمللی دکترین مهدویت در این نشست بیان کرد: در دهمین دوره از همایش بینالمللی دکترین مهدویت 34 پژوهشگر از 15 کشور مانند عربستان، مصر، لیبی، عمان، اسپانیا، آلمان، تونس و ... حضور دارند. تاکنون در این 10 دوره، حدود 800 اندیشمند در ایران حاضر شدند.
حجتالاسلام والمسلمین سهرابی، عضو هیئت علمی موسسه آینده روشن نیز به عنوان آخرین سخنران این نشست درباره ویژگیهای فرد منتظر توضیح داد: امام صادق(ع) در حدیثی میفرمایند که کسی که میخواهد از اصحاب امام زمان(عج) باشد باید متخلق به ورع و تقوا باشد و به این صفات باید صفت انتظار نیز اضافه شود تا شخص با داشتن این صفات اخلاقی، از یاران امام زمان(عج) محسوب شود.