به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، عصر امروز سهشنبه 20 خردادماه در دبیرخانه این شورا و با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد.
حجتالاسلام شاهمرادی در ابتدای این نشست با اشاره به ابلاغ واگذاری مسئولیت پیگیری امور شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استانها و شهرستانها به شورای فرهنگ عمومی کشور در سال 1390، گفت: این ابلاغیه امسال و با توجه به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار گرفتهایم اجرایی خواهد شد.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی کشور زیرمجموعهای از شورای عالی انقلاب فرهنگی است که دارای 30 عضو از 29 دستگاه کشور است که دارای 10 وظیفه ذاتی همچون نامگذاری روزها است، علاوه بر این وظایف یک سری وظایف دیگر نیز به این شورا توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی محول شده است.
آغاز فعالیتهای اجرایی از ماه رمضان
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تأکید بر اینکه مصوبه واگذاری مسئولیت پیگیری امور شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استانها به شورای فرهنگ عمومی کشور در 27 بهمنماه سال 1390 ابلاغ شده است، اظهار کرد: با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان و تغییرات در دولت، شورای علی انقلاب فرهنگی این امر را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور ابلاغ کرده است و وزیر از دبیرخانه خواسته است این امر به استانها ابلاغ شود.
حجتالاسلام شاهمرادی درادامه در مورد احتمال تداخل فعالیتها با سایر نهادها، تصریح کرد: برای اینکه از این تداخل جلوگیری شود ستادی متشکل از نهادهایی که فعالیتهای قرآنی انجام میدهند، همچون معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی و ... در آن عضو هستند و دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور نیز عضو این ستاد است.
وی با بیان اینکه واگذاری این مسئولیت به عنوان کم شدن وظایف سایر نهادهای قرآنی در مورد انجام فعالیتها نیست، گفت: با اجرایی شدن این ابلاغیه نه تنها چیزی از وظایف قرآنی نهادهای متولی کم نخواهد شد بلکه ما به هیچ عنوان قصد دخالت را نیز نداریم و در واقع در این امر به دنبال ایجاد یک همافزایی قرآنی هستیم.
شورای توسعه فرهنگ قرآنی امور استانها را از طریق شورای فرهنگ عمومی پیگیری میکند
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد سرنوشت شورای توسعه فرهنگ قرآنی، افزود: دخالت این شورا در استانها از طریق شورای فرهنگ عمومی کشور صورت خواهد گرفت.
حجتالاسلام شاهمرادی یادآور شد: واگذاری این مسئولیت به شورای فرهنگ عمومی کشور به این منظور است تا ما فعالیتهایی که کمتر بر روی آنها کار شده است را پیگیری کرده و به سرانجام برسانیم. عمده برنامههایی که ما انجام از طریق شورای فرهنگ عمومی پیگیری خواهیم کرد در مباحثی همچون تدبر، تفسیر، ترجمه و مفاهیم قرآن کریم خواهد بود ضمن اینکه شروع فعالیت را نیز ابتدای ماه مبارک رمضان قرار دادهایم.
پیگیری فعالیتهای قرآنی بر زمین مانده
وی تصریح کرد: با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان عمده فعالیتی که دستگاهها انجام میدهند بحثهای مربوط به روخوانی و روانخوانی قرآن کریم است و برخی بحثهای دیگر بر زمین مانده و تقریباً رها میشود که شورای فرهنگ عمومی مسئولیت پیگیری این فعالیتها را بر عهده دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: یکی دیگر از مباحثی که پیگیری خواهیم کرد مربوط به بحث سبک زندگی که یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری نیز هست، خواهد بود، ما در این بخش وظیفه خواهیم داشت تا سبک زندگی قرآنی بر اساس مصادیق قرآنی تعریف و شکل بگیرد.
حجتالاسلام شاهمرادی بار دیگر با تأکید بر اینکه با واگذاری این مسئولیت قصد تداخل در سایر نهادها را نخواهیم داشت، گفت: ما به کمک نهادهای قرآنی برای بالندگی و همافزایی و رشد فعالیتهای قرآنی خواهیم آمد.
در بحث فرهنگی موازی کاری زیادی وجود دارد
وی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه در مباحث فرهنگی موازی کاریهای زیادی دیده میشود، اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات مباحث فرهنگی همین موازی کاریها است که اگر بتوانیم از این موازی کاریها فاصله بگیریم گام بلندی را برای ارتقاء بر خواهیم داشت.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در پایان سخنان خود یک بار دیگر واگذاری مسئولیت پیگیری امور شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استانها به شورای فرهنگ عمومی را گامی در راستای همافزایی قرآنی عنوان کرد و گفت: ما آمدهایم تا فعالیتهایی که درزمینه قرآنی بر روی زمین مانده است را دنبال کنیم. امیدوارم این امر الگویی باشد تا همه دستگاهها به همدلی لازم برسند.