کد خبر: 1417099
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۵
حجت‌الاسلام محصل تصریح کرد:

جایگاه از دست رفته «برکت» در سبک زندگی/ مالی که آسودگی به همراه ندارد

گروه جامعه: کارشناس ارشد فقه به جایگاه از دست رفته برکت در سبک زندگی مادی امروزی اشاره و عنوان کرد: مالی که با برکت همراه نباشد، آسودگی به همراه نمی‌‌آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی محصل همدانی، معاون آموزشی مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به بیان مفهوم عنوان برکت و جایگاه آن در سبک زندگی پرداخت و گفت: علما و مفسران در تبیین معنی این کلمه از نفعی ثابت و کثیر نام می‌برند.

وی بررسی زندگی علما و بزرگان را سبب آشنایی بهتر با مفهموم برکت و نقش آن در زندگی افراد دانست و گفت: برکت از دو جنبه آسمانی و زمینی برخوردار است. برکت معنوی و آسمانی آن چیزی است که از جانب خداوند برای انسان‌ها عطا می‌شود و برکت مادی آن است که ما در زندگی خود مشاهده و نفع می‌بریم.

از بین رفتن برکت در زندگی با کم رنگ شدن تقوا

حجت‌الاسلام محصل از بین رفتن برکت در زندگی را به سبب کم رنگ شدن تقوا دانست و گفت: تقوا و برکت رابطه مستقیم در زندگی با یکدیگر دارند. ضعیف شدن تقوا در افراد سبب می‌شود زندگی آنان روال مادی تری به خود گیرد و بدین جهت مفهوم برکت جایگاه اصلی خود را از دست بدهد.

وی با بیان اینکه در گذشته برکت یک اعتقاد عمومی بود و افراد در رفت و آمدهای فامیلی و یا کسب و کار این مفهوم را باور داشتند و مبنای رفتار آنان بود اظهار کرد: برکت با قانع بودن و بخشش در راه رضای خدا همراه است اما امروز مادی گرایی و طمع برای بیشتر داشتن جایگاهی برای مفهوم برکت باقی نگذاشته است.

تنهایی تلاش نکنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین محصل به تلاش شخصی افراد برای زیاد کردن منابع مالی خود اشاره و عنوان کرد: امروز بیشتر جوانان سعی می‌کنند با تکیه بر تلاش شخصی خودشان اندوخته مالی خود را زیاد کنند، در صورتی که تلاش شخصی زمانی مطلوب است که با توکل به خدا و بخشش همراه باشد.

وی رعایت حلال و حرام در کسب و کار را عامل مهمی در برکت مال دانست و گفت: خلوص نیت و کار کردن در راه رضای خدا با این دید که هر چه از جانب دوست رسد نیکوست، سبب می‌شود شکر حاصله از مال بدست آمده به برکت مال منجر شود.

مالی که آسودگی نمی‌آورد

حجت‌الاسلام محصل فراموش کردن این سنت الهی را سبب تلاش بیهوده افراد برای رسیدن به هدفی بزرگ که نیاز به یاوری همچون خداوند دارد، دانست و گفت: فرد بدون در نظر گرفتن مفهوم برکت دچار یک تسلسل باطل می‌شود و هدف خود از زندگی را فراموش می‌کند چون دائما در حال تلاش برای افزودن به مال و دارایی خود است و این مال سبب آسودگی فکر و روان وی نمی‌شود.

وی در پایان سخنان خود به وظایف نهادهای فرهنگی برای زنده نگاه داشتن مفاهیم دینی همچون برکت در زندگی مدرن امروز پرداخت و گفت: جامعه امروز ما به رسانه‌های تصویری، صوتی و مجازی وابستگی زیادی پیدا کرده و رسوخ به این منبع و ترویج مفاهیم از این دستگاه می‌تواند سبب الگوبرداری مردم شود.

captcha