میترا عطیفه، محقق پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تدوین طرح پژوهشی بررسی تغذیه از منظر قرآن کریم از سوی فرهنگستان علوم پزشکی، گفت: بخش از این پژوهش به صورت مطالعه مروری است تا خواننده در خصوص مقالات و تحقیقاتی که تاکنون در این زمینه صورت گرفته است اشراف بیشتری پیدا کند، به همین منظور پس از بررسیهای صورت گرفته در نشریات و مقالات معتبر خارجی مطلبی در خصوص تغذیه با شیر مادر را استخراج کردهایم که در سال 2003 توسط کشور عربستان تهیه شده بود و پس از آن دیگر هیچ مقالهای در سایتهای معتبر علمی ارائه نشده است. در داخل کشور نیز در این زمینه طرحهای ارائه شده منتها به صورت فردی و جزئی هر شخص به قسمتی از آن پرداخته است.
استخراج 300 آیه تغذیهای از قرآن کریم
وی که از طراحان اصلی این پروژه تحقیقاتی است با بیان اینکه پس از بررسیهای صورت گرفته 300 آیه تغذیهای را از قرآن کریم استخراج کردهایم، گفت: پس از استخراج آیات قرار بر این بود که تمامی این 300 آیه را در مورد مباحثی که کارشناسان تغذیه به آنها علاقهمند هستند موضوع بندی کنیم. به طور مثال در برخی از گروههای غذایی افراد تأکید دارند که از پروتئینها بیشتر و از کربوهیدرات و قندها کمتر استفاده شود که دقیقا چنین موضوعی را در آیات قرآنی یافتهایم که ترتیب اشاره و تاکید آیات در کدام یک از این موارد بیشتر است که با علم روز نیز منطبق میشود.
محقق پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: فرهنگستان علوم پزشکی در بخش دیگری از این طرح تحقیقاتی خواستار بررسی وضعیت میزان فعلی استفاده جامعه از تغذیههای قرآنی همچون مصرف انجیر، انگور، انار و... بود، اما به این آمار در هیچ مقالهای اشاره نشده است که با همکاری سازمانهای مختلف میزان مصرف کشوری، شهری و استانی این اقلام را نیز استخراج و به صورت غیرمستقیم به آنها استناد کردهایم.
تلاش برای رواج هر چه بیشتر تغذیه قرآنی
وی تصریح کرد: بخش آخر این پروژه تحقیقاتی نیز به ارائه پیشنهاداتی برای استفاده و رواج هر چه بیشتر تغذیه قرآنی در بین قشر کودک، زنان خانهدار و عموم جامعه پرداخته است که بخشی از آن کلی و مختص سازمانها و برخی نیز جزئی و مخصوص خانوادهها است.
عطیفه اظهار کرد: پس از برگزاری جلسات مختلف در فرهنگستان و کارشناسیهای صورت گرفته بر روی طرح یاد شده، از نظر فنی ایرادی نداشته است و تنها در شرایط فعلی در حال اضافه کردن بخش دیگری از رفرنسها به طرح یاد شده به منظور متقنتر شدن آن هستیم.
محقق پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان گفت: بخش اعظمی از پروژه تحقیقاتی آماده است و با تکمیل رفرنسها به زودی ارائه میشود.