کد خبر: 1425777
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
استاد دانشگاه تونس:

ادبیات در ماه رمضان باید گرایش آسمانی داشته باشد

شعب خارجی: عزالدین‌المدنی در نشست ادبیات در ماه رمضان گفت: ادبیات در ماه مبارک رمضان باید صبغه دیگری داشته باشد و گرایشی آسمانی از خود بروز دهد و گرنه زمینی خواهد ماند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، اولین نشست ادبی مشترک میان رایزنی فرهنگی ایران در تونس وانجمن «ابداع و نقد ادبی» با هدف بررسی جنبه‌های گوناگون ادبیات در ماه مبارک رمضان در محل کتابخانه ملی تونس برگزار شد.

در این حلقه ادبی اساتید برجسته ای چون عزالدین المدنی، الشاذلی القرواشی، الحبیب بن فضیله، زینب خریف ، البشیر بن سلامه، جلول عزونه، الطیب الویلی، احمد الطویلی و فتحیه الهاشمی حضور داشتند.

احمد الطویلی، استاد دانشگاه با ارائه مقاله‌ای به نیازهای جامعه بشری وتشنگی آن به معنویاتی که بتواند دست انسان را گرفته و از وادی گمراهی و پوچی به صراط مستقیم الهی رهنمون سازد اشاره کرد و نقش ادبیات داستانی، شعر و ادعیه را در ماه مبارک رمضان مورد توجه قرار داد و گفت: ادبیات در ماه مبارک رمضان باید صبغه دیگری داشته باشد و گرایشی آسمانی از خود بروز دهد و گرنه زمینی خواهد ماند.
عزالدین المدنی، با اشاره به جایگاه انسان در قرآن، نویسندگان واصحاب فکر را نسبت به این موجود الهی مسئول دانست واظهار کرد: هرگز نمی‌توان ظرف انسان خداجوی را با خوراک‌های فاسد و پوسیده پر کرد و باید در آن طعامی بهشتی قرار داد و ماه مبارک رمضان تنها فرصتی است که طالب و مطلوب باید تکلیف خود را با معبودشان مشخص کنند.
وی شعر و ادبیات برگرفته از آیات قرآنی را از نیازهای عصر حاضر به‌ویژه نسل جوان دانست و از مؤسسات فرهنگی، دانشگاهی و آموزش و پرورش خواست به آن اهمیت ویژه‌ای دهند.
بنابر این گزارش، صادق رمضانی گل‌افزانی، رایزن فرهنگی ایران طی سخنانی به بیان اهمیت جایگاه ادبیات در تعالی روح انسانی به‌ویژه در ماه مبارک رمضان پرداخت و بر ضرورت احیای این جایگاه تضعیف شده در دهه‌های اخیر تأکید کرد.
یادآور می‌شود، این نشست ادبی روز چهارشنبه،11 تیرماه برگزار شد.

captcha