حجتالاسلام امرالله سبحانینیا، رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی، درگفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیتهایی که در فضای مجازی برای ترویج و انتشار مفاهیم قرآنی میتوان انجام داد، گفت: ما باید بتوانیم در فضای مجازی دغدغههای دینی و نیازهای اسلامی جوانان و نوجوان را شناسایی و آنها را برطرف کنیم.
وی افزود: اگر مسئولان و فعالان مذهبی به مسائلی در فضای مجازی بپردازند که نیاز جوانان نیست و به گونهای آن را ارائه دهند که آنها هیچ احساسی نسبت به مطالب آن نداشته باشند در مرحله اول و با ورود به فضاهای دینی پسزده خواهند شد.
فعالیتهای مجازی زمانشناسی و نیازسنجی شده باشد
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی ادامه داد: در این حوزه فعالیتهای ما باید به صورت زمانشناسی و نیازسنجی شده انجام شده باشد. به عنوان مثال اگر کسی در این فضا در حال ارائه احکام دین است، در ماه رمضان نیازمند یک محتوا و یک فضای جدید برای ارائه مطالبش خواهد بود.
سبحانینیا تصریح کرد: ما باید فضای مجازی، را به محیطی برای پاسخ دادن به نیازها و دغدغههای دینی جوانان تبدیل کنیم و باید هنر و ادبیات جدیدی را در انتشار مفاهیم قرآن برای جوانان ایجاد کنیم و اگر این اتفاقات نیفتد قطعاً فعالیتهای قرآنی هم جذب آنچنانی نخواهد داشت.
فعالان فضای مجازی مکلف به نوسازی محیطهای خود باشند
وی گفت: فعالان فضای مجازی باید مکلف باشند و خود را موظف بدانند که همیشه فضای جدید خود را نوسازی کنند. چراکه جوانان سنتشکن و نو پذیر هستند. به عنوان مثال اگر وارد یک سایت دینی شوند و مشاهده کنند که مطالب سایت نسبت به هفته و یا روزهای گذشته تغییری نکرده است و اخبار آن کهنه و مطلب جدیدی را برای ارائه ندارد به طور حتم جوان دیگر مشتری این فضا نخواهد شد.
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی تأکید کرد: همه این موارد کمک خواهد کرد که محیطی مطلوب با محوریت قرآن در فضای مجازی ایجاد شود که جوانان نسبت به آنها رغبت پیدا کنند.
فضای مجازی ایجاد سوال میکند
وی با اشاره به وظایف و فعالیتهایی که مبلغین میتوانند در فضای مجازی برای انتشار مفاهیم قرآن، انجام دهند، گفت: فضای مجازی مکملی است برای فعالیتها و فضاهای تبلیغی دینی. فضای مجازی ایجاد سؤال و حرف جدید میکند.
سبحانینیا تصریح کرد: مبلغین باید سؤالهای جوانان را در این فضا با یک نگاه و دلیل اغنایی و علمی پاسخ دهند. فضای مجازی ایجاد سؤال میکند و سوژههای دینی را مطرح و یک جرقه در ذهن جوان ایجاد میکند که باید به درستی هدایت شود.
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان رضوی گفت: فضای مجازی زمینهساز گفتمانهای فضاهای تبلیغی است و از این جهت مبلغین باید در قبال پرسشها و سؤالات جوانان از یک متانت، علمیت و حوصله کامل برخوردار باشند.
فضاهای مجازی مورد حمایت سیستمهای اداری باشد
وی افزود: فضاهای مجازی باید مورد حمایت و عنایت سیستمهای اداری باشد. که اگر این حمایت باشد یک مثلث تأثیرگذار فضای مجازی، مبلغین دینی و حامیان دینی ایجاد خواهد شد که در این صورت یقیناً کارآمد خواهد بود.