کد خبر: 1427035
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۱
در نشست شورای سیاستگذاری سلامت معاونت صدا بررسی شد:

راه‌های رسیدن به آرامش خاطر و طمأنینه

خبرنگاران افتخاری/ رقیه بقائی: جلسه‌ای با عنوان «آرامش خاطر و طمأنینه» به همت شورای سیاستگذاری سلامت معاونت صدا با حضور مدیران رادیو سلامت و نمایندگان مدیران شبکه‌های رادیویی معاونت صدا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت، در ابتدای این جلسه علیرضا بهفر، مدیر این شبکه رادیویی به نقش مهم رسانه ملی در آرامش‌بخشی به جامعه اشاره کرد و گفت: گروه‌های برنامه‌ساز شبکه رادیویی سلامت به صورت مصداقی کار می‌کنند و تلاش دارند تا پیام‌های سلامتی را از طریق راه‌های غیرمستقیم و در قالب‌های مختلف برنامه‌سازی به مخاطبان انتقال دهند.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد پیکری، مدیر حوزه علمیه امام علی بن ابیطالب(ع) ذکرهای عملی، لفظی و قلبی را از انواع ذکر دانست و گفت: همان طور که پیامبر اکرم(ص) فرمودند «شما با کسی همنشین باشید که دیدن او شما را به یاد خدا بیندازد» با توجه به اینکه گفتارهای شبکه‌های رادیویی یک نوع همنشینی است، رفتار گوینده باید به گونه‌ای باشد که مخاطب را به یاد خداوند بیاندازد و به انسان آرامش دهد.

وی با بیان اینکه دعا و درخواست کردن موجب آرامش افراد می‌شود، افزود: دعا یک بیان قلبی است و وقتی انسان دعا می‌کند، احساس سبکی در او ایجاد می‌شود؛ چرا که دعا گفت‌وگویی میان انسان و خداست. در صحیفه سجادیه موضوعاتی وجود دارد که به انسان آرامش می‌دهد؛ چرا که امام سجاد(ع) با دعا کردن پس از واقعه کربلا خودشان را به آرامش رساندند. همچنین دعای والدین بر فرزندان و دعای فرزندان بر والدین نیز آرامش بخش هستند.

حجت‌الاسلام پیکری در ادامه از تأثیرگذاری نیت و هدف در زندگی سخن گفت و بیان کرد: قصد شما برای انجام کارها چیست، متأسفانه برخی افراد یا بدون هدف هستند و یا نیت مادی دارند و نیت شأن الهی نیست. انسان باید نیت و قصدش را الهی کند. ما نباید از سلامت معنوی و آرامش خاطر غافل شویم و برای رسیدن به آن، گنجینه‌های ارزشمندی داریم که صحیفه سجادیه است و نباید از این سرمایه بزرگ غافل شویم.

وی در پایان اظهار کرد: توجه کردن به مقدسات، آرامش‌بخش است. در اصول کافی حدیث جنود عقل و جنود جهل مصداق‌های رسیدن به آرامش، نظیر؛ امیدواری، صداقت و راستگویی، سخاوت، پاکیزگی، تواضع و ... بیان شده است که این موضوعات می‌تواند دست‌مایه‌ای برای برنامه‌سازان شبکه‌های رادیویی قرار گیرد.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر کلافی، مدرس فقه و فلسفه با بیان اینکه غیر تخصصی زندگی کردن، سلامت جامعه را تهدید می‌کند، گفت: انسانی که آگاهی و تخصص ندارد، نمی‌تواند مسئولیت‌پذیر باشد و نداشتن یک رویه مشخص، در زندگی منجر به استرس و اضطراب در فرد می‌شود. بنابراین باید آرامش و طمأنینه را به دست بیاوریم و این آرامش ایجاد نمی‌شود مگر با صبر و ایمان داشتن.

وی ادامه داد: اگر کسی به تو بدی کرد، تو برای او عذری بتراش و او را ببخش. در حدیثی از امام حسین(ع) آمده است «کسی که باعث می شود تو او را ببخشی، تو به او مدیون هستی» بنابراین برای اینکه آرامش داشته باشیم باید از ظن و گمان پرهیز کنیم.

حجت‌الاسلام کلافی با بیان اینکه عقاید، احکام و اخلاق از معارف دین به شمار می‌آیند، اظهارکرد: اخلاق، مهم‌ترین بخش از دین است و آرامش خاطر با اخلاق به دست می‌آید. از این رو شبکه‌های رادیویی با توجه به ابعاد اخلاقی و مصداق های آرامش همچون خوش رویی، توکل، تهذیب، ارتباط با امام زمان(عج) می توانند در زمینه آرامش جامعه گام بردارند.

captcha