کد خبر: 1427118
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۱
حجت‌الاسلام فاطمی:

ابعاد شخصیتی حضرت خدیجه(س) برای بانوان جامعه امروز تبیین شود

گروه اجتماعی: امام جمعه موقت شهرکرد بااشاره به هزینه شدن اموال حضرت خدیجه(س) در راه اسلام و ترویج شعائر الهی، بر لزوم تبیین ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگوار برای بانوان جامعه اسلامی تأکید کرد و الگو‌گیری از ایشان را وظیفه و توفیقی بزرگ برای زنان جامعه امروز دانست.

حجت‌الاسلام سید‌ابوالحسن فاطمی، رئیس حوزه علمیه امامیه شهرکرد جعفری در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال ‎و بختیاری،‌ دنیای اسلام را مرهون زحمات و تلاش‌های خالصانه حضرت خدیجه(س) دانست و گفت: دهم رمضان، یادآور رحلت بزرگ بانویی است که نه تنها شیعیان بلکه دنیای اسلام مرهون زحمات خالصانه و بی‌شائبه ایشان است.

حجت‎الاسلام فاطمی حضرت خدیجه(س) را اولین ایمان‌آوردنده به پیامبر اکرم(ص) بیان کرد و افزود: زمانی‌که پیامبر(ص) پیام و دستور الهی را در وانفسای شرک و جاهلیت به مردم ابلاغ کردند، بزرگان و خویشان سخنان پیامبر خدا(ص) را تکذیب کردند اما حضرت خدیجه(س) که یک زن ثروتمند بود به‌عنوان اولین نفر به پیامبر(ص) ایمان آورد.

مادری حضرت زهرا(س) مدال افتخاری برای حضرت خدیجه‌(س) است

وی با بیان اینکه مادری حضرت زهرا(س) مدال افتخاری برای حضرت خدیجه‌(س) است، اظهار کرد: متأسفانه عمر خدیجه(س) در این دنیا کفاف نداد که پیروزی‌ها و دستاوردهای پیامبر(ص) در ترویج دین اسلام را که آن بانوی بزرگ نیز پایه‌گذار و محوراصلیش بود، ببیند.

رئیس حوزه علمیه امامیه شهرکرد با اشاره به اینکه حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه(س)، این دو شخصیت بزرگ در 10 سال اول صدر اسلام زحمات و سختی‌ها فراوان را متحمل شدند، افزود: حضرت ابوطالب(ع) و خدیجه‌(س) دو شخصیت بزرگ در تاریخ اسلام بودند که زحمات فراوانی را دوشادوش پیامبر(ص) برای تثبیت پایه‌های اسلام به جان خریدند اما نتوانستند پیروزی‌ها و حاصل زحمات خود را مشاهده کنند و از دنیا رفتند.

خدیجه(س)؛ بزرگترین حامی و یاور رسول خدا(ص) در زندگی

وی حضرت خدیجه(س) را بزرگترین حامی و یاور رسول خدا(ص) در زندگی دانست و گفت: تا زمانی‌که حضرت خدیجه(س) در کنار پیغمبر(ص) حضور داشت کمتر کسی به خود اجاز تعرض و بی‎احترامی به ایشان را می‌داد؛ چرا‌که آن بانوی بزرگ محکم و استوار در کنار رسول خدا(ص) ایستاده بود و پا به پای او در راه ترویج اسلام تلاش می‌کرد.

حجت‌الاسلام فاطمی افزود: حضرت خدیجه(س) ثروت و دارایی‌های فوق‎العاده زیادی داشت که همه آن‌ها را در راه اسلام و ترویج شعائر الهی صرف کرد چرا‌که این بانوی بزرگ از مقام عرفانی و علمی بسیار بالایی برخوردار بود و همانند برخی از زنان اشرافی به‌دنبال دنیاپرستی و ثروت‌اندوزی برای خود نبود.

وی به وصیت‎های حضرت خدیجه(س) در لحظات پایانی زندگی به پیامبر(ص) اشاره و اظهار کرد: اولین وصیتی که این بانوی بزرگ داشتند حلالیت طلبیدن از پیامبر(ص) بود که فرمودند: یا رسول الله مرا حلال کن که در نقل‌ها آمده است این جمله اشک را در چشمان پیامبر(ص) حلقه زد.

به گفته وی، دومین وصیت حضرت خدیجه(س) به پیامبر(ص) در ارتباط با فاطمه زهرا(س) بود که فرمودند: ای رسول خدا برای دخترم فاطمه(س) هم پدر باش و هم مادر چرا‌که بعد از مرگ من او مادری نخواهد داشت.

وی کفن قرار دادن پیراهن پیامبر(ص) را سومین وصیت این بانوی بزرگ دانست و گفت: نقل شده است که حضرت خدیجه(س) این وصیت را به فاطمه(س) گفتند؛ چرا‌که از بیان این وصیت به پیامبر(ص) خجالت می‌کشیدند.

به گفته امام جمعه موقت شهرکرد در روایاتی نقل شده است که حضرت خدیجه‌(س) در لحظات آخر عمر فرمودند: که از قیامت و روز محشر می‎ترسم که در همان لحظه جبرئیل به فرمان الهی کفن بهشتی به همراه پیراهن پیامبر(ص) برای ایشان آوردند و آن بانوی مؤمنه را در اوج عزت و شکوه به خاک سپردند.

حجت‎الاسلام فاطمی با بیان اینکه همه ما مدیون فداکاری‌ها، اخلاص و مجاهدت حضرت خدیجه(س) هستیم، بر لزوم تبیین ابعاد شخصیتی، زندگی، اخلاق، احوال و صفات این بانوی بزرگوار برای زنان و بانوان جامعه اسلامی تاکید کرد و الگو‌گیری از آن بانوی بزرگوار را وظیفه و توفیقی بزرگ برای زنان جامعه امروز دانست.

captcha