کد خبر: 1427241
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷

پشیمانی از گناه و عزم بر ترک آن شرط اصلی توبه است

گروه اجتماعی: استاد حوزه علمیه ارومیه گفت: پشیمانی از گناه، عزم بر ترک آن و پرداختن حقوق ضایع شده از مردم از شرایط پذیرش توبه است.

حجت‌الاسلام علی‌رضا علی‌محمدی، مدرس حوزه علمیه ارومیه در گفت‌و‌گو  با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در رابطه با شرایط  مورد قبول بودن توبه، اظهار کرد: پرداختن هر حقوق و دینی که از دیگری بر گردن توبه‌کننده است بسیار ضروری است و فرد توبه‌کننده باید رضایت صاحب حق را جلب کند و از او طلب بخشش کند.

وی ادامه داد: اگر فردی گوشتی از مال حرام بر بدنش وجود داشته باشد باید همان طور که لذت گناه را چشیده است و تجربه کرده است رنج و سختی توبه را نیز بچشد و با اندوه و ناله آن گوشت‌ها را از بین ببرد.

حجت‌الاسلام علی‌محمدی در رابطه با شرایط استجابت دعا پس  از توبه گناه، گفت: پس از توبه از گناه باید حاجت خود را  با خلوص نیت از خداوند متعال بخواهیم که در این صورت اگر خداوند این حاجت را به مصلحت ما بداند آن را اجابت می‌کند.

وی با اشاره به آیات و روایت افزود: فرستادن صلوات در هر زمان و در هر حالت بسیار مفید است و در نزد خداوند از ارج بسیار زیادی برخوردار است به همین دلیل  بهتر است در اول و آخر دعای خود صلوات نثار بکنیم  زیرا در این صورت خداوند به حرمت صلوات به دعای ما توجه ویژه می‌کند و آن را اگر بر صلاح ما بود اجابت می‌کند.

حجت‌الاسلام علی‌محمدی گفت: اگر کسی از کارها و اعمال خود واقعاً پشیمان باشد و قصد باز‌گشت از آن گناه را داشته باشد توبه در روح و روان وی آثار بسیار خوب و قابل توجهی به‌جای می‌گذارد.
وی ادامه داد: خداوند راه توبه را همیشه و در همه حال برای بندگان خود باز‌ گذاشته است و توبه‌های آنان را حتی اگر چندین بار شکسته باشد قبول می‌کند.

این مدرس حوزه گفت: بعضی از گناهان فقط با توبه ببخشیده نمی‌شوند زیرا آثار تخریب‌کننده‌ای بر روی جامعه داشته‌اند و باید آنان را با روش‌های معقول جبران و آثار آنان را از بین برد.

captcha