به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین نکوداشت مقام شامخ امالمومنین حضرت خدیجه(س) با عنوان «بانوی فضیلت، حامی رسالت» عصر امروز، 17 تیرماه با حضور احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و رئیس بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم، لاله افتخاری رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، ملیحه موسوی مدیر کمیته بانوان بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم و جمعی از پژوهشگران در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
قرائت پیام آیتالله سبحانی به همایش «بانوی فضیلت، حامی رسالت»
آغازگر آیین «بانوی فضیلت، حامی رسالت» پس از قرائت آیاتی از کلامالله مجید، قرائت پیام آیتالله سبحانی به همایش بود که توسط حجتالاسلام پویا معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) قرائت شد.
پس از قرائت پیام آیتالله سبحانی، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، رئیس بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از برگزارکنندگان این همایش اظهار کرد: در نخستین سالهای برپایی نمایشگاه بینالمللی قرآن تصمیم گرفتیم که همزمان با سالروز وفات حضرت خدیجه(س) که دهم ماه مبارک رمضان است یک همایشی را در نمایشگاه قرآن داشته باشیم که از همان سال این اقدام انجام شد و خیرات و برکات زیادی نیز داشت.
حجتالاسلام حشمتی افزود: جلسات و نکوداشتهایی که برای حضرت خدیجه(س) برگزار میشود از سوی سازمان یا ارگان خاصی نیستند بلکه خود مردم احساس دین میکنند و همچنین مردم افتخار میکنند که در چنین جلساتی حضور داشته باشند.
پیامبراکرم(ص) هیچگاه حضرت خدیجه(س) را فراموش نکرد
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به برخی احادیث و روایات موجود درباره حضرت خدیجه(س) گفت: حضرت خدیجه(س) از برترین بانوان بهشت نام گرفته است و تمام اولاد پیامبر(ص) از حضرت خدیجه(س) است و اهل بیت(ع) از خدیجه(س) محسوب میشوند؛ عظمت حضرت خدیجه(س) به قدری بود که پیامبر(ص) هیچگاه او را فراموش نکرد.
رئیس بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم عنوان کرد: روز فتح مکه زمانی که پیامبر اکرم(ص) وارد مکه شدند بسیاری از بزرگان پیامبر(ص) را دعوت کردند تا ایشان را به منزلشان ببرند که پیامبر اکرم(ص) خیمهای را در کنار قبر حضرت خدیجه(س) به پا کردند و در همان خیمه ماندند؛ این کار نهایت مهربانی پیامبر(ص) به خدیجه(س) را نشان میدهد.
وی در این بخش از سخنان خود خطاب به حاضران در همایش گفت: اگر شما بشنوید که جمعی، برای یکی از عزیزانتان مجلسی برپا کردهاند چه عکسالعملی نشان میدهید؟ به طور قطع از چنین اتفاقی خوشحال میشوید و سعی میکنید که لطف برپاکنندگان مجلس را پاسخ دهید؛ تمامی کسانی که این مراسم را برای حضرت خدیجه(س) برپا کردهاند به طور قطع مدنظر صاحب اصلی جلسه هستند و مورد لطف و رحمت قرار میگیرند.
قرائت پیام آیتالله موسوی اردبیلی به همایش «بانوی فضیلت، حامی رسالت»
در این بخش از مراسم متن پیام آیتالله العظمی سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی توسط حجتالاسلام والمسلمین پویا معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) قرائت شد.
در این بخش از آیین «بانوی فضیلت، حامی رسالت» احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: بسیار سپاسگزارم که در روز وفات حضرت خدیجه(س) مسئولان و دستاندرکاران نمایشگاه قرآن کریم این سنت حسنه را استمرار دادند؛ به ویژه بنیاد امام رضا(ع) که منشأ خدمات بسیاری درباره بانوان قرآنپژوه است.
مسجدجامعی با اشاره به سال حزن که در دهمین سال بعد از بعثت پیامبر(ص) و در زمان رحلت حضرت خدیجه(س) بود، گفت: سال حزن یادگار دیگری هم دارد که امیدوارم معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و رئیس نمایشگاه قرآن در کنار همایش نکوداشت مقام حضرت خدیجه (س) برای این موضوع هم تدبیری داشته باشد و نام یکی از مظلومترین شخصیتهای صدر اسلام در این ایام چنانچه شایسته است یاد شود و پیرامون آن مراسمی نیز برگزار شود.
حضرت ابوالطالب(ع) در همه فراز و فرودها در کنار پیامبر اکرم(ص) بود
وی افزود: در سال حزن نبی گرامی اسلام به فاصله کوتاهی، حضرت ابوطالب(ع) و حضرت خدیجه(س) را از دست داد؛ حضرت ابوطالب(ع) نیز در همه فراز و فرودها در کنار پیامبر گرامی اسلام بود و همان بزرگواریهایی که از نبی اکرم(ص) سراغ داریم در وجود پاک او نیز شاهد هستیم.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه عنوان کرد: به دلایل مختلف تاریخی هم شخصیت حضرت خدیجه(س) و هم حضرت ابوطالب(ع) وجودشان در هالهای از ابهام پوشانده شد. حضرت خدیجه(س) شخصیتی ویژه بود که در قبل و بعد از بعثت از جایگاه ممتازی در میان مردم سرزمین حجاز برخوردار بود؛ آن چنان که بیان کردند ایشان مادر بینوایان و یتمیان بود و مهربانی و عنایت حضرت تنها به زمان حیات ایشان خلاصه نمیشد.
4 بانوی پژوهشگر قرآنی تجلیل شدند
با پایان یافتن سخنرانی رئیس شورای شهر تهران در این مراسم، نوبت به تجلیل از چهار بانوی پژوهشگر قرآنی رسید که در این بخش منیره سادات رئیی از قم، از بنیانگذاران موسسه خیریه حضرت خدیجه(س)، اکرمالسادات هاشمینژاد از کرج مدیر موسس مدرسه تخصصی حضرت خدیجه(س)، زهرا حجازیدوست پژوهشگر و مولف مقاله «سنت و سیره پیامبر در زندگی حضرت خدیجه(س)» و نیره فضائلی از تهران رئیس بنیاد علمیه و موسسه علمیه حضرت خدیجه(س) با حضور مسئولان حاضر در مراسم تجلیل شدند.
رونمایی از کتاب «منشور کائنات، ساختاردهی لحظههای نیایش»
پایانبخش آیین نکوداشت مقام شامخ امالمومنین حضرت خدیجه(س) رونمایی از کتاب «منشور کائنات، ساختاردهی لحظههای نیایش» با حضور مسئولان حاضر بود؛ این کتاب به همت موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) و با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری منطقه 13 به چاپ رسیده است.