به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم تجلیل از رسانههای فعال سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن شب گذشته، 24 تیرماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی سازمان اوقاف، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، برخی مسئولان قرآنی کشور و همچنین مدیران رسانههای دیداری، شنیداری و مکتوب در هتل ارم برگزار شد.
آغازگر مراسم تجلیل از رسانههای فعال سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط «احمد قطبالطویل» قاری مصری بود که پس از طنینانداز شدن آیات قرآن در سالن نگین هتل ارم، حسن ربیعی، رئیس حوزه ریاست و مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف و امور خیریه به منظور ارائه گزارشی درباره اطلاعرسانی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن توسط رسانهها به بیان مطالبی پرداخت.
مدیرکل روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی جهان ششم خردادماه سال جاری همزمان با شب مبعث آغاز و تا 12 خردادماه ادامه داشت که پایانبخش این دوره از مسابقات دیدار شرکتکنندگان و مسئولان برگزاری مسابقات با رهبر معظم انقلاب بود که 13 خردادماه انجام شد.
اطلاعرسانی مسابقات بینالمللی قرآن بسیار هدفمند بود
وی با بیان اینکه سی و یکمین دوره مسابقات قرآن با حضور قاریان و حافظانی از 71 کشور جهان برگزار شد، گفت: این دوره از مسابقات با تلاش و برنامهریزی موثر و همچنین با کمک رسانههای داخلی و بینالمللی، نهادها و موسسات و... برگزار شد. فرآیند اطلاعرسانی این دوره از مسابقات قرآن بسیار هدفمند بود و با همتی که اصحاب رسانه داشتند امسال شاهد جهش خوبی در بحث اطلاعرسانی مسابقات قرآن بودیم.
ربیعی در ادامه گفت: طی دیداری که دستاندرکاران و شرکتکنندگان سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن با مقام معظم رهبری داشتند، رهبر معظم انقلاب، مدالی را به این دوره از مسابقات قرآن دادند که ارزش بسیاری دارد؛ مقام معظم رهبری طی این دیدار سه مرتبه از دستاندرکاران مسابقات قرآن تشکر کرد و این در حالی است که پیش از این سابقه نداشت ایشان از یک برنامه به صورت مستقیم، شفاف و روشن سه بار تشکر کنند.
وی با یادآوری اینکه سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن با دو کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات به فعالیت خود ادامه داد، گفت: مسئولیت کمیته تبلیغات این دوره از مسابقات بر عهده حسن گروسی، دبیر شورای معارف سیما بود. طی دو سالی که صداوسیما مسئولیت کمیته تبلیغات مسابقات قرآن را برعهده گرفته شاهد رشد چشمگیری در امر اطلاعرسانی مسابقات قرآن از رسانه ملی بودیم.
رئیس حوزه ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن نیز که با عضویت مسئولان دستگاههای قرآنی کشور شکل گرفته بود یک کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی نیز داشت که اقداماتی در راستای سیاستهای کلی حوزه اطلاعرسانی صورت گرفت.
تیزر مسابقات بینالمللی قرآن 121 بار از شبکههای سیما پخش شد
وی درباره روند اطلاعرسانی سی و یکمین دوره مسابقات قرآن از رسانهها گفت: در طول برگزاری مسابقات 126 بار تیزر مسابقات بینالمللی قرآن از شبکههای سیما و هزار و 231 دقیقه برنامه زنده نیز از روند برگزاری این دوره از مسابقات قرآن از شبکههای مختلف صداوسیما پخش شد.
ربیعی ادامه داد: همچنین هزار و 76 دقیقه برنامه تصویری، 670 دقیقه خبر و گزارش خبری، شش هزار و 810 دقیقه برنامه از شبکههای مختلف صدا پخش شد که اگر این آمار را با سالهای گذشته مقایسه کنیم جهش چند درصدی را مشاهده میکنیم.
وی درباره اطلاعرسانی مسابقات قرآن در خبرگزاریها و مطبوعات گفت: ستاد خبری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن 260 عنوان خبر را اطلاعرسانی کردند و علاوه بر آن، 200 خبرنگار، عکاس و تصویربردار نیز در این دوره از مسابقات قرآن سازماندهی شدند.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف افزود: هزار و 500 عنوان خبر نیز در رسانههای جمعی از جمله؛ خبرگزاریها و مطبوعات منتشر شد که علاوه بر این، پنج نشست خبری نیز قبل و در طول برگزاری مسابقات قرآن داشتیم. همچنین 11 شماره از ویژهنامه «وحی» نیز در طول برگزاری این دوره از مسابقات قرآن به چاپ رسید.
ارسال 97 میلیون و 274 پیام کوتاه
ربیعی اظهار کرد: در حوزه فضای مجازی نیز 97 میلیون و 274 هزار پیامک اخبار مسابقات، ارسال و علاوه بر این 17 فلش مسابقات قرآن در خبرگزاریها و سایتها قرار داده شد و 25 دوره ختم قرآن نیز در فضای مجازی انجام شد.
وی با بیان اینکه امسال در بخش جلب مشارکتها و همکاریهای سایر سازمانها توفیقات خوبی داشتیم، عنوان کرد: هرچند که در گذشته ممکن بود گاهی این تلقی وجود داشته باشد که مسابقات بینالمللی قرآن متعلق به سازمان اوقاف و امور خیریه است، رئیس سازمان اوقاف طی سالهای گذشته بارها یادآور شده است که این مسابقات برای سازمان اوقاف نبوده بلکه متعلق به نظام جمهوری اسلامی ایران است و هر اتفاقی که در این مسابقات رخ دهد افتخاری برای نظام به شمار میآید و به همین دلیل امسال نیز از مشارکت خوب سازمانها و نهادها در مسابقات قرآن بهره گرفته شد.
رئیس حوزه ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه با یادآوری اینکه از بیست و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن بر مشارکت دستگاهها و نهادها به منظور برگزاری هرچه بهتر مسابقات قرآن تأکید شده است، عنوان کرد: مشارکت دستگاهها و نهادها در مسابقات قرآن سال به سال افزایش پیدا کرد. همچنین ستاد برگزاری نمازجمعه تهران نیز امسال مسابقات قرآن را از طریق تریبون نماز جمعه اطلاعرسانی کرد.
وی در پایان گفت: در دورههای بعدی مسابقات بینالمللی قرآن تلاش داریم سطح مشارکت را افزایش دهیم و از مشارکت هر چه بیشتر دستگاهها و نهادها بهرهمند شویم.
در این بخش از مراسم تجلیل از رسانههای فعال در سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، کلیپی از روند برگزاری این دوره از مسابقات پخش شد که پس از آن نوبت به سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه رسید.
سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن را شاخصگذاری کنیم
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در این مراسم اظهار کرد: برای برگزاری سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در سال 94 باید شاخصگذاری کنیم که کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی نمایشگاه قرآن باید به کجا برسد. باید بتوانیم شاخصی برای آن مشخص کنیم تا پس از اجرای مسابقات در سال 94 ببینیم به این شاخص رسیدهایم یا نرسیدهایم. درباره سی و یکمین دوره مسابقات قرآن هر چه بگوییم به این دلیل که شاخصگذاری نداشتهایم، نمیتواند نتیجه مشخصی داشته باشد.
حجتالاسلام محمدی یادآور شد: در شاخصگذاری که برای سی و دومین دوره مسابقات قرآن در سال 94 تعیین خواهیم کرد باید به خوبی مشخص کنیم که به طور مثال چند هزار نفر را باید به صورت مستقیم به سالن برگزاری مسابقات قرآن بیاوریم یا بنا داریم چند میلیون نفر از مخاطبان را برای دیدن مسابقات قرآن پای تلویزیون بنشانیم.
وی با بیان اینکه همچنین درباره سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن نیز باید آسیبشناسی داشته باشیم، عنوان کرد: باید با یک آسیبشناسی که از سوی رسانهها انجام میشود هر یک از رسانهها نمرهای را به سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن بدهند و مشخص شود که نمره این دوره از مسابقات قرآن چه بوده است؟ تا بتوانیم برای سال آینده مسابقات قرآن را با مسابقات قرآن گذشته ارزیابی کنیم. حتی به کمیته اطلاعرسانی سی و یکمین دوره مسابقات قرآن نیز باید نمره بدهیم تا معیار خوبی برای دوره بعد داشته باشیم.
انعکاس مسابقات قرآن از شبکههای خارجی ابتکار خوبی بود
وی با بیان اینکه امسال دوستان در انعکاس مسابقات بینالمللی قرآن از شبکههای خارجی ابتکار خوبی به خرج دادند، گفت: هرچند که انعکاس مسابقات بینالمللی قرآن از شبکههای خارجی بسیار خوب بود اما آنطور که شنیدم هنوز اجازه ندادهاند که صدای قرآن را در جهان به گوش همگان برسانیم.
پایانبخش مراسم تجلیل از رسانههای فعال سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم تجلیل از رسانههای دیداری، شنیداری و مکتوب بود که در این بخش از مدیران خبرگزاریها، مطبوعات، صداوسیما و... تجلیل شد.
همچنین، در مراسم تجلیل از رسانههای فعال سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم خبرگزاری ایکنا به عنوان رسانه فعال شناخته شد که از حمید صابرفرزام، مدیرعامل خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نیز تجلیل به عمل آمد.
گزارش تصویری مراسم تجلیل رسانههای فعال در مسابقات بینالمللی قرآن