به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی، تولیت آستان حرم مطهر امام خمینی(ره) امروز، 31 تیرماه، در همایش «فلسطین، پاره تن اسلام» که در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در باغ`موزه دفاع مقدس برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی سخنان خود را با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه اسرا که در مورد بنیاسرائیل بیان شده است، آغاز کرد و گفت: در این آیات آمده است «و در کتاب خبر دادیم و چنین مقدر کردیم که شما بنی اسراییل دو بار حتما در زمین فساد و خونریزی میکنید و تسلط و سرکشی سخت ظالمانه مییابید؛ پس چون وقت انتقام اول فرارسد، بندگان سخت جنگجو و نیرومند خود را بر شما برانگیزیم تا آنجا که در درون خانههای شما نیز جستوجو کنند و این وعده حتمی است. آن گاه شما را به روی آنها برگردانیم و بر آنها غلبه دهیم و به مال و فرزندان مدد بخشیم و عده شما را بیشتر گردانیم. اگر نیکی و احسان کردید به خود کردهاید و اگر بدی و ستم کردید باز به خود کردهاید. آن گاه که وقت دیگر شما فرا رسید تا اثر بیچارگی و خوف و اندوه بر رخسار شما نشانند و به مسجد بیتالمقدس مانند بار اول درآیند و به هر چه رسند نابود سازند».
وی با مبنا قرار دادن این آیات سوره مبارکه اسرا گفت: بسیاری این آیات سوره اسرا را حکایاتی از اتفاقاتی میدانند که در گذشته برای بنیاسرائیل اتفاق افتاده است ولی سید قطب معتقد است که شاید این آیات خبری باشد. بنابراین برخی این آیات را مصداق اتفاقات امروز فلسطین میدانند.
وی شاهد این ادعا را نیز افرادی دانست که در گذشته بنی اسرائیل را تخریب کردند و افراد صالحی نیز نبودند؛ در صورتی که در قرآن نابودکنندگان اسرائیل عبد صالح خداوند معرفی شدهاند.
اندیشه خودبرتربینی اسرائیل مایه فساد
حجتالاسلام خمینی فساد ایجاد شده از سوی اسرائیل را به سبب تجمیع اندیشه خودبرتربینی و خودبزرگبینی دانست که قوم خود را برگزیده و سایرین را شهروندان درجه دو جامعه جهانی میدانند.
تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره) با بیان اینکه از وقتی سرزمین اسرائیل و دولت نامشروعش پدید آمده است، مبارزاتی شکل گرفته که ابتدا ملی و سپس ناسیونالیستی بود، اظهار کرد: در دهه 50، 60 و 70 فضای اندیشهای چپ در دنیا حتی گروههای فلسطینی را نیز در برگرفته بود و قیامهای مسلمانان بعضا توسط همین اندیشهها از بین میرفت.
مبارزات امروز؛ بازگشت اسلام برای آزادی فلسطین
وی مبارزات امروز ملت فلسطین را دور جدیدی از بازگشت اسلام برای آزادی فلسطین دانست و گفت: فلسطین یک محدوده جغرافیایی نیست بلکه مسجد الاقصی، قبلهگاه و نقطه کانونی توجه تمامی مسلمانان است.
وی با بیان اینکه برخی انقلابها بافتهای اجتماعی را تغییر میدهند و گفتمانی ایجاد میکنند، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران یک تغییر گفتمان در تمام دنیا ایجاد کرد و دین را که در نگاه چپها افیون تودهها و در نگاه راستیها یک شی عبادی بود، به هویت اصلی خود بازگرداند.
وی انقلاب ایران را انقلابی سیاسی، اجتماعی و تاریخساز دانست و گفت: پیام انقلاب ایران فراتر از مرزهای جغرافیایی بود و جریانات دینگرا را به میان ادیان ومذاهب دیگر برد. آنچه امروز در فلسطین شاهد هستیم، بازگشت دینداران به مبازره و معنا یافتن شهادت است.
به وجود آمدن اختلاف میان مسلمانان؛ بزرگترین لطف به اسرائیل
وی در پایان سخنان خود بزرگترین لطفی را که میتوان در حق اسرائیل کرد، به وجود آمدن اختلاف میان جوامع اسلامی دانست و گفت: امروز جوامع اسلامی باید با یکدیگر متحد و نقطه کانونی خشم خود را متوجه جنایات اسرائیل کنند.