به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، کارگاه آموزشی «نماز شایستگان» با سخنرانی حجتالاسلام احمد احسانی، مدیر ستاد اقامه نماز استان قم و حجتالاسلام محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز قم، مدیر کانون نویسندگان نماز، کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم در مسجد حضرت زینب(س) خیابان 19 دی قم برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی ابتدا حجتالاسلام احمد احسانی، مدیر ستاد اقامه نماز استان قم طی سخنانی بیان کرد: نماز در به وجود آمدن ملکه نفسانی عدالت نقش اساسی دارد و به عنوان یک فریضه ضمن اینکه خود مستقیماً زمینه تحقق این صفت را فراهم میکند، موجب پرهیز از گناهان دیگر نیز میشود.
وی در ادامه افزود: یکی از روشهای ساده و در عین حال موثق و قابل اعتماد اثبات این امر(عدالت)، اقامه نماز و حضور در جماعت است، طریقی که بدون نیاز به تجسس و تفتیش قابل استناد است.
احسانی با اشاره به نقش نماز در مهندسی فرهنگی، تربیتی و اقتصادی خانواده و تبیین ماهیت و باطن سبک زندگی غربی تصریح کرد: امامان معصوم(ع) قرآن ناطق هستند و اگر قرآن کریم مردم را به حیات طیبه فرا میخواند، منش و روش زندگی و اصول حاکم بر رفتار و عمل امامان معصوم(ع) تجسم حیات طیبهای است که پیامبر اعظم(ص) و قرآن کریم بشر را به آن فراخواندهاند.
وی با بیان اینکه یکی از انوار متبرکه وجود مبارک و نورانی امام زمان(عج) است، اظهار کرد: نماز فقط یک دستور عبادی و یک سری اذکار تکراری صرف نیست بلکه دستورالعمل تربیتی و اصلاح زندگی است.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قم با اشاره به اینکه ترویج و توسعه فرهنگ مهدویت انقلاب را بیمه خواهد کرد و اصول و ارزشهای قرآنی قابل مذاکره با دشمن نیست، افزود: سبک زندگی قرآنی آسیبپذیری را در برابر دشمنان میکاهد. متولیان قرآنی جامعه تلاش کنند تا به تمامی امور مردم با محوریت مسجد و ائمه جماعت رسیدگی و مشکلات آنها از این مسیر و طریق برطرف شود.
وی ادامه داد: در قالب بسیج مردمی میتوان از وسایل مازاد مصرف بهینه صورت گیرد. با امکانات کم هم میشود کارهای زیادی انجام داد. عمل صالح یعنی توفیق الهی برای انجام کار سالم، بیگناه، ارزان، هدفدار، باانگیزه، مستحکم و زیبا با صرفهجویی و مطالعه و مشورت است.
احسانی اظهار کرد: سختیها نعمتهای بزرگی برای رشد و شکوفایی استعداد ما هستند. استحکام نهاد خانواده در گرو تعادل فکری و رفتاری آن است و لذا رویکرد فعالیتهای تبلیغی بهتر است چهره به چهره و خانوادهمحور باشد. نصرت خداوند متعال شامل حال کسانی است که برای مردم دل میسوزانند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قم افزود: اهل مسجد خدمتگزاران بیمنت هستند و انجام تکالیف الهی رمز موفقیت آنهاست. اهل مسجد متواضع، اهل تقوا و خادم فقرا هستند. اهل نشاط و دارای انرژی مثبت فراوان هستند و عملشان بیشتر از حرفشان است. مسجد آرامکننده التهابات، هیجانهای کاذب و دردهایی است که در حوزه خانواده ورود پیدا میکند.
احسانی بیان کرد: اهل مسجد پیشگیری آسیبهای اجتماعی را دستور کار خود قرار میدهند. سبک زندگی اهل مسجد و جامعه مهدوی الگویی منطبق بر نظام الهی است و جز با اتصال به خداوند متعال امکانپذیر نیست. کار و کوشش در جامعه مهدوی اهل مسجد مقدس بوده و صرفاً جنبه اقتصادی ندارد. تمدن بشری مرهون تلاش بوده و کار جوهر و نبض حیات طیبه است.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: اهل مسجد با خداوند متعال معامله کرده و دعاهای دیگران در زندگی آنها اثرگذار است. خدمات بشردوستانه اهل مسجد با تفکر توحیدی محقق میشود و نیکوکاری یاران مهدی(عج) ریشه در فرهنگ قرآنی و فطرت پاک آنها دارد و از زیباترین و مقدسترین کارهاست. مردم و مسئولان به اهل مسجد اعتماد و اعتقاد کامل دارند و گسترش فرهنگ وقف، صدقه، انفاق، مشارکت عمومی، اهدای خون و ... مهمتر از میزان کمک آنهاست. مسجدمحوری راهگشای رفع مشکلات است.
همچنین، در ادامه برگزاری این کارگاه آموزشی، حجتالاسلام محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز قم، مدیر کانون نویسندگان نماز، کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم طی سخنانی با اشاره به ماه مبارک رمضان و تفسیر قرآن گفت: مساجد و اماکن مذهبی و امامزادهها مکان امنی برای رسیدگی به محرومان است. با توجه به ظرفیت موجود در مساجد و هیئتهای مذهبی به راحتی میتوان در زمینه تقویت مشاغل خانگی و کارآفرینی در جامعه و محل اقدام کرد.
وی افزود: نباید همه فکر جوانان ما به دنبال کارهای دولتی رفتن باشد چراکه جذب کارمندان در دولت بسیار اندک است. سیاست اهل مسجد پیادهسازی اقتصاد مقاومتی در راستای فرموده امام خامنهای است.
لطفیان ادامه داد: اگر مسجد نباشد، رنگ قرآنی از جامعه گرفته میشود. در قرآن مسئله احسان و نیکوکاری به عنوان یکی از شئونات مسلمانان مطرح شده است. احسان کنیم تا خدای متعال به ما احسان کند. اهل مسجد و جامعه مهدوی در کمک به مستمندان پیشتاز هستند و ترک احسان عواقب سوئی به دنبال دارد.
کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: تلاوت قرآن، انفاق در راه خدا، نگاه محبتآمیز به پدر و مادر، نگاه به خط قرآن، نگاه به آب زلال، نگاه به کعبه و نگاه به چهره عالم از مواردی است که به اهل مسجد بصیرت و بینایی میدهد. کار اهل مسجد و گامهای خوبی که در احیای زکات و انفاق برمیدارند کار بیبدیلی است.
لطفیان ادامه داد: پیامهایی چون قناعت، نوعدوستی و ایثار در جامعه با شرکت در نمازهای جمعه و جماعت احیا میشود. پیام نماز در مسجد یعنی یکپارچگی عاطفی جامعه. همه نهادها در امر خدمترسانی به نیازمندان به کمک اهل مسجد بشتابند چراکه بهترین خدمتی که در دنیا میتواند نصیب انسان شود، خدمت به محرومان و نیازمندان محل است.
وی تصریح کرد: سرمایه بزرگ مسجد اعتقاد و اعتماد مردم است. مسجد نقش مهمی در خودکفائی خانوادههای نیازمند دارد. ایجاد بسترهای لازم برای اتصال اغنیا به نیازمندان از اقدامات ارزشمند مسجد است. امروز مساجد ایران به یک الگوی بینالمللی تبدیل شده و نسبت به گذشته تفاوت اساسی پیدا کرده است.
کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: کاهش فقر نیازمندان توسط اهل مسجد بزرگترین خطر برای دشمن است. نیکی به دیگران اصل و محور همه خوبیها و زکات نعمتهاست. خداوند متعال روحیه ایثار و ازخودگذشتگی را دوست دارد. باید مراکز نیکوکاری با محوریت مسجد و با هدف تقویت همبستگیهای اجتماعی و ایجاد پیوند بین نیازمندان و نیکوکاران در محلهها فعال شوند و باید به فکر نیازمندان آبرومندی باشیم که به دلیل حفظ عزت نفس حاضر نیستند نیاز خودشان را بیان کنند.
وی گفت: مسجد بهترین مکان واگذاری امور به خود مردم است. کمک به مستمندان و فقیران در جامعه از جمله کارهای ضروری و بزرگ در جامعه است. در هیچ دینی به اندازه اسلام و هیچ رهبری به اندازه پیامبر اسلام(ص) و هیچ امتی به اندازه امت مسلمان و در هیچ جای جهان نیر مانند ایران به فکر فقرا و ضعفا نبودهاند. ایران و ایرانیان همیشه پیشتاز عملی خدمت به قرآن و عترت در طول تاریخ بوده و هستند.
لطفیان تأکید کرد: اهل مسجد در همه احوال به فکر نیازمندان بوده و از آنها به بهانههای مختلف دلجویی و رفع نیاز میکنند. امروزه راهاندازی بنیاد ازدواج آسان و آگاهانه با محوریت مساجد از وظایف اصلی همه نهادها و سازمانهاست. باید با شناسائی ظرفیتها و قابلیتهای مساجد، رسانهها و مبلّغان مردم را به تمدن قرآنی نزدیک کنیم.