محمدصادق طیبا، دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه تفرش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره فعالیتهای این کانون اظهار کرد: دانشگاه تفرش دانشگاه بزرگی نیست و حدودا سه هزار دانشجو دارد، با این وجود، چندین سال است که دارای کانون قرآن و عترت است.
وی ادامه داد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ارتباط خوبی با ما دارد و از نظر بودجه تا حد توان ما را تامین میکنند، ولی مشکل عمده ما در برنامههای دینی و قرآنی دانشگاه، عدم تاثیرگذاری عمیق این برنامه است. ما در برنامههای خود این هدف را دنبال میکنیم که مخاطبی که ارتبط چندانی با قرآن ندارد، با قرآن انس بگیرد.
طیبا تصریح کرد: البته مانوس کردن دانشجویان غیرمذهبی با قرآن کریم هدف بزرگی است، ولی به نظر من کانون قرآن و عترتی موفق است که در بین دانشجویان غیرمذهبی نیز تاثیر داشته باشد نه اینکه در هر برنامه تعداد مخاطبان آن فقط دانشجویان مذهبی و تکراری باشد.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه تفرش هنوز نتوانستهایم به این سطح مطلوب برسیم. برخی از برنامههای ما مانند کلاسهای حفظ قرآن، کلاسهای آموزش تجوید و ... از مخاطب خوبی برخوردار نیست و همچنان همان مخاطبان قبلی را دارد که ارتباط خوبی با قرآن نیز داشتند. قسم دوم برنامههای ما برنامههایی است که تمامی اقشار دانشجویان را جذب میکند.
دانشجوی ترم هفتم رشته مهندسی مکانیک افزود: وقتی ما برنامههای محفل انس با قرآن با حضور نخبگان جهان اسلام برگزار میکنیم، جمعیت بسیار زیادی حضور پیدا میکنند و این نشان میدهد که دانشجویان ما به قرآن کریم علاقهمند هستند، اما مشکل اصلی بر سر جذب یا تداوم ارتباط آنها با این برنامهها است.
وی گفت: با اینکه در این برنامهها استقبال چشمگیری وجود دارد، ولی باز میبینیم اعضای کانون قرآن و عترت همان تعداد سابق هستند. البته در دانشگاه تفرش امکانات سالن آمفی تئاتر وجود ندارد و مسجد نیز تجهیزات خوبی ندارد که اگر این مشکلات برطرف شد و برنامهها به شیوه جذاب طراحی شود، این مشکلات مرتفع میشود.
دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه تفرش اظهار کرد: من تجربه چندین سال فعالیت در این برنامهها را در دانشگاه کسب کردم و بعد از این مدت به این نتیجه رسیدم که مهمترین عاملی که سبب ارتقای کیفی سطح برنامهها و جذب مخاطبان میشود، سطح تسلط دبیر کانون قرآن و عترت از معارف دینی و قرآنی است.
وی توضیح داد: اگر دبیر کانون قرآن و عترت بتواند دانش خوبی از معارف اسلامی، تفسیر، کلام، اعتقادات و ... داشته باشد در جلسات میتواند به شبهات وارد شده از طرف دانشجویان پاسخ دهد و به عبارت دیگر وزانت علمی دبیر کانون قرآن و عترت مهمترین عامل جذب عموم دانشجویان خواهد بود.
طیبا درباره ملاکهای انتخاب کانون قرآن و عترت برتر یادآور شد: به نظر من مهمترین ملاک در انتخاب کانون قرآن و عترت برتر دانشجویی، میزان تاثیرگذاری برنامهها و جذب مخاطبان غیرتخصصی از بین دانشجویان است.