سعید سعدی، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاریبینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: مشکل سینمای دفاع مقدس در تولیدات آن است به همین دلیل معمولا در جشنوارهها با تعداد محدودی فیلم روبرو هستیم که این امر در حد یک جشنواره بینالمللی نیست. پس لازم است برنامهریزی صحیحی صورت گیرد تا فیلمهای دفاع مقدسی با پشتکار فیلمسازان نسل جوان به سمت ژانر شدن سوق پیدا کند. در این میان ارگانها و نهادهای مربوطه که در این زمینه فعالیت دارند برای ساخت این نوع فیلمها سرمایه گذاری کنند.
سعدی با بیان اینکه حمایتها نباید در حد شعار باشد، گفت: فیلمسازان در زمان ساخت فیلمهای دفاع مقدسی و جنگی اغلب در دل بحران قرار میگیرند و با موانع زیادی روبرو میشوند به همین دلیل آثار از کیفیت لازم برخوردار نیستند. برای رفع این معضل نیز در قدم اول باید برنامه ریزی درستی داشته باشیم و حمایتهای جدی در تولید و فیلمنامه وجود داشته باشد تا بتوانیم از جشنوارهای پویا و آبرومندی برخوردار باشیم.
تهیهکننده تاکید کرد: معمولا جشنوارهها باعث دیده شدن و رشد آثار و فیلمسازها میشوند و همین امر موجب تحول در عرصه فیلمسازی میشود. نکته دیگر اینکه، جشنواره مقاومت باید از جشنواره فیلم فجر هم اهیمت بیشتری داشته باشد؛ این امر هم منوط به سیاستها و تدابیری است که متولیان جشنواره میگیرند.
وی با بیان اینکه جشنواره مقاومت به مضامین و محتوا نیاز دارد افزود: از نهادها و سازمانها انتظار میرود تا از این جشنواره حمایت کنند ضمن اینکه در کمیسیون فرهنگی مجلس نیز میتوان ردیف بودجه مستقلی برای تولید و توزیع آثار مربوط به دفاع مقدس و برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در نظر گرفته شود و به صورت مستقل در اختیار مسئولان امر قرار گیرد.
سعدی با بیان اینکه سینما یکی از اصلیترین ابزارهای بینالمللی است که در عرصه جهانی کارکرد ویژه دارد، بیان کرد: در حوزه بینالملل، این جشنواره قادر است مفاهیمی که سالیان سال نسل انقلابی برای تبلیغ آن تلاش کرده اشاعه دهد. درضمن سینما به عنوان مهمترین و تاثیرگذارترین زبان تصویری موجود در جهان میتواند اهداف مورد نظرمان را متجلی کند، به شرطی که سینماگران متخصص را جلب کنیم و از آنها در جهت ارائه سینمایی اهداف انقلاب کمک گیریم.
تهیه کننده «گیلانه» در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: قطعا، اگر در جامعه دغدغه دفاع مقدس وجود نداشته باشد، هرگز در ژانر دفاع مقدس اثری تولید نمیشود. هرچند در همه ادوار گذشته جشنواره، کم محبتی خاصی نسبت به این ژانر ارزشی در سینمای ایران وجود داشته، اما آنچه که بیشتر از همه جلب نظر میکند این است که اگر کسی هم میخواهد در این ژانر فعالیت کند باید از موانع سختی عبور کند.
این تهیهکننده در پایان بیان کرد: به هر حال برای اینکه در موضوعات ارزشی موفق شویم باید اولا انتخاب درستی داشته باشیم و بعد از آن با تحقیقات کامل وارد آن موضوع شویم. به این صورت نمیشود که امروز اتفاقی بیافتد و فردا سریعا به آن بپردازیم، چون نمیتوانیم خوب آن موضوع را بیان کنیم و آن را پردازش کنیم، درمورد اتفاقات اخیری که در سرزمینهای اسلامی افتاده نیز همین طور است که باید سالها پیش به تحقیقات میپرداختیم تا هماکنون در مورد آن فیلم بسازیم .