ابراهیم اصغری، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره عملکرد جهاد دانشگاهی از بدو تأسیس تاکنون، اظهار کرد: من درباره عملکرد فعلی سازمان جهاد دانشگاهی اطلاعات لازم را ندارم، اما به هر حال میدانم که این سازمان برای نسل دانشگاهی ما فعالیتهای بسیاری انجام داده که فراتر از کارکردهای آموزشی است. این امتیاز را به طور ویژه میتوان در بخشهای علمی به خوبی مشاهده کرد.
وی افزود: نکته دیگر اینکه جهاد دانشگاهی توانسته امتیاز مذکور را با توجه به عنوانش با روحیهای جهادی به دست آورد، البته شاید در موضوعات فرهنگی، جهاد دانشگاهی دارای نقصهایی هم بوده باشد، اما مسلما در بخشهای انتفاعی، جهاد دانشگاهی توانسته به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کند.
وی در پاسخ به این سوال که برگزاری جشنوارههایی که جهاد با هدف ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی در عالم هنر برگزار کرده را چگونه ارزیابی میکند؟ گفت: در هر حوزهای اگر هدف از برگزاری جشنوارهها ارائه یک گزارش عملکرد باشد، مطمئنا تاثیراتش مقطعی و کوتاه مدت خواهد بود، البته همین اندازه تاثیرگذاری هم در جای خود شایسته است، اما کافی نیست. با این توضیح اگر جشنوارههایی که جهاد دانشگاهی برگزار کرده، قادر بوده نمود واقعی در جامعه داشته باشد باید آن را موفق دانست، والا همانگونه که گفتم تنها تاثیرات این قبیل رویدادها، مقطعی و کوتاه مدت خواهد بود.
برخی جشنوارهها تاثیرات کوتاه مدت دارند
این سینماگر ادامه داد: اینکه می گویم بسیاری از جشنوارهها تاثیرگذاریشان کوتاه مدت است، دلیلی مشخص دارد، آن هم اینکه برای این رویدادها برنامهریزی بلندمت انجام نمیشود. این مسئله درباره فستیوالهایی که عنوان قرآنی را یدک می کشند بسیار جدیتر است، چون معتقدم، رویدادهای هنری و فرهنگی که با عنوان قرآنی برگزار میشود انتظار میرود تاثیرگذاری بلندمت داشته باشند، ما شاهد اتفاقهای بسیاری مثبتی در حوزههای مورد نظر بودیم.
تهیهکننده فیلم دفاع مقدسی «شور شیرین» در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تا چه حد توانسته با پوشش اخبار قرآنی مبلغ مفاهیم مورد نظر باشد؟ گفت: امروز بیشترین تاثیرگذاری در مجامع جهانی برعهده رسانههاست، حتی میتوان گفت رسانهها توانستند جریانات فرهنگی ایجاد کنند و در مواقعی نیز فرهنگ ساز باشند. در این رابطه ایکنا توانسته در حوزه سینما که من در آن فعال هستم تاثیرات مثبتی بگذارد.
اصغری در پایان بیان کرد: حتی من میخواهم پا را فراتر بگذارم و بگویم که تاثیرات خبرگزاری ایکنا در ترویج فرهنگ قرآنی از جشنوارههایی که با عنوان قرآنی برگزار شده، بیشتر بوده است، چون تاثیرات حاشیهای و تبلیغاتی این رسانه توانسته در مواقعی جریانسازی کرده و سبب بسط مفاهیم قرآنی در جامعه شده است، زیرا پرسشهایی که این خبرگزاری به وجود آورده، باعث شده مدیران فرهنگی و هنری قدمهای بیشتری به سوی موضوعات قرآنی بردارند.