کد خبر: 1435785
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳
حسین‌پور:

بهره‎وری در جهاد دانشگاهی تابع فرهنگ جهادی حاکم بر آن است

گروه اجتماعی: مدیر فرهنگی جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری تداوم روحیه جهادی را از امتیازات جهاد دانشگاهی دانست و گفت: بهره‎وری در جهاد دانشگاهی تابع فرهنگ جهادی حاکم بر آن است و هر مقدار این روحیه تقویت شود بهره‎وری در آن هم زیادتر می‎شود.

محمدتقی حسین‌پور، مدیر فرهنگی جهاد دانشگاهی ‌چهارمحال و بختیاری در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، ‌گفت: سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی فرصتی مغتنم برای معرفی دستاوردهای جهاد دانشگاهی و نقد و بررسی فعالیت‎های این نهاد انقلابی است.

وی دانشجو‌محوری، توجه به نیازهای فرهنگی دانشجویان در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی و تربیت دانشجویان بر اساس الگوی فارغ‌التحصیل شایسته و متعهد را از رویکردهای این واحد در حوزه فرهنگی براساس اهداف برنامه سه ساله پنجم جهاد دانشگاهی برشمرد.

حسین‎پور افزود: در همین راستا ارتقای سطح مشارکت و بهره‎مندی دانشجویان از برنامه‎های فرهنگی این واحد و افزایش سطح کیفی برنامه‎ها به‌صورت جدی برنامه‌ریزی و پیگیری می‌شود.

وی توجه به آموزه‌های قرآن و اهل بیت(ع) با درنظر گرفتن مقتضیات فضای دانشگاهی و ارائه رویکردهای جدید در فهم قرآن‌محور را از دیگر فعالیت‎های فرهنگی جهاد دانشگاهی ‌استان عنوان و اظهار  کرد: فراهم کردن زمینه لازم برای ترویج اندیشه ناب استاد شهید مرتضی مطهری و به تبع آن بزرگان دینی دیگر در راستای احیای تمدن اسلامی از دیگر برنامه‎های محوری این واحد در حوزه فرهنگی است.

مرکز فرهنگی ـ دانشجویی در جهاد دانشگاهی استان راه‌اندازی می‌شود

حسین‎پور اظهار کرد: در همین راستا مرکز فرهنگی ـ دانشجویی به‌صورت تخصصی از سال آینده در معاونت فرهنگی این واحد راه‌اندازی می‌‏شود.

مدیر فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان همچنین با اشاره به نیاز روزافزون دستگاه‎ها و نهادها به ظرفیت علمی ـ پژوهشی جهاد دانشگاهی، ارتباط مستمر جهاد دانشگاهی با دستگاه‌های اجرایی و نهادها و دانشگاه‎ها را یک ضرورت برای تداوم حیات و انجام رسالت این نهاد دانست.

وی فعالیت‎های متعدد و فراگیر جهاد دانشگاهی استان در حوزه فرهنگی در چند سال اخیر را یادآور شد و با مطلوب ارزیابی کردن تعامل معاونت فرهنگی این نهاد با دستگاه‎های اجرایی و سایر نهادهای فرهنگی به‌ویژه دانشگاه‎های استان، بر لزوم حفظ همکاری دستگاه‎ها و نهادها با جهاد دانشگاهی و اعتماد آنان به این نهاد به‌عنوان یک سرمایه بزرگ، تأکید کرد.

به گفته وی، بهره‎وری در جهاد دانشگاهی تابع فرهنگ جهادی حاکم بر آن است و هر مقدار این روحیه تقویت شود بهره‎وری در آن هم زیادتر می‎شود.

تداوم روحیه جهادی از وجوه امتیاز جهاد دانشگاهی است

حسین‌پور تداوم همین روحیه جهادی را از مهم‌ترین وجوه امتیاز این نهاد با سایر نهادهای مشابه دانست و اظهار کرد: در گذر زمان و تغییرات درون و برون‌سازمانی ممکن است روحیه جهادی تضعیف شود که نیاز به آسیب‌شناسی دارد.

وی به ضرورت بازنگری یا تغییر و اصلاح فعالیت‎های جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: این مهم از سویی به مدیریت کلان جهاد دانشگاهی برمی‎گردد که مدیریت جدید اقدامات مهمی در این راستا انجام داده است.

حسین‎پور افزود: اجرای فعالیت‌ها و برنامه‏‌های فرهنگی در قالب‎های خشک، بدون روح و بدون مقدمه سازی لازم، در فضای دانشگاهی چندان موفقیت آمیز نیست که البته این مطلب همواره در جهاد دانشگاهی مورد توجه قرار گرفته است و قالب‌های متنوع و جذاب برای برنامه‌های فرهنگی طراحی می‌شود.

خروجی رسانه‎های جهاد دانشگاهی معیار قضاوت دیگران است

وی با اشاره به فعالیت خبرگزاری‎های ایکنا و ایسنا در جهاد دانشگاهی و انتساب رسمی آنها به این نهاد، خروجی این رسانه‎ها را معیار قضاوت دیگران در‌خصوص مبانی فکری و میزان تقید این نهاد برای حمایت از آرمان‎های نظام اسلامی دانست.

حسین‎پور افزود: از این منظر رسالت خبرگزاری در جهاد بسیار بالاست بنابراین بدون توجه به بازی‎های سیاسی، باید همواره در خط امام(ره) و رهبری، رسالت خود را انجام دهند که البته این امر خطیر تاکنون به‌نحو شایسته صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: البته این رسانه دارای ظرفیت بسیار عظیمی در فرهنگ‌سازی و تمدن‌سازی است اما تاکنون فقط از بخشی از ظرفیت رسانه در جهاد دانشگاهی استفاده شده که امید است در آینده از بتوان ظرفیت‌های آن استفاده‌های بیشتری به‌ویژه در راستای توسعه فعالیت‌های ملی و بین‎المللی جهاد دانشگاهی شود.
 

captcha