روحالله سنایی، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: هنر تئاتر همواره در پرداختن به موضوعات گوناگون جامعه پیشقدم بوده است و در حوادث اخیر مربوط به فلسطین و باریکه غزه نیز شاهد تکاپوی نسبتاً مناسب فعالان تئاتر به ویژه تئاتر خیابانی در تولید و ارائه آثاری با این موضوع بودیم.
وی ادامه داد: بیشتر فعالیتهای صورت گرفته در حوزه تئاتر با موضوع غزه به شکل خودجوش و براساس دغدغههای شخصی کارگردان و گروههای تئاتری به انجام رسیده است؛ لذا فعالان در این عرضه برای فعالیت و انجام سلسله اقدامات مؤثر در این زمینه به حمایت بیشتر مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری نیازمندند.
برگزیده بخش تئاتر خیابانی دومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» تصریح کرد: موضوع فلسطین مربوط به محدود زمانی خاصی نمیشود و تا محو کامل رژیم اشغالگر قدس ادامه خواهد داشت؛ هر چند که در شرایطی مانند آنچه شاهد آن هستیم، گاه میزان اقدامات ضدانسانی این رژیم شدت میگیرد و طبیعی است که در اقدامی اعتراضی در برابر این جنایات کسی از پای ننشسته و با استفاده از ابزاری که در اختیار دارد، واکنشی نشان دهد که معمولاً این قبیل واکنشها با فروکش کردن جنایات، کمرنگ شده و به سردی میگراید.
سنایی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی هر زمانی که بخواهد با تجهیزات نظامی خود به مردم بیدفاع فلسطین هجوم میآورد، این اقدام اخیراً گستاخانهتر روی داده و از جنگ 33 روزه و 22 روزه آغاز و در این اقدام جاری بیرحمانه به اوج خود رسید؛ وقتی چنین شرایطی استمرار پیدا میکند پس نباید مجموعه اقدامات صورت گرفته بر ضد آن شکل مقطعی و کم اثر داشته باشد.
وی در ادامه گفت: تئاتر به ویژه گونه خیابانی آن این ظرفیت را داراست که هر ساله و مثلاً به بهانه سالگرد کشتار مردم غزه به دست اسرائیل در قالب همایش و یا یادوارهای به تولید مجموعه آثار نمایشی مبتنی بر این موضوع پرداخته تا هر سال با تکرار این رویداد هنری این جنایت بشری که حداقل در تاریخ معاصر بیسابقه بوده است، برای مردم و طیف بالایی از مخاطبان یادآوری شود.
سنایی در پایان گفت: قطعاً اگر قصد پرداختن به موضوع مقاومت و ترویج فرهنگ استکبارستیزی را در سطح ملی و سپس بینالمللی را داریم باید به فکر نظاممند ساختن مجموعه رویدادهای فرهنگی و هنری باشیم تا تأثیر آن برد بیشتری داشته باشد و نهادینه شود.