کد خبر: 1438153
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸
مرتضی اسدی‌مرام:

جشنواره‌های تئاتر بخشی را به موج جدید مقاومت اسلامی اختصاص دهند

گروه هنر: برگزاری جشنواره‌های متعدد تئاتری که برخی از آنها نیز بین‌المللی هستند، ظرفیت فراوانی برای طرح مسائل دینی و ارزشی دارند، با توجه به موج جدید مقاومت اسلامی در منطقه و جهان، این جشنواره‌ها می‌توانند بخشی را به این امر اختصاص دهند.

مرتضی اسدی‌مرام، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: هنر تئاتر از شکل متعارف خود که معمولاً در تالارهای نمایشی اجرا می‌شود، خارج شده و هر لحظه با ابتکار و نوآوری گروه‌های نمایشی شیوه‌های اجرایی تازه‌ای ابداع می‌شود که اغلب آنها در ارتباط مؤثر با مخاطب موفق عمل می‌کنند.
وی ادامه داد: تئاتر خیابانی و محیطی چند دوره‌ای است که جایگاه خود را در رویدادهای تئاتری به ویژه جشنواره‌ها تثبیت کرده است و به دلیل دسترسی بیشتر مخاطب از آنجا که در مکان‌های غیرمتعارف تئاتر اجرا می‌شوند، فعالان تئاتری بیشتر به تولید و اجرای آنها ترغیب می‌شوند.
کارگردان نمایش خیایانی «انتظار عطر یوسف» تصریح کرد: برخی از جشنواره‌های تئاتری که بخشی را به تئاتر خیابانی نیز اختصاص داده‌اند، طی سالهای برگزاری وجهه بین‌المللی قابل قبولی یافته‌اند که از همه آنها مهمتر جشنواره «تئاتر فجر» است که دارای بخش پویا و فعال خیابانی است، از این بخش در جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان نیز برخورداریم.
اسدی‌مرام گفت: ما در شرایط کنونی شاهد برگزاری جشنواره تخصصی تئاتر خیابانی با نام جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی «مریوان» نیز هستیم که در آن افراد و گروه‌های زیادی از کشورهای مختلف با ارائه کارهای نمایشی خود شرکت دارند.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی کرمانشاه در ادامه گفت: با دارا بودن چنین ظرفیت فرهنگی و هنری در بخش بین‌الملل به راحتی قادر خواهیم بود تا به عنوان کشوری مدافع حقوق بشر و معترض در برابر زیاده‌خواهی دشمنان، پیام‌های ارزشی و انسان‌دوستانه خود را به گوش جهانیان برسانیم.
اسدی‌مرام تأکید کرد: در حال حاضر شاهد جنایات اسرائیل در فلسطین و نوار غزه هستیم، گروه تروریستی داعش نیز که در کمال خونسردی مشغول جنایات خود در عراق و سوریه است اما با این حال ذره‌ای از عزم راسخ مسلمانان در دفاع از باورهای و ارزش‌های دینی خود کم نشده است که اینها همه مصداق بارز مقاومت اسلامی در منطقه است.
این کارگردان تئاتر افزود: در عرصه جهانی نیز شاهد این مقاومت هستیم؛ اتفاقی که در فرانسه و در مهد تمدن غربی می‌افتد و در عین آزادی از مشارکت اجتماعی زنان مسلمان محجبه ممانعت به عمل می‌آید و حقوق انسانی آنها تضییع می‌شود اما همچنان شاهد مقاومت آنها در برابر این بی‌عدالتی هستیم.
وی در پایان گفت: بروز چنین اتفاقاتی در جهان متمدن امروزی باید مسئولان و مدیران تئاتری را به فکر این مسئله بیندازد که در جریان رویدادهای تئاتری و به ویژه جشنواره با ایجاد بخشی موضوعی، موجب آن شوند تا هنرمندان تئاتر دیدگاه خود را در اعتراض به این شرایط بغرنج بشری نمایان سازند.

captcha