حجتالاسلام حمید ارشاد، معاون تبلیغ و تهذیب حوزههای علمیه آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: حوزههای علمیه از ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی در تدوین موضوعات دانش بنیان برخوردارند که بهرهمندی کامل از آن مستلزم استفاده مدون و برنامهریزیشده از ظرفیتهای موجود است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون بسیاری از علما و اندیشمندان جهان در رشتههای مختلف محصول تربیت علمی و دینی حوزههای علمیه هستند، در این خصوص به تخصص و دانش علامه حسنزاده آملی در موضوعات مختلف از جمله فیزیک، ریاضی و هندسه اشاره کرد و گفت: وجود عاملان برجستهای همچون ایشان قادر به حل بسیاری از مسائل است که از توان علمی دانشگاهها خارج است، بیانگر ظرفیت و پتانسیل حوزههای علمیه در تولید و عرضه موضوعات دانش بنیان است.
حجتالاسلام ارشاد معتقد است که هماینک حوزههای علمیه از چنان ظرفیت و پتانسیل علمی با تکیه بر دانش دینی و فقهی برخوردار هستند که در صورت استفاده مدون از آن میتواند پاسخگوی مطالبات جهانی باشد.
وی خاطرنشان کرد: آموزههای اسلامی در نظام تعلیم و تربیت آن قدر دارای بالندگی و رویکرد مثبت است که میتواند فراتر از مرزهای ملی عرضه شود و مخاطب داشته باشد و این بیانگر پویایی و تحرکت دانش در جنبههای مختلف در مکتب مترقی اسلام است.
معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر استفاده مدون و کارشناسانه از ظرفیتهای بهروز حوزههای علمیه یادآور شد: تمامی علوم از جمله علم طب اسلامی، نجوم و سایر علوم باید به تناسب استعدادهای حوزههای علمیه عرضه شود تا محصول خروجی آن از کیفیت و کارایی مطلوبی برخوردار شود و بتواند بازخورد جهانی داشته باشد.