به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در هفتمین هماندیشی مدیران عامل اتحادیه مؤسسات مردمی ـ قرآنی سراسر کشور که روز گذشته، ششم شهریورماه، در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، گفت: خداوند در آیه 2 سوره ملک فرمودهاند «الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَیاةَ لِیبْلُوَکُمْ أَیکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» که تأکیدی است بر انجام عمل نیکو و بهترین عمل و در آیه 30 سوره کهف نیز پس از بیان داستان اصحاب کهف میفرماید «إِنَّا لاَ نُضِیعُ أَجْرَ مَنْ أَحْسَنَ عَمَلاً» بیانکننده این است که خداوند پاداش کسانی را که عمل احسن انجام دادهاند، تباه نمیکند.
وی افزود: با کنار هم قرار دادن این دو آیه نتیجه میگیریم، عملی احسن است که دارای ویژگیهایی باشد؛ عمل و کار برای خداوند باشد که اخلاص در آن مهم است و این نیازمند توجه است، عمل به موقع و در زمان مقرر انجام شود، رعایت کردن اندازه عمل مهم است به این معنا که نه کم کاری کنیم و نه افراط در کاری، عملی احسن است که استمرار داشته باشد چنانکه در روایات بر آن تأکید شده است و انضباط و نظم در عمل نیز بسیار مهم است چون رعایت آن باعث خروجی لازم میشود.
انجام عمل احسن بدون سختی نیست
قرهشیخلو بیان کرد: اصل مطلب این است که کارها و تلاشها در جهت این باشد که هنگامی که در قیامت اعمال سنجیده میشود بگویند که اعمالش مصداق احسن عمل است و توجه به این نکته مهم است که براساس آیه 4 سوره بلد «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی کَبَدٍ» انجام عمل احسن بدون سختی نیست.
این مسئول ادامه داد: آن مقدار شور، نشاط، حضور و هویتی که در جامعه قرآنی باید از طریق انس با قرآن حاصل شود در سطح جامعه شاهد نیستیم که این به فعالیت خود جامعه قرآنی، مؤسسات و اتحادیهها برمیگردد که همین امر باعث شده است در حوزه قانونگذاری امتیازاتی که به گروههای دیگر داده میشود برای جامعه قرآنی کمتر دیده و به مطالبات آنها کمتر توجه شود.
قرهشیخلو اظهار کرد: این مسئله در یکی دو سال اخیر بهتر شده است ولی باز هم آن جایگاه خودش را پیدا نکرده است چنانکه نمونه بارز آن عدم اعلام موضعگیری جامعه قرآنی و فعالان این عرصه در مقابل جنایات رژیم صهیونیست علیه کودکان و زنان بیدفاع غزه بوده است و حال آنکه برخی از ارگانها چون جامعه پزشکی، نمود پررنگ و ملموسی داشتهاند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: اگر جامعه قرآنی اعلام حضور بکند تا نظام بفهمد که فعالان این عرصه پشتیبان هستند آن هنگام اگر مطالباتی داشته باشد بهتر شنیده میشود، چون آن زمان است که احساس میکنند مجموعه قرآنی در جامعه تأثیرگذار است چنانکه معیار پیامبر(ص) برای انتخاب مسئولان، فرماندهان لشکر و استانداران، انس با قرآن بوده است.
وی گفت: تفاهمنامهای منعقد شد بین اتحادیه مؤسسات مردمی ـ قرآنی کشور و سازمان دارالقرآن برای رفع نیاز واقعی استانها که مبلغی از آن نیز پرداخت شدهاست.
اجرای طرح تفسیر نورالهدی(7) برعهده مؤسسات
این مسئول تصریح کرد: با سایر برنامههای سازمان دارالقرآن الکریم، زمینه فعالیت بیشتر مؤسسات فراهم میشود چنانکه اجرای طرح تفسیر نورالهدی(7) برعهده مؤسسات گذارده شد و آمادهایم تا برنامههای دیگر در صورت مطلوب بودن نحوه اجرای مؤسسات به آنها واگذار شود و اکنون بالای 80 درصد برای واگذاری حجم فعالیت اجرایی، توان داریم.
قرهشیخلو با اشاره به اینکه حوزه مؤسسات یکی از توجهات دارالقرآن است و این نباید موجب شود تا از دیگر برنامهها غافل شوید، یادآور شد: در سه استان، مشکل در ترکیب اتحادیهها وجود دارد که امیدواریم این مشکل حل شود و ریشه آن شناسایی شود.