حجتالاسلام والمسلمین علی غفوری، کارشناس حوزه مساجد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص نقش مساجد در حرکتهای فرهنگی اظهار کرد: مساجد از گذشته منشا تمامی حرکتهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بوده است که در این بین بُعد فرهنگی از ابعاد دیگر پررنگتر بوده است.
وی افزود: با توجه به این که اسلام دینی است که بر پایه فرهنگ غنی بنا نهاده شده است مسجد هم به عنوان عبادتگاه مسلمانان همیشه میتواند نقش فرهنگسازی در جامعه بر عهده بگیرد.
این کارشناس حوزه مساجد با اشاره به تلاش دشمن برای تغییر محیط فرهنگ از مسجد به مکانهای دیگر خاطرنشان کرد: دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اهمیت مساجد را در جامعه اسلامی به خوبی به تصویر کشید به همین خاطر دشمن به دنبال این است میان مردم و مساجد فاصله بیندازد و شرایطی را فراهم کند که محیطهای فرهنگساز جامعه از مساجد به مکانهای غیر اسلامی منتقل شود.
حجتالاسلام غفوری فعالیتهای فرهنگی فعلی که در مساجد انجام میشود را کافی ندانست و تصریح کرد: فعالیتهای فرهنگی که در مساجد انجام میشود در حد مطلوب و رضایت بخشی است ولی با توجه به نیازهای که جامعه اسلامی و مردم دارند این فعالیتها مخصوصا در شهرستانها باید افزایش پیدا کنند.
وی مسجد را باعث تقویت حریم خانوادهها دانست و تاکید کرد: اگر مساجد در میان خانوادهها جای خود را باز کند و اعضای خانواده در مساجد حضور فعالتری داشته باشند نور معنویتی که به خانواده منتقل میشود باعث حفظ حریم خانواده و حل بسیاری از مشکلات خانوادهها میشود.
این کارشناس مسائل فرهنگی در پایان ارتباط میان روحانیون و مردم را یکی از ثمرات مهم مساجد دانست و گفت: حضور در مساجد میتواند ارتباط خوبی میان مردم و روحانیون برقرار کند که این مسئله باعث دینداری بیشتری در جامعه میشود.