حجتالاسلام والمسلمین احمدرضا دردشتی، محقق دینی در حوزه خانواده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) به بیان مؤلفهها و الگوهایی از زندگی این دو بزرگوار پرداخت که عدم رعایت آن در زندگی خانوادگی امروزی، بنیان خانوادهها را با مشکل مواجه کرده است.
وی حضور پیامبران و اوصیای آنان در میان انسانها را به منظور آشنایی با گنجینههایی در عقل و فطرت آنان دانست که در فراز و نشیب زندگی مادی مورد غفلت قرار میگیرد و گفت: امامت یکی از شاخصههای مکتب اهل بیت(ع) است و گویای آن است که امام معرف ارزشهای الهی و زندگی طراز مورد رضایت خداوند است.
حجت الاسلام دردشتی ادامه داد: شیعیان در مرحله نظری از امامت دفاع و با استدلال اثبات کردند، اما در عمل به همان محبت اکتفا کردیم و ارتباط ما یک ارتباط هیجانی شد اما از لحاظ عملی تلاشی برای شناخت آموزهها و اصول معارف اهل بیت(ع) نکردیم.
این کارشناس دینی حوزه خانواده با بیان اینکه در حوزههای مختلف از آموزهها و سبک زندگی اهل بیت(ع) در زندگی خود بیبهره ماندهایم اظهار کرد: در کلام و عمل امام معصوم باید تفکر کرد و جهان بینی و ارزشهایی که بر رفتار آنان حاکم بوده است را به درستی بشناسیم و در زندگی خود ساری و جاری کنیم.
روحیه همدلی بجای طلبکاری
وی در ادامه سخنان خود به برخی از از شاخصهها در زندگی مشترک امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) اشاره و عنوان کرد: همدلی و همکاری در روابط این دو بزرگوار دیده میشده است و همدیگر را یاری میکردند. در صورتی که امروز در روابط برخی زوجین روحیه طلبکاری و رقابت حاکم است.
حجت الاسلام والمسلمین دردشتی ایجاد محبت در خانواده را گامی در جهت استحکام خانواده دانست و گفت: این محبت باید معقولانه و بجا در رفتار و گفتار میان زوجین نمود پیدا کند.
جابجایی نقشها در خانواده
حجت الاسلام دردشتی به ضرورت تقسیم نقشها اشاره و عنوان کرد: در زندگی این دو بزگوار تقسیم کار در امور بیرون و داخل خانه صورت گرفته بود ولی در جامعه امروز تداخل یا جابجایی و یا تضاعف نقشها وجود دارد. آشنایی با نقشها انجام بهتر تکالیف را به دنبال دارد. وقتی نقشها جعلی باشد با مختصات فطری و فیزیکی افراد مطابقت نمیکند و باعث ایجاد آسیب در خانواده میشود.
وی بر ضرورت گذشت از خطاها در زندگی زناشویی و گذر از آن با مهربانی و کرامت برای تبدیل نشدن به معضل اشاره وعنوان کرد: قدردانی و قدرشناسی دو جزء مهم از زندگی زناشویی است که باعث ایجاد صمیمت و رشد مؤلفههای اخلاقی در درون افراد است.
تبعیت از همسر
وی عدم رعایت حجاب و عفاف را مانعی برای استحکام زندگی خانوادگی دانست و گفت: احترام به جایگاه همسر به عنوان مدیر خانواده و اطاعت از وی در تصمیم گیریهای زندگی از شاخصههای زندگی حضرت زهرا(س) بود.
حجت الاسلام دردشتی واقع بینانه کردن انتظارات را اصل مهمی در تحکیم بنیان خانواده دانست و تصریح کرد: این انتظارات باید با امکانات موجود در خانواده همگن باشد. یکی از عوامل تنش امروز آن است که یا انتظارات خود را نمیشناسیم و یا بیان نمیکنیم که توسط همسر رفع شود و یا بیان غیرواقع بینانهای داریم.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه هیچ زندگی عاری از مشکل نیست عنوان کرد: آموختن مهارتهای لازم برای مقابله با مشکلات از عوامل ایجاد رضایت و آرامش در زندگی است.