عبدالصمد خرمآبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در خصوص نحوه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به بیان مطالبی پرداخت و اظهار کرد: بر اساس ماده 21 قانون جرائم رایانهای، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه متشکل از 12 عضو است که در رأس آن دادستان کل کشور قرار دارد و نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بعدا به اعضای کارگروه اضافه شد.
این مقام مسئول بیان کرد: در حال حاضر کارگروه دارای 13 عضو می باشد که از این تعداد شش عضو وزیر و یا نماینده وزارتخانهها هستند، وزارتخانههای عضو کارگروه عبارتند از: فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات، علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، اطلاعات و دادگستری.
معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی ادامه داد: در این کارگروه سه نماینده از سه سازمان نیز حضور دارند که عبارتند از: سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و نیروی انتظامی و دو نماینده مجلس، همچنین دادستان کل کشور نیز عضو کارگروه است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در پایان تصریح کرد: اعضای کارگروه، مصادیق محتوای مجرمانه را در هشت دسته تقسیمبندی کردهاند که عبارتند از:
1- محتوا علیه عفت و اخلاق عمومی در پنج بند.
2- محتوا علیه مقدسات اسلامی در هفت بند.
3- محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی در 16 بند.
4- محتوا علیه مقامات و نهادهای دولتی و عمومی در چهار بند.
5- محتوایی که برای ارتکاب جرایم رایانهای به کار میرود (محتوا مرتبط با جرایم رایانهای) در هفت بند.
6- محتوایی که تحریک، ترغیب یا دعوت به ارتکاب جرم میکند(محتوای مرتبط با سایر جرایم) در شش بند.
7- محتوای مجرمانه مربوط به امور سمعی و بصری و مالکیت معنوی در چهاربند.
8- محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی در 13 بند.
9- محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری در 16 بند.
بر اساس گزارش ایکنا، کابران برای مشاهده مصادیق محتوای مجرمانه به سایت کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه میتوانند به نشانی www.internet.ir مراجعه کنند.