کد خبر: 1455724
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴
محمد بنیادی:

فراکسیون قرآن فعال‌ترین فراکسیون مجلس است/ قائم به فرد نیستیم

گروه سیاسی: مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس گفت: این مجموعه تنها فراکسیونی است که به صورت عملیاتی و پرتحرک فعالیت‌های نهادها و سازمان‌های قرآنی را بر اساس بودجه و برنامه‌ای که دارند، تحت نظر دارد.

محمد بنیادی، مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به نحوه تشکیل فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: زمانی که قرار بود چنین فراکسیونی در مجلس تشکیل شود، رئیس این فراکسیون از سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها کسب گزارش کرد که در این گزارش‌ها شاهد حرکت‌های جزیره‌ای و محدودی بودیم؛ چرا که ساز و کار ارزیابی، کنترل و نظارت بر عملکرد وزارتخانه‌ها و نهادها تقریبا تا 10 سال پیش وجود نداشت و مدیریت درون‌تشکیلاتی بود.
وی گفت: طی آن سال‌ها مجموعه‌ای که بتواند بر عملکرد سازمان‌ها و نهادها نظارت و کنترل کند و با ایجاد قانون موانع را از سر راه بردارد، وجود نداشت.

حرکت جهشی مستمر فراکسیون قرآن طی سال‌های گذشته

بنیادی افزود: وقتی فراکسیون شروع به کار کرد حدود بالغ بر 200 نفر از نمایندگان در آن عضو شدند و با پیگیری‌هایی که صورت گرفت شورای توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفت؛ همچنین به دلیل کثرت کار و انباشتگی فعالیت‌ها بر دوش یک نفر، شورای مرکزی این فراکسیون شکل گرفت و پس از آن نیز کمیته پایش ایجاد شد که منجر به تشکیل چنین کمیته‌ای در شورای توسعه فرهنگ قرآنی شد.
وی در مورد حرکت‌های رو به رشد فراکسیون گفت: این فراکسیون ابتدا با عنوان فراکسیون قرآن آغاز به کار کرد و بعد از مدتی عنوان «عترت» نیز به آن اضافه شد و امروز پیگیری فعالیت‌های «نماز» در دستور این فراکسیون قرار گرفته که نشان می‌دهد این فراکسیون دائماً حرکت جهشی داشته است.

تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی مهم‌ترین ثمره تشکیل فراکسیون

مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن و عترت مجلس یکی از برنامه‌های مستمر و مفید فراکسیون را ارتباط با مراجع عظام تقلید عنوان کرد و گفت: در این دیدارها از علمایی همچون آیت‌الله العظمی جوادی آملی، آیت‌الله العظمی سبحانی و آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی کسب تکلیف می‌شود و منویات آنها دنبال می‌شد؛ دغدغه‌ها و مطالبات رهبر معظم انقلاب نیز در منظر فراکسیون قرار دارد.
وی مهم‌ترین ثمره تشکیل فراکسیون قرآن را راه‌اندازی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور دانست و اظهار کرد: برخی نهادها و وزارتخانه‌ها شاخص بود و برخی کاملاً رها شده بود که با این جریان‌سازی فراکسیون، همه نهادها و دستگاه‌ها مکلف شدند گزارش کار خود را به صورت سالانه ارائه دهند.

فراکسیونی با 40 عضو در شورای مرکزی

بنیادی با تأکید بر اینکه فراکسیون قرآن، فعال‌ترین فراکسیون مجلس شورای اسلامی است، گفت: شورای مرکزی این فراکسیون بالغ بر 40 نماینده دارد که حدود 7 کمیته و کارگروه را تشکیل می‌دهند که متناسب با فعالیت کمیته‌ها و کمیسیون‌ها، هر یک حداقل 7 تا 10 عضو دارند و کلیه فعالیت‌های کمیسیون‌های شورای توسعه را تحت کنترل و نظارت دارند.
مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن و عترت مجلس ادامه داد: فراکسیون برای نظارت بیشتر بر عملکرد شورا، نامه‌هایی به نماینده‌های استان‌ها ارسال می‌کند تا جلسات شورای توسعه را در استان‌ها بررسی کنند.
وی با بیان اینکه فعالیت‌های فراکسیون قرآن قائم به‌فرد نیست، گفت: فراکسیون هر ماه جلسه‌ای با حضور اعضای شورای مرکزی برگزار می‌کند و همه اعضا در جریان امور قرار می‌گیرند؛ به این‌گونه نیست که فعالیت‌های فراکسیون بر دوش یک نفر باشد، بلکه همه نماینده‌ها کارهای مربوط به خود را پیگیری می‌کنند، منتها بنای فراکسیون بر ارائه گزارش کار به خارج از مجلس نبوده است.

تمام نمایندگان در جریان امور قرآنی کشور هستند

بنیادی خاطرنشان کرد: اساس کار فراکسیون این است که امور خود را به سرعت پیش ببرد و جلسات را به طور کامل و منظم برگزار کند و در این کارها تمام اعضا دخیل هستند؛ نتایج فعالیت‌ها و کارهای صورت گرفته نیز جهت اطلاع به تمامی نمایندگان ارجاع داده می‌شود، برای همین نمایندگان اشراف کامل بر فعالیت‌های قرآنی کشور دارند و پیگیری می‌کنند.
مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن و عترت مجلس با اشاره به برگزاری جلسات اعضای فراکسیون قرآن مجلس با وزرای پیشنهادی دولت یازدهم پیش از جلسه رأی اعتماد گفت: در این جلسات نمایندگان انتظارات فراکسیون را به وزرای پیشنهادی ابلاغ کردند و جلساتی با آنها برگزار کردند تا در جریان امور و وظایف خود در قبال فعالیت‌های قرآنی قرار گیرند.
بنیادی افزود: پس از آن نیز جلسات خوبی با وزرای ارشاد، بهداشت، آموزش و پرورش و وزیر سابق علوم برگزار کرده است؛ گاهی وزرا در جلسات فراکسیون حضور می‌یابند و گزارش خود را ارائه می‌دهند و گاه اعضای فراکسیون به وزارتخانه‌ها می‌روند و نشست‌های مشترکی برگزار می‌کنند.
مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن و عترت مجلس ادامه داد: فراکسیون همچنین جلساتی با آقای مخبر دزفولی در ارتباط با شورای توسعه فرهنگ قرآنی و تخصیص اعتبارات داشته که منجر به نتایج خوبی شده است.
وی اظهار کرد: بر همین اساس به نظر می‌رسد، این مجموعه تنها فراکسیونی است که به صورت عملیاتی و پرتحرک فعالیت‌های نهادها و سازمان‌ها را بر اساس بودجه و برنامه‌ای که دارند، مطالبه‌گرانه و بر اساس وظیفه‌ای که مجلس بر دوش آنها گذاشته، پیگیری می‌کنند.

بنیادی تصریح کرد: اگر فراکسیون قرآن و عترت مجلس نبود این حرکت‌های جهشی که از سوی نمایندگان در حوزه قرآن و عترت صورت می‌گیرد، وجود نداشت.

حضور برخی نمایندگان کم‌رنگ‌تر است

وی در پاسخ به انتقادات عده‌ای مبنی بر حضور رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس در تمامی جلسات و برنامه‌های قرآنی و کم‌تحرکی سایر اعضا گفت: مشارکت نمایندگان به عنوان اجزای فراکسیون وجود دارد اما اینکه مصاحبه کنند و در تریبون‌ها اظهار نظر کنند، نیست، اما در فعالیت‌های فراکسیون نقش فعالی دارند و در جریان امور فراکسیون قرار دارند و صد در صد در فعالیت‌های فراکسیون کمک می‌کنند و قریب به اتفاق نمایندگان در مواقعی که نیاز باشد، مکاتبه می‌کنند و گزارش می‌دهند.
مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن و عترت مجلس افزود: در بسیاری از استان‌ها به دلیل حساسیت‌هایی که فراکسیون ایجاد کرده، در برگزاری جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی فعال شده‌اند؛ نمایندگان استان‌ها نیز به صورت جدی اهتمام ویژه‌ای به این مسئله دارند و در قالب فراکسیون تلاش می‌کند مسیر این شورا را هموار سازد.
بنیادی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته نمایندگان و اعضای فراکسیون به حضور رئیس فراکسیون اکتفا می‌کردند اما از سال 90 به بعد اعضای فراکسیون با حضور در شورای مرکزی و کارگروه‌های مختلف فراکسیون فعال شده‌اند و به دلیل حجم فعالیت‌هایی که فراکسیون دارد، امروز تشکیل شده است.
وی از برگزاری جلسات مشترک با مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: 16 جلسه مشترک بین کارشناسان مرکز پژوهش‌ها و اعضای کمیته پایش برگزار شده که خروجی‌های خوبی از فعالیت‌های قرآنی کشور بر اساس قوانین موجود در عرصه فعالان قرآنی به صورت تحقیق و گزارش ارائه شده است اما در این زمینه اطلاع‌رسانی محدود صورت گرفته است.
مسئول کمیته پایش و دبیرخانه فراکسیون قرآن و عترت مجلس به نقاط ضعف این فراکسیون نیز اشاره کرد و گفت: تنوع فعالیت‌های این فراکسیون زیاد است، به همین دلیل انتظار می‌رود حداقل بخشی از نمایندگان درگیر جریان‌سازی در فراکسیون قرآن شوند که این مسئله یک مقداری کم‌رنگ‌تر است؛ اگر در درون مجلس نمایندگان بیشتری درگیر این قضایا شوند، سرعت فعالیت فراکسیون بیشتر خواهد شد اما نقاط قوت کمیسیون بیش از نقاط ضعف است که باید همگی کمک کنند تا برطرف شود.

captcha