حجتالاسلام نادر مولایی، مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) میاندوآب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت و جایگاه فرهنگ عفو و گذشت در جامعه، بیان کرد: برای ترویج و تبیین فرهنگ عفو و گذشت در جامعه باید ارزشها و کرامات انسانی نظیراخلاق و رفتار نیک در اعمال آدمی حفظ شوند.
وی ادامه داد: آیات و روایات بسیاری در مورد عفو و گذشت در دین اسلام بیان شده است که به صراحت اهمیت و جایگاه این امر را بر زندگی فردی و اجتماعی انسانها ذکر میکند و مومن مسلمانی که طالب سرافراری در نزد خداوند متعال است، نسبت به انجام عفو و گذشت در مسایل زندگی خویش حساستر میشود.
حجتالاسلام مولایی با استناد به آیاتی از قرآن کریم در مورد عفو و گذشت، اظهار کرد: قرآن کریم به کسانی که در زندگی عفو و گذشت دارند و از خشونت بیزار هستند بشارت لطف و عنایت الهی را داده است و این وعده شامل کسانی است که در مقابل گناه و اشتباه دیگران با این که توانایی و قدرت مقابله به مثل را دارند ولی از کار شخص معصیت کار چشمپوشی کند و شخص را ببخشند.
وی عفو و گذشت را از خصلتهای خداوند متعال دانست و گفت: مؤمن مسلمان باید همیشه فرهنگ عفو و گذشت را در خویشتن پرورش دهد، زیرا خود شخص نیز طالب بخشش و گذشت الهی است و کسی که این خصلت را در خود به وجود آورده است در دنیا و آخرت شامل لطف و بخشش الهی قرار میگیرد.
حجتالاسلام مولایی به ثمرات دنیوی و اخروی عفو و گذشت در جامعه اشاره کرد و افزود: آثار فرهنگ عفو و گذشت در جامعه به صورت بهرهمندی از الطاف الهی ظاهر میشود، برای مثال اگر کسی پولی به شخصی ببخشد، خداوند چندین برابر این مبلغ را به او بازمیگرداند، همچنین اگر کسی از معصیت دیگران بگذرد، خداوند متعال نیز در آخرت از بار گناهان او کم میکند.
مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) میاندوآب در پایان گفت: خداوند در آیاتی از سوره مبارکه «نور»، انسان را مشتاق به امر بخشش الهی میداند، بنابراین این اشتیاق به بخشش از جانب پروردگار میتواند بهترین دلیل برای پیادهسازی فرهنگ عفو و گذشت در تمامی لحظات زندگی آدمی است تا مورد بخشش آفریدگار جهان هستی قرار گیرد.