به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، 600 مرکز دارالقرآن آموزش و پرورش که چندسالی است که تعطیل شده بود از امروز، 15 مهر طی برگزاری مراسم افتتاحیهای با حضور حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش، اسفندیار چهاربند، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش و مسئولان فرهنگی و قرآنی آموزش و پرورش در دارالقرآن امام حسن عسکری(ع) منطقه 16 آموزش و پرورش شهر تهران فعالیت خود را از سر گرفتند.
مراسم افتتاحیه مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط یکی از قاریان نوجوان پسر آغاز شد که پس از آن سرود جمهوری اسلامی ایران در فضای دارالقرآن امام حسن عسکری(ع) پخش شد.
نخستین سخنران مراسم افتتاحیه مراکز دارالقرآنها، خالقی مدیر آموزش و پرورش منطقه 16 شهر تهران بود که طی سخنانی گفت: دارالقرآن امام حسن عسکری(ع) قدیمیترین دارالقرآن منطقه 16 است و چهار سال پیش که بنا شد دارالقرآنهای آموزش و پرورش برچیده شوند، این دارالقرآن را با تمام مشکلات و موانعی که داشتیم حفظ کردیم.
وی افزود: امسال با اعلام خبر احیای دارالقرآنهای آموزش و پرورش، روحیه دوبارهای گرفتیم و شش کلاس دیگر به کلاسهای دارالقرآن امام حسن عسکری(ع) اضافه کردیم و در نظر داریم یک مرکز دارالقرآن دیگر در محله جوادیه نیز به زودی راهاندازی کنیم.
سخنران دیگر این برنامه اسفندیار چهاربند، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران بود که در این مراسم با عنوان این مطلب که دارالقرآنها نباید به لحاظ اداری مهجور باشند به راهاندازی و تعطیلی مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: اگر مراکز دارالقرآن در زمانی راهاندازی شد و پس از آن تعطیل شد به خاطر ضعف مدیریتی بوده است که این مشکل نباید دوباره رخ دهد.
حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم با اشاره به تعطیلی دارالقرآنهای آموزش و پرورش در سالهای گذشته، عنوان کرد: احیای دارالقرآنهای آموزش و پرورش دیدگاه وزیر آموزش و پرورش است و وی معتقد است مراکز دارالقرآن باید با جدیت به فعالیت خود ادامه دهند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر پنج یا 10 نفر هم در دارالقرآنها به خوبی تربیت شوند کافی است، گفت: اگر تأثیرگذاری مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش در حد تربیت 10 شاگرد قرآنی مانند «کریم منصوری» قاری بینالمللی قرآن کشورمان باشد ما به اهدافمان میرسیم.
کفاش در این بخش از سخنان خود به نقل از خاطرهای مرتبط با کریم منصوری پرداخت و گفت: برای مأموریتی به سوریه رفته بودیم و در آنجا هر یک از قاریان و حافظان قرآن کشور سوریه که ما را میدیدند هرچند خودشان در جایگاه بالایی قرار داشته و از اساتید قرآنی سوریه بودند اما به ما میگفتند فیلم تلاوت آن قاری ایرانی که با تلاوتش اشک روسای جمهور را درآورد به ما بدهید؛ آنها حتی اسم کریم منصوری را هم نمیدانستند اما به دلیل تأثیری که تلاوت کریم منصوری در یک محفلی داشت با صدای او و تلاوتش آشنا شده بودند.
وی ادامه داد: مگر کم است که در مراکز دارالقرآنها پنج نفر مثل کریم منصوری تربیت شود اگر این اتفاق بیافتد حتی میتواند برای جهان اسلام افتخار بزرگی باشد. در کارهای قرآنی نباید به کمیت توجه کنیم.
با پایان یافتن سخنرانیهای رسمی مراسم افتتاحیه مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش نوبت به افتتاح دارالقرآن امام حسن عسکری(ع) منطقه 16 آموزش و پرورش شهر تهران رسید که پس از اینکه مسئولان حاضر به سمت درب ورودی دارالقرآن رفتند یکی از دختران خردسال که در این دارالقرآن ثبت نام کرده است به استقبال مسئولان آمد و خوشآمد گفت.
مسئولان حاضر که از تکتک کلاسهای این دارالقرآن بازدید کردند پس از ورود به اولین کلاس که با حضور خردسالان مقطع پیشدبستانی تشکیل شده بود با استقبال گرم خردسالان روبهرو شدند و چند نفر از خردسالان حاضر در کلاس آیاتی از کلامالله مجید را به صورت حفظ تلاوت کردند.
در یکی از کلاسهای دارالقرآن امام حسن عسکری(ع) نیز اولیای دانشآموزان حضور داشتند تا طی حضور فرزندانشان در کلاسهای قرآن، آنها نیز به یادگیری قرائت و حفظ قرآن بپردازند.
از نکات قابل توجه در دارالقرآن امام حسن عسکری(ع) که امروز به صورت رسمی افتتاح شد این بود که این دارالقرآن هرچند امروز در قالب مراسم نمادینی افتتاح شد اما فعالیت دقیق و منظمی داشته است و آنچه از حضور کودکان و خانوادههای آنها قابل فهم بود این بود که این دارالقرآن با وجود تعطیلی دارالقرآنها طی چهار سال گذشته، فعالیت خود را به خوبی و با برنامهریزی دنبال کرده است.