به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، در نشست خبری با محوریت «جشن ولایت علوی، اکمال دین نبوی» به تشریح این مسئله پرداخت که چرا غدیر را به عنوان یک عید بزرگ اسلامی، بزرگ می داریم و عنوان کرد: غدیر یک فرهنگ، اندیشه، تفکر و راه است نه صرف یک حادثه تاریخی و اگر پیامبر(ص) مسئله امامت حضرت علی(ع) را ابلاغ نمیکردند رسالتشان ناقص میماند.
وی ادامه داد: ما غدیر را به عنوان صرف یک عید جشن نمیگیریم بلکه یک وظیفه در قبال غدیر داریم و آن هم لبیک گفتن به دستور حضرت رسول(ص) است که فرمودهاند: موضوع غدیر را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت انتقال دهند.
برگزاری جشن ولایت در 2049 امامزاده
حجتالاسلام شرفخانی در ادامه از برگزاری جشن ولایت در دوهزار و 49 آستان امامزادگان در سراسر کشور خبر داد و گفت: این جشن با هدف تعمیق سطح معرفتی عموم مردم در خصوص غدیر و استفاده از ظرفیت امامزادگان برای رساندن پیام غدیر صورت میگیرد.
وی به برگزاری مراسمهای ویژه طی دهه امامت و ولایت از روز 12 مهر ماه تا روز 21 مهر ماه نیز اشاره و اعلام کرد: برگزاری دعای عرفه، برگزاری نماز عید قربان در 717 امامزاده، برگزاری محافل انس با قرآن در امامزادگان شاخص، برگزاری مراسم قرائت زیارت جامعه کبیره در شب و روز میلاد امام هادی (ع)، برگزاری نمایشگاههای فرهنگی در هزار و 550 بقعه و امامزاده، برگزاری نمایشگاه غدیر درس زندگی با نمایش 22 تابلوی مفهومی، برپایی ایستگاههای صلواتی و عرضه کتاب از دیگر برنامههایی بود که طی این دهه اجرا شده و همچنان در حال برگزاری است.
در 424 شهرستان کاروانهای شادی به سمت امامزادگان حرکت میکنند
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در ادامه از برگزاری همایشهای ویژه بانوان با عنوان همایش بانوان ولایی با مداحی، سخنرانی، سرودخوانی و تواشیح ویژه خواهران در امامزادگان خبر داد و افزود: در 424 شهرستان کاروانهای شادی به سمت امامزادگان حرکت کرده و سپس این همایش در استان امامزادگان برگزار میشود.
وی به سنت حسنه حضور مردم در منزل سادات و گرفتن عیدی از سادات در روز عید غدیر نیز اشاره کرد و گفت: این اقدام جزو تأکیدات خطبه غدیر است که برای ادای این سنت حسنه چه کاری بهتر از حضور در آستان امامزادگان و گرفتن هدیههای معنوی از این سادات است.
شرفخانی زمان برگزاری جشن ولایت علوی را ساعت 10 صبح روز عید غدیر اعلام و تشریح کرد: این مراسم با قرائت قرآن توسط قاریان بینالمللی قرآن آغاز و سپس شاعران آئینی به قرائت شعر و مداحان به مدیحهسرایی میپردازند و بخشهایی از خطبه غدیر نیز قرائت خواهد شد.
قرائت عقد اخوت جمعی در امامزادگان
وی تجلیل از خادمان و هیئتامنای سادات امامزادگان را دیگر برنامه این روز عنوان و اظهار کرد: یکی از کارهای مستحب در عید غدیر قرائت عقد اخوت میان افراد است که به صورت جمعی در تعدادی از امامزادگان برگزار میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف از برگزاری مسابقه سراسری خطبه غدیر نیز خبر داد و گفت: امسال این مسابقه با محور کتاب «غدیر درس زندگی» برگزار میشود که 500 هزار نسخه از این کتاب منتشر و به صورت رایگان در امامزادگان توزیع میشود. متن کتاب و سؤالهای مسابقه نیز در سایت سازمان اوقاف بارگذاری شده و قابل دانلود است.
ایستگاههایی برای ترویج وقف علوی
انتشار مجموعه کتابچه «بر کناره غدیر» حاوی هشت نکته در خصوص «غدیر و وقف» دیگر اقدامی بود که شرفخانی از اجرای آن خبر داد و گفت: وقفهای محدودی در خصوص ترویج غدیر صورت گرفته است و چه خوب است که مردم به وقف در خصوص غدیر اقدام کنند. که در همین خصوص ایستگاههایی در امامزادگان ایجاد شده که به ارائه مشاوره وقف به مردم میپردازد و دفترچههای راهنمایی نیز در این خصوص به مردم ارائه میشود.
وی ادامه داد: تولید نرمافزارهای عید بندگی، عید غدیر و امام هادی(ع) و بارگذاری کلیپهای مختلف در خصوص عید قربان، عرفه، امام هادی(ع) و عید غدیر در سایت سازمان اوقاف و معاونت فرهنگی اجتماعی اوقاف از دیگر اقدامات ما بوده است.
مشارکت در برگزاری همایش «باران غدیر» که توسط حوزه هنری برگزار و از شاعران، ادیبان و اندیشمندان سایر ادیان که آثاری در خصوص حضرت علی(ع) داشتهاند دعوت به عمل میآید، دیگر اقدام سازمان اوقاف در دهه امامت و ولایت بود که شرفخانی در خصوص آن خبرداد.
تاکنون 310 هزار نفر در طرح ملی حفظ قرآن کریم ثبتنام کردهاند
وی در ادامه این نشست خبری به ارائه آماری در خصوص طرح ملی حفظ قرآن کریم پرداخت و گفت: 840 هزار نفر در طرح ملی حفظ قرآن کریم در سراسر کشور ثبتنام کردهاند که سهمیه سال جاری 317 هزار نفر بوده، تاکنون نیز 310 هزار نفر ثبتنام کردهاند که امیدواریم تا پایان سال کسری هفت هزار نفر نیز تکمیل شود.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف از برگزاری 87 دوره تربیت مربی قرآن در قم نیز سخن گفت و عنوان کرد: تاکنون سه هزارو 600 مربی قرآن آموزش دیدهاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 14 هزار نفر تحت پوشش آموزش مجازی حفظ قرآن کریم قرار دارند که درصدد راهاندازی شعبههایی در مراکز استانها هستیم که عید غدیر تعدادی از این مراکز افتتاح میشوند.
شرفخانی از ثبتنام 48 هزار نفر در آزمون میان دوره حفظ موضوعی قرآن کریم نیز خبر داد و گفت: این آزمون روز گذشته در سراسر کشور برگزار شد و آزمون پایان دوره نیز اسفند ماه در 10 رشته برگزار میشود.
وی در پایان گفت: از اول سال جاری تاکنون هزار و 800 وقف جدید در کشور صورت گرفته که نسبت به سالهای قبل افزایش داشته است.