پربازدیدترین اخبار سیاسی و اقتصادی خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در هفتهای که گذشت به شرح ذیل است:
انتقاد از خروج فراکسیون قرآن از دایره فعالیتهای تخصصی قرآنی
رحیم خاکی با اشاره به گسترش دایره فعالیتهای فراکسیون قرآن مجلس گفت: عترت و نماز موضوعات محوری، مهم و مبارکی هستند که میتوان در قالب فراکسیونهای دیگری پیگیری شوند و اگر بناست در این حوزهها تلاش جدی صورت گیرد، نباید در یکدیگر ادغام شوند.
فعالیتهای بینالمللی جریان «Love Quran»
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: این مجمع سه جریان بینالمللی را راهاندازی کرده است که به مرکزیت لندن فعالیت میکند؛ یکی از این جریانها «Love Quran» است که سالیانه نمایشگاههای قرآنی را در کشورهای مختلف برگزار میکند.
عزتمندی و اقتدار اقتصادی، معیارهای مکتب اقتصادی اسلام برای توسعه است
حجتالاسلام جهانیان، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عزت اسلامی و تقویت قدرت اقتصادی جهان اسلام را معیارهای مکتب اقتصادی اسلام برای توسعه دانست و اظهار کرد: این مکتب خواهان تجارت و قدرت اقتصادی برای کل جهان اسلام است، لذا سعی میکند روابط اقتصادی را با جهان اسلام تقویت کند.
افراطگرایان و تفریطگرایان در اندیشه امام علی(ع) چه کسانی هستند؟
حجتالاسلام رسول منتجبنیا عنوان کرد: امیرالمؤمنین(ع) با هرگونه تندروی و کندروی مخالف بودند؛ ایشان در نهجالبلاغه میفرمایند: «لَا تَرَى الْجَاهِلَ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً»؛ و دو دسته را به طور مشخص در این مسیر بیان میکنند که در برخورد با ایشان به هلاکت میرسند؛ «هَلَکَ فِیَّ رَجُلَانِ: مُحِبٌّ غَالٍ وَ مُبْغِضٌ قَالٍ».
مشی امام علی(ع) برای کاهش فاصله طبقاتی و مقابله با مفاسد اقتصادی
حجتالاسلام معصومینیا، نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم اقتصادی با اشاره به تغییر بینش مردم در دوران به خلافترسیدن امیرالمؤمنین، به تشریح مشی ایشان در برخورد با مفاسد اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی پرداخت.
واقعه غدیر منطق مستحکم اسلام در نفی نگاه سکولار است
حضرت آیتالله خامنهای تصریح کردند: واقعه غدیر خم، منطق روشن و مستحکم اسلام در نفی این نگاه سکولار است چرا که غدیر خم مظهر توجه و تأکید اسلام بر حکومت داری و سیاست به شمار می رود.
فقرزدایی در سیره اقتصادی حضرت علی(ع)
پژوهشگر تاریخ و سیره معصومین(ع) درباره فقرزدایی در منش اقتصادی حضرت علی (ع) گفت: سعی آن حضرت بر این بود که مشکل اقتصادی مردم به گونهای آبرومند و از راه قانونی و مطلوب حل شود.
اعتدال در اندیشه امام علی(ع) پایه اصلی تعریف عدالت است
مرتضی یوسفیراد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درباره جایگاه اعتدال در اندیشه امیرالمؤمنین علی(ع) گفت: در اندیشه امام علی(ع)، اعتدال مبنا و پایه اصلی برای تعریف عدالت است؛ یعنی عدالت بماهوعدالت معنا نمییابد، مگر اینکه برپایه اعتدال باشد.
مبنای شرع در بانکداری رعایت نمیشود/ منوط کردن نرخ سود به تورم اسلامی نیست
این مطالب در اولین همایش «اقتصاد بدون ربا» در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با حضور غلامرضا مصباحیمقدم، حسن سبحانی و ایرج توتونچیان بیان شد.
اصلاح قانون بانکداری بدون ربا شرایط را بدتر میکند/ ضرورت حذف قرض از نظام بانکی
حسن سبحانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اصلاح قانون بانکداری بدون ربا کمکی به حل مشکلات نظام بانکی نمیکند اظهار کرد: برای حذف ربا از اقتصاد کشور باید نهادهایی را تأسیس کنیم که با قرض سر آشتی نداشته باشند.