کد خبر: 1460609
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰

تمام خصوصیاتی که اکبرالقرایی مولایی را به دنبال داشت/ رمزگشایی از محبوبیت استاد

گروه فعالیت‌های قرآنی: بدون شک یکی از محبوب‌ترین چهره‌های قرآنی کشورمان که تمام فعالان قرآنی بر آن تأکید دارند، استاد مولایی است، استادی که تمام زندگی خود را صرف امور قرآنی کرد و تنها به این قانع نشد و در عمل نیز آیات قرآن را در زندگی خود جاری ساخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، استاد مولایی را همه دوست داشتند، این همه به این معنا است که واقعاً نمی‌توان فردی را از جامعه قرآنی و حتی کسانی که ایشان را می‌شناختند پیدا کرد که علاقه‌ای به استاد مولایی نداشته باشد، راز این همه محبوبیت در چه چیزی بود و چرا محبوبیت این استاد در بین فعالان قرآنی بیش از همه بود.
شاید در دنیای دو قطبی تلاوت و حفظ قرآن کریم در کشور که این روزها برخی بیش از گذشته بر طبل آن می‌کوبند، استاد مولایی تنها قرآن را آموزش می‌داد تا گامی در راستای قرآنی شدن جامعه برداشته باشد، مردی اهل علم و عمل که فارغ بود از همه اینها و بدون هیچ چشم‌داشتی قرآن را آموزش می‌داد.
برای رمزگشایی از محبوبیت استاد مولایی به سراغ چند نفر از فعالان و مسئولان قرآنی کشورمان رفتیم تا از زبان آنها دلیل این محبوبیت را جویا شویم، گذشت از زندگی در راه قرآن، ثابت قدم بودن در این عرصه، تربیت شاگرد‌ان طراز اول، عملی شدن قرآن در رفتار و کردار استاد مولایی و برخی خصوصیات اخلاقی دیگر از جمله مواردی عنوان شده است که راز محبوبیت استاد را در خود نهان کرده‌اند.
شاید برای بسیاری جالب باشد که حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، روزگاری از شاگردان استاد مولایی بوده و پای ثابت جلسات این استاد در مسجد‌الرضا(ع) و مسجد شیخ‌ فضل‌الله نوری بوده است.

از حجت‌الاسلام محمدی در مورد راز محبوبیت و ماندگاری استاد مولایی در عرصه فعالیت‌های قرآنی کشورمان می‌پرسم و اینکه چگونه این محبوبیت به دست آمده است، وی در پاسخ به این سؤال با بیان اینکه حاوی خاطرات زیادی از جلسات استاد مولایی است، می‌گوید: قبل از انقلاب در جلسات قرآنی استاد مولایی که در منزل ایشان برگزار می‌شد حضور داشتم.

رمز ماندگاری استاد در شش محور

وی در ادامه رموز ماندگاری و محبوبیت استاد مولایی را در شش نکته اصلی خلاصه می‌کند و می‌گوید: استاد مولایی در این شش محور الگوی تمام عیار برای اهل قرآن بودند. اولین امر بحث دانش و بهره‌مندی از فن قرائت است که ایشان را به استادی بی‌بدیل تبدیل کرده است. دومین ویژگی استاد مولایی، سلوک جذاب و اخلاق ویژه ایشان در تعاملات اجتماعی یکی دیگر از ویژگی‌های بارز استاد مولایی بود که محبوبیت بیش از حد را به دنبال داشت، استاد مولایی همیشه یک لبخند بر لب داشت و هیچگاه از روی لبانش محو نمی‌شد.

مدیریت استاد مولایی در جلسات، الگوی جلسه‌داران قرآن

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه مظهر ادب و احترام بودن را یکی دیگر از ویژگی‌های بارز استاد مولایی عنوان می‌کند و می‌گوید: به نظر می‌رسد این همان چیزی باشد که جامعه امروزی ما بیش از هر چیز دیگری به آن احتیاج داشته باشد، قدرت مدیریت در جلسات یک بحث دیگر است که می‌تواند به عنوان الگوی بسیار خوبی برای مدیران جلسات قرآن الگوبرداری شود.
حجت‌الاسلام محمدی در ادامه انس معنوی با حضرت حق و و متجلی شدن آن در دعای کمیل و مناجات‌ها را یکی دیگر از رازهای ماندگاری استاد مولایی عنوان و اظهار می‌کند: در کنار همه خصائص باید بحث مردم‌داری و توجه ویژه به نیازمندان را نیز اضافه کرد که همه این خصائل اجتماعی در راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه نیکان نمود یافت.
وی در پایان استاد مولایی را تجلی تحقق فرهنگ قرآنی می‌داند و می‌گوید: این فرهنگ سه ضلع دارد که این سه ضلع در وجود استاد مولایی گرد آمده بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در زمان بستری شدن استاد مولایی در بیمارستان مهر تهران به عیادت استاد آمده بود، ضمن تسلیت درگذشت استاد مولایی، در مورد رازهای محبوبیت ایشان نزد فعالان قرآنی جامعه، می‌گوید: استاد مولایی تمام عمر با برکت خودشان را در این حوزه صرف کردند و بیش از 60 سال به صورت تخصصی فعالیت در این عرصه را بدون خستگی ادامه دادند.

captcha