کد خبر: 1462378
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶
حجت الاسلام نکونام تأکید کرد:

لزوم حفظ حرمت واقعه عاشورا در ایام محرم

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری گفت: هر حرکت و برنامه‌ای که در ماه محرم و صفر با نام اباعبدالله حسین(ع) و به مناسبت این ایام شکل می‌گیرد باید در شأن و جایگاه این واقعه عظیم و صاحب آن باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری شامگاه 28 مهرماه در هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان آغاز ماه محرم و صفر را یادآور شد و بر لزوم برنامه ریزی صحیح و منسجم در این راستا تأکید کرد.
وی افزود: بکوشیم جهت‌دهی و جهت‌گیری سبک عزاداری‌ها، برپایی مجالس عزاداری توسط هیئت‌های مذهبی و دسته روی سینه زنی و زنجیر زنی در راستای زنده نگه داشتن نهضت عظیم عاشورا حسینی باشد.
نماینده ولی فقیه در استان بر حفظ شان و جایگاه و حرمت واقعه عاشورا و حضرت اباعبدالله حسین(ع) در برپایی مجالس عزاداری تأکید کرد و گفت: هر حرکت و برنامه‌ای که در ماه محرم و صفر با نام اباعبدالله حسین(ع) و به مناسبت این ایام شکل می‌گیرد باید در شان و جایگاه این واقعه عظیم و صاحب آن باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه تعزیه خوانی‌ها و تئاترها در ایام محرم و صفر جنبه تفریح و سرگرمی به خود گرفته است، از ضعف پیام رسانی و جهت‌دهی صحیح این گونه برنامه‌ها انتقاد کرد و افزود: متاسفانه تعزیه خوانی‌ها به جای آنکه جنبه محتوایی و پیام‌رسانی داشته باشد، هنرنمایی و نوعی سرگرمی برای برخی افرادشده است و این در شان و جایگاه ماه محرم نیست.
حجت‌الاسلام نکونام بر افزایش کمی و کیفی احتماعات مردمی در دهه اول محرم تأکید کرد و گفت: برپایی اجتماعات در ماه محرم و صفر تعظیم شعائر الهی محسوب می‌شود بر همین اساس ترویج و شکل دادن این گونه اجتماعات مردمی در این ایام ضرورت و تأثیرگذاری ویژه و خاص دارد.
وی همچنین نسبت به نفوذ بیگانه و دشمن به سبک و شیوه اجرای برنامه‌های عزاداری هشدار داد و رواج استفاده از علامت‌هایی با نماد صلیب در استان به عنوان نوعی نفوذ دشمن در سبک عزاداری‌ها یاد کرد.

مراجع تقلید استفاده از علامت‌های رائج در مجالس عزاداری را حرام اعلام کرده‌اند
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه بین علم و علامت تفاوتی از آسمان و زمین است گفت: علامت‌های رائج در استان نوعی صلیب هستند که هیچ‌گونه وجاهت شرعی نداشته و مراجع تقلید استفاده از آنها در مجالس عزاداری را حرام اعلام کرده‌اند اما علم پرچم بلندی آویخته شده به چوب است که نه تنها هیچ گونه شبهه و ایرادی بر آن وارد نیست بلکه استفاده و ترویج آن نیز توصیه شده است.
امام جمعه شهرکرد همچنین با اشاره به سفر خود به حج تمتع، به بیان دستاوردها و زوایای این سفر معنوی پرداخت.
وی حج را یکی از عبادت‌های ویژه برای برقراری ارتباط عمیق با خدای متعال دانست و گفت: عبادت‌ها‌‌‌ در دین اسلام با هدف ایجاد یک ارتباط عمیق و معنوی انسان با خدای متعال وجود آمده که در این میان عبادت حج از جایگاه و منزلت بالایی برخوردار است.
حجت‌الاسلام نکونام حج را سیری تکاملی برای رساندن انسان به درجات بالای کمال و معرفت الهی دانست و اظهارکرد: انسان به واسطه عبادات ارتباط خود با خدا را مستحکم و ناگستنی می‌کند و همواره در سایه این چنین ارتباطی می‌تواند موانع و سختی‌ها و چالش‌های پیش رو را کنار بزند که در این میان فریضه حج سیر تکاملی ویژه‌ای دارد.
وی حج را ظرفیتی عظیم برای جامعه‌سازی دانست و گفت: حج علاوه بر اعمال و مناسک که زمینه ساز رشد فکر، معرفت، شناخت و بصیرت می‌شود از ظرفیت عظیمی برای ساختن جامعه و سوق‌دادن افراد به سمت کمال برخوردار است.

دستاوردهای حج باید به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شود
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه اعمال و دستاوردهای حج باید به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شود، تحقق و اجرای عدالت به معنای واقعی کلمه در حق تمام حجاج را یکی از دستاوردها و پیام این فریضه واجب الهی برای انسان‌ها دانست.
به گفته وی، مناسک و اعمال حج علاوه بر اینکه معرفت، شناخت و اسرار پنهان قدرت الهی را برای حجاج آشکار می‌سازد، معیارها و شاخص‌ها را نیز برای ایجاد یک جامعه عدالت محور مشخص می‌کند.
حجت‌الاسلام نکونام با بیان اینکه در حج رنگ، جنس، طیف، قومیت و پست و مقام افراد اهمیت ندارد، عدالت در عین وحدت، همدلی و کثرت در همه عرصه‌ها و لحظه‌ها را پیام و دستاورد حج برای تمام حجاج و جهانیان دانست.
وی با اشاره اینکه در فریضه حج وحدت و عدالت به معنای واقعی کلمه متجلی می‌شود، تصریح کرد: یکی از پیام‌های حج برای تمام جهانیان توحید محوری توام با همدلی، هفکری و عدالت محوری است.
امام جمعه شهرکرد تنها راه ایستادن در برابر شیاطین زمان را عمل به موارد مذکور دانست و گفت: اگر جامعه اسلامی دست در دست هم در راستای تحقق دستورات و پیام حج عمل کنند به طور قطع دشمنان را حقیر و ذلیل خواهند کرد.
وی جامعه سازی، عدالت، معنویت، مبارزه با هوای نفس، یکی شدن، مزیت نداشتن انسان‌ها، بی‌ارزش بودن پست و مقام و تنها عبودیت و بندگی برای خدای متعال را از ویژگی‌های بارز حج دانست.
حجت‌الاسلام نکونام با بیان اینکه حج به ما می‌آموزد که از تک روی و فرد محوری و خود محوری خودداری کنید، بندگی و انجام عمل تنها برای رضای خدا متعال را مهم‌ترین درس حج برای بشریت دانست.

captcha