کد خبر: 1466294
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۵

عزاداری عاشورا باید همگام با شعور عاشورایی باشد

کانون خبرنگاران نبأ/امیر فرمائی: استاد دانشگاه با بیان اینکه عزاداری عاشورا باید همگام با شعور عاشورایی باشد، گفت: در این صورت است که ارزش ماندگاری حماسه حسینی جلوه‌گر خواهد شد و راز آتشی که سالیان دراز است قلب عاشقان حسینی را به جوش می‌آورد، پدیدار خواهد شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، همزمان با آغاز ایام سوگواری امام حسین(ع) برنامه‌های عزاداری در کمیته امداد امام خمینی(ره) ملایر با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و مداحان شهرستان، رنگ و بوی خاصی به جلسات عزاداری بخشیده است.

دوزبخشان از اساتید دانشگاه، در مراسم عزاداری سالار شهیدان امام حسین(ع) با بیان اینکه عزاداری عاشورا باید همگام با شعور عاشورایی باشد، گفت: در این صورت است که ارزش ماندگاری حماسه حسینی جلوه‌گر خواهد شد و راز آتشی که سالیان دراز است قلب عاشقان حسینی را به جوش می‌آورد، پدیدار خواهد شد.

وی اضافه کرد: در روزگار کنونی این شعور عاشورایی است که مانند حصاری بزرگ مانع از اصابت تیرهای فتنه به پایه‌های نظامی می‌شود، که به زبان آوردن نام امام حسین(ع) برای آن، افتخاری بزرگ محسوب می‌شود.

در دیگر مراسم عزاداری امدادگران کمیته امداد امام خمینی(ره) ملایر، عزیزی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر، طی سخنانی گفت: یکی از آموزه‌های اخلاقی که در سیره حضرت سیدالشهدا(ع) مشهود است، حفظ حرمت و آبروی مؤمن است که به روایت معصومین(ع) از حرمت خانه خدا بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه افتخار نوکری و خادمی اهل بیت(ع) بر گردن نهاد مقدس کمیته امداد امام(ره) و اداره اوقاف و امور خیریه است، افزود: باید حفظ کرامت نیازمندان و محرومان در رأس و اولویت برنامه‌های ما باشد.

عزیزی در ادامه با بیان فرازی از تفسیر سوره مبارکه یوسف، با اشاره به اهمیت گرامی داشتن کرامت نیازمندان، یادآور شد: از کلیدهای ابواب مغفرت الهی یاری رساندن به نیازمندان با در نظر گرفتن حفظ حرمت و کرامت ایشان است.

امر به معروف و نهی از منکر؛ پررنگ‌ترین پیام نهضت عاشورا

ترکاشوند از روحانیون ملایر در جمع کارکنان کمیته امداد امام خمینی(ره) با تشریح قیام کربلا پررنگ‌ترین پیام نهضت عاشورا را امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: متأسفانه این فریضه الهی در حال حاضر در معرض خطر است.

وی بیان کرد: امام محمد باقر(ع) در حدیثی می‌فرمایند «روزی می‌رسد که امر به معروف را ترک و منکر را معروف معرفی می‌کنید». برادران هوشیار باشید و با بصیرت به این مسئله توجه کنید که این فرمایش امام باقر(ع) در روزگار کنونی ما مصداق پیدا می‌کند.

این روحانی برجسته افزود: مسئله امر به معروف باید با احترام اجرا شود و احتمال تأثیر امر به معروف در تذکر لسانی مدنظر قرار گیرد و نباید اجرای امر به معروف به قصد مچ‌گیری باشد، زیرا از ارزش معنوی آن کاسته می‌شود.

ترکاشوند در پایان از مردم خواست، در روزگار کنونی مصداق گوساله سامری را باید شناخت و مصداق یزید و نیز آل اسد را در زمان حال باید شناخت و با بصیرت زندگی کرد که به سرنوشت مسلمانان صدر اسلام دچار نشویم، که به روی فرزندان پیامبر(ص) شمشیر کشیدند.

captcha