شاهین رفیعی، مسئول فرهنگخانه آیتالله ایروانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) عنوان کرد: مسابقه نذر کتاب، نذر مهربانی در این کتابخانه و به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی که 24 ـ 30 آبانماه است، برگزار میشود.
وی با بیان این مطلب افزود: این اقدام با عنوان نذر کتاب در این مرکز شروع شده است و شاید به نظر بیاید که این کار در دیگر مراکز نیز صورت گرفته باشد، ولی این اقدام به صورتی نوین در این کتابخانه اجرایی میشود.
رفیعی ادامه داد: روند کار به این صورت است که هر فردی که توان و علاقه آن را دارد که در این مسابقه شرکت کند، یک جلد کتاب را خریداری و نذر میکند که آن را به صمیمیترین دوست خود هدیه دهد.
به گفته مسئول فرهنگخانه آیتالله ایروانی، معمولاً وقتی یک فرد کتابی را به فرد دیگر هدیه میدهد، جملهای را در آغاز آن مینویسد. در این مسابقه، جملات نوشته شده در آغاز کتاب به این مرکز ارسال میشوند و با انتخاب برگزیدگان از میان جملات نوشته شده، هدایایی که قطعاً کتاب است، به افراد اهدا میشود.
جایگزینی فرهنگ اهدای کتاب در ازای کالاهای دیگر
رفیعی افزود: گروه هدف این مسابقه شامل تمام افراد اعم از کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هستند. در این راستا شاید عدهای تمایل به اهدای کتاب داشته باشند که از بضاعت مالی خوبی برخوردار نباشند. از این رو اعلام آمادگی کردهایم و با همیاری دو، سه انتشارات، کتابهایی را در اختیار این افراد قرار میدهیم.
وی عنوان کرد: در نظر داریم که در پایان هفته کتاب و کتابخوانی، در دو یا سه مرکزی که از بضاعت مالی اندک برخوردار هستند، مثل بیمارستانهای دولتی، آسایشگاهها و ...، با حضور مسئولان محلی، یک کتابخانه سیار راهاندازی کنیم.
رفیعی با بیان اینکه چشمانداز آن است که روزی فرا رسد که در تمام مناسبتها، کتاب هدیه دهیم، گفت: درصدد هستیم تا در ایامی که افراد هدیه به یکدیگر میدهند، به جای کالاهایی با کیفیت پایین از کشورهایی چون چین، طی آینده نزدیک این فرهنگ را جایگزین کنیم که افراد کتاب بخرند و هدیه دهند.
به گفته مسئول فرهنگخانه آیتالله ایروانی، اگر در توان مالی این کتابخانه باشد، جملاتی که در آغاز کتابها نوشته و به سامانه پیامکی این مسابقه فرستاده میشوند، در قالب کتاب منتشر میکنیم.
وی درباره اینکه چنین اقدامی بر چه اساس اجرایی میشود، اظهار کرد: اصل موضوع برگزاری این مسابقه بر اساس سریال «دنیای شیرین دریا» طراحی شده است که دختری کوچک نذر میکند که زبالهها را جمعآوری کند. این سریال، این پیام را داشت که نذر کردن این نیست که ماده خوراکی را نذر کنید و به دیگران دهید، بلکه هر کار خوبی انجام دهید، نذر به شمار میآید.
ارائه کارت نذر کتاب
وی افزود: حدود 5 سال پیش در خانه فرهنگ شیخ طادی، نذرهای کودکانه را راهاندازی کردم که کار خوبی برای پدربزرگها و مادربزرگها بود. در این طرح به آنها آموختیم که میتوانند دست بزرگان خود را بگیرند و به پارک ببرند. یا برای پدر و مادرشان کار خوب انجام دهند و آن کار را نذر کنند.
رفیعی ادامه داد: امسال با توجه به در اختیار داشتن هزارها جلد کتاب در کتابخانه این مرکز، تصمیم گرفتیم با مراکزی که نمیتوانند به دلایلی در این مرکز حضور یابند و از کتابها استفاده کنند، همکاری کنیم و کتابها را به نزد آنها ببریم.
وی افزود: لازمه این اقدام آن بود که تعدادی کتاب جمعآوری شود و لازمه آن این بود که نذر کتاب را پیش بکشیم و آن را اجرایی کنیم. افرادی در گذشته نذر کتاب را اجرایی کردند، ولی مناسبتهای انجام این اقدام محدود و خاص بود و صورت فراگیر نداشت.
رفیعی درباره نخستین گام اجرای این طرح یادآور شد: به عنوان نخستین گام، میخواهیم طی هفته کتاب و کتابخوانی، با حضور در مراکز دولتی به صورت چهره به چهره و با ارائه کارت نذر کتاب درخواست کنیم که همه افراد در این طرح شرکت کنند.
وی با بیان اینکه اولین کسی است که کتاب اهدایی خود را به کتابخانه این مرکز اهدا میکند تا این آثار در اختیار افراد کمبضاعت که دوست دارند کتابخانهای در اختیار داشته باشند قرار گیرد، اظهار کرد: علاقهمندان تا 22 آبان فرصت دارند که بهترین جمله خود را به سامانه 2000183712 ارسال کنند.