کد خبر: 1471930
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۰

آیاتی از سوره اسراء با صدای اللیثی + دانلود/ مبارزه با کبر و غرور

گروه فعالیت‌های قرآنی: شاهکاری از تلاوت استاد محمد اللیثی از سوره بنی‌اسرائیل، آیات ۳۹- ۲۳ ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد اللیثی در سال 1984 میلادی توانست مجوز تلاوت در رادیو مصر را دریافت کند و از آن پس بود که شهرتش به سراسر مصر رسید و همه نیز او را به عنوان قاری ممتاز شناختند.

وی پس از ورود به رادیو به عنوان قاری برتر استان شرقی مصر انتخاب شد و در مساجد بزرگی مانند مسجد امام حسین(ع)، مسجد حضرت زینب(س)، مسجد نور و مسجد شافعی به تلاوت قرآن پرداخت و تلاوت‌هایش نیز به صورت زنده از رادیو قاهره پخش می‌شد.

محتوای سوره اسراء

این سوره در مکه نازل شده و دارای 111 آیه است. نام مشهور این سوره بنى‌اسرائیل است و نام‌هاى دیگرى نیز از قبیل اسراء و سبحان دارد. روشن است که هر یک از این نام‌ها به تناسب مطالبى است که در این سوره در رابطه با آن وجود دارد، اگر نام بنى‌اسرائیل بر آن گذارده شده به خاطر آنست که بخش قابل ملاحظه‏‌اى در آغاز و پایان این سوره پیرامون بنى‌اسرائیل است و اگر به آن اسراء گفته می‌شود به خاطر نخستین آیه آن که پیرامون اسراء(معراج) پیامبر(ص‏) سخن می‌گوید و سبحان نیز از نخستین کلمه این سوره گرفته شده است. ولى در روایاتى که فضیلت این سوره را بیان مى‌‏کند تنها به نام بنى اسرائیل برخورد می‌کنیم و به همین جهت غالب مفسران همین نام را براى سوره برگزیده‏‌اند. به هر حال مشهور و معروف این است که تمام یکصد آیه این سوره در مکه نازل شده است و مفاهیم و محتواى آن نیز کاملا متناسب با سوره‏‌هاى مکى است.(تفسیر نمونه، ج 12، ص4)

آیات مورد بحث سرآغازى است براى بیان یک سلسله از احکام اساسى اسلام که با مسئله توحید و ایمان، شروع می‌‏شود. توحیدى که خمیرمایه همه فعالیت‌هاى مثبت و کارهاى نیک و سازنده است سپس به بیان نتیجه مرگبار شرک پرداخته و بعد از اصل توحید به یکى از اساسی‌ترین تعلیمات انسانى انبیاء ضمن تأکید مجدد بر توحید اشاره کرده، که آن نیکی کردن نسبت به پدر و مادر و عدم اهانت کردن به آنها است «بِالْوَلِدَیْنِ إِحْسناًإِمَّا یَبْلُغَنَّ عِندَک الْکبرَ أَحَدُهُمَا أَوْ کِلاهُمَا فَلا تَقُل لهَُّمَا أُفٍ».

در ادامه فصل دیگرى از سلسله احکام اصولى اسلام را در رابطه با اداى حق خویشاوندان، مستمندان، در راه‏ماندگان، همچنین انفاق بیان می‌کند و سپس ما را از اسراف کردن برحذر می‌دارد. سپس به یک عمل زشت جاهلى که از فجیع‌ترین گناهان بود اشاره کرده می‌گوید «وَلاتَقْتُلُوا أَوْلَدَکُمْ خَشیَةَ إِمْلَقٍنحْنُ نَرْزُقُهُمْ؛ فرزندان خود را از ترس فقر به قتل نرسانید». (تفسیر نمونه، ج 12، ص80-71)

به اهمیت حفظ مال یتیمان پرداخته و می‌گوید «لا تَقْرَبُوا مَالَ الْیَتِیمِ إِلا بِالَّتى هِىَ أَحْسنُ؛ به اموال یتیمان جز به طریقى که بهترین طریق است نزدیک نشوید» (تفسیر نمونه، ج 12، ص105-99)

در ادامه سخن از لزوم تحقیق در همه چیز به میان آورده و به مبارزه با کبر و غرور برخاسته و با تعبیر زنده و روشنى مؤمنان را از آن نهى می‌کند و در ادامه ما را از مشرک شدن برحذر می‌دارد. (تفسیر نمونه ج : 12ص :125-116)

تلاوت آیات 39- 23، سوره اسراء با صدای اللیثی

تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سه‌شنبه، جمعه ساعت 10 صبح یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوت‌های ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار می‌گیرد.

captcha