کد خبر: 1472498
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
سیدرضا اکرمی مطرح کرد:

استفاده از ظرفیت اهل سنت داخل برای پاسخ‌‌گویی به القائات ضد ایرانی

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی با بیان اینکه باید از ظرفیت اهل سنت داخل کشور برای مقابله با القائات و تبلیغات ضد ایرانی دشمنان استفاده کنیم، گفت: باید پاسخ‌گویی به این القائات را به داخل مرزهای سایر کشورهای اسلامی بکشانیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره آسیب‌شناسی عواملی که دیوار مصنوعی میان ایران وجهان اسلام ایجاد کرده‌اند، گفت: مشکل اصلی کشور در این مسئله در بخش اطلاع‌رسانی در رسانه‌ها اعم از صداوسیما، رسانه‌های اینترنتی و مکتوب است و این مشکل نیز تنها در ارتباط با جهان اسلام نیست، بلکه مشکل اطلاع‌رسانی، پاسخگویی و رفع شبهات هم نسبت به مسائل داخلی، هم نسبت به منطقه و هم نسبت به کل جهان وجود دارد و نیاز به کار و تلاش بسیار بیشتری برای رفع این مشکل است.

باز کردن باب گفت‌گو با اهل سنت داخل کشور، اولین گام در مقابله با القائات ضد ایرانی و شیعی

وی ادامه داد: به عنوان نمونه در داخل کشور، ما جمعیت قابل توجهی از اهل سنت داریم. ما باید با آنها بنشینیم و گفت‌وگو کنیم زیرا با آنها اصول مشترکی مانند قرآن، پیامبر(ص)، قبله، ایران اسلامی و نظام جمهوری اسلامی داریم.

حجت‌الاسلام اکرمی اظهار کرد: در واقع اهل سنت داخل کشور خود پاسخگوی القائات و شبهاتی می‌شوند که در سایر کشورهای اسلامی نسبت به ایران مطرح می‌شود.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد: مثلا موسم حج بهترین فرصت است که اهل سنت ایران با مسلمانان سایر کشورهای اسلامی گفت‌وگو کنند و واقعیات ایران را به گوش آنها برسانند واز این طریق القائات و تبلیغات ضد ایرانی را خنثی کنند. زیرا ایرانی به دلیل ایرانی بودن وجه مشترک 77 میلیون نفر است ولو از هر دین و مذهبی باشد. اما مشکل این است که ما با هم کم گفت‌وگو و صحبت می‌کنیم‌.

 کاهش فاصله‌ها با  خواندن دروس دینی سایر مذاهب اسلامی

حجت‌الاسلام اکرمی تأکید کرد: مسئله دوم این است که قبول داریم میان شیعه و سنی اختلاف نظر وجود دارد اما سؤال این است آیا می‌توان این اختلافات را کاهش داد یا نه؟ اگر می شود کاهش داد، پس به جد دنبال آن باشیم.

وی افزود: همان‌گونه که در همه جای دنیا، مذاهب سعی می‌کنند کلیات دروس مذاهب دیگر را بخوانند و بیاموزند تا به شناخت بهتری از هم برای کاهش فاصله‌ها برسند. مثلا باید ببینیم یک سنی اهل ایران نهج‌البلاغه امام علی(ع)، صحیفه سجادیه و فقه امام صادق(ع) را می‌خواند یا نمی خواند. همان‌طور یک شیعه آیا صحیح بخاری و مسلم را می‌خواند یا نمی‌خواند.

حجت‌الاسلام اکرمی با ذکر خاطره‌ای از مجلس پنجم گفت: من دران زمان به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفتم ما وقتی با عربستان پیمان امنیتی امضا کردیم باید بلافاصله مقدمات پیمان فرهنگی را هم فراهم کنیم. یعنی به دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه آنها برویم و خودمان را نشان دهیم و نظرات خود را بیان کنیم تا بتوانیم شفاف‌سازی کنیم و واقعیات ایران و شیعه را بیان کنیم نه اینکه تنها منتظر باشیم تا شبهه وارد کنند و ما پاسخ دهیم.

حوزه‌های علمیه در بخش فرهنگی راکدند

وی اظهار کرد: متأسفانه در ایام حج وقتی به سایر مسلمانان می‌گویید من ایرانی هستم به دلیل اینکه اکثرا زبان بلد نیستیم نمی‌توانیم باب هیچ گفت‌وگویی را باز کنیم. پس باید در حد محاوره هم که شده زبان عربی را یاد بگیریم تا از این طریق بتوانیم شبهات را برطرف کنیم و بگوییم ما هم به مانند شما قرآن، قبله و پیغمبرمان یکی است، حالا فرض کنیم ما دستمان در نماز کنارمان است و انها دستشان را می‌بندند، پس باید هووی هم باشیم یا بیگانه با هم باشیم چه برسد که دشمن همدیگر باشیم.

عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: به عقیده من حوزه‌های علمیه در بخش فرهنگی راکد هستند و سازمان تبلیغات و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید در این بخش بسیار فعال‌تر باشند. خیلی از افراد در جهان اسلام می‌خواهند که با آنها مباحثه و گفت‌وگو شود و ما نباید این فرصت‌ها را از دست بدهیم.

وی اظهار کرد: متأسفانه نخبگان ما یک مقاله تحلیلی مناسب درباره ایران در روزنامه‌ها و رسانه‌های معروف جهان اسلام ندارند و تلاشی در این زمینه نمی‌شود، در حالی که مقالات و یادداشت‌های آنها در مطبوعات و رسانه‌های ما به وفور ترجمه می‌شود.

حجت‌الاسلام اکرمی اضافه کرد: همسرم به من می‌گفت میدانی فرق شما با امام خمینی(ره) چیست، این است که امام(ره) دنیا را می‌دید، اما برخی از شما مسئولان جلوی پایتان را می‌بینید. در حالی که فکر و ذکر ما این است که اصولگرا چه می‌گوید و اصلاح طلب چه می‌گوید. کاش در این اختلافات هم مؤدبانه صحبت می‌کردیم، اما فقطه به دنبال یقه‌گیری و مچ‌گیری هستیم که نتیجتا همگی‌مان ضرر خواهیم کرد.

کار فکری و فرهنگی نیازمند صبر و حوصله زیاد است

حجت‌الاسلام اکرمی نداشتن صبر و حوصله لازم را آسیب دیگر در انجام کارهای فکری و زیربنایی دانست و گفت:  از زمانی که برادران شرلی در دوره صفویه از انگلیس وارد ایران شدند و شرق شناسی و ایران شناسی را باب کردند تا زمانی که کاپیتولاسیون در ایران ایجاد شد حدود سه قرن طول کشید. یعنی آنها سیصدسال کار کردند تا کاپیتولاسیون در زمان محمدرضا شاه تصویب شد، اما ما عجله داریم می خواهیم امروز شروع کنیم و فردا نتیجه بگیریم.

وی با اشاره به اینکه این آسیب در مسائل داخلی نیز وجود دارد به مذاکرات هسته‌ای گریزی زد و گفت: در همین مذاکرات هسته‌ای می‌بینیم چقدر طرف‌های ما با حوصله هستند و بدون شتاب کار می‌کنند. ما هم باید حوصله داشته باشیم و برای رسیدن به نتایج مدنظرمان هم کار زیاد کنیم و هم در کنار آن صبر داشته باشیم.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: مثلا در مورد مذاکره با آمریکا باید به این مسئله توجه کنیم که یک کوه یخ از زمان قطع رابطه و اشغال لانه جاسوسی یعنی حدود 35 سال میان ایران و امریکا درست شده است ولی عده‌ای می‌خواهند این مسئله شش ماهه و یکساله حل شود در حالی که نمی‌شود و باید تحمل و حوصله داشته باشیم.

حجت‌الاسلام اکرمی در پایان عنوان کرد: مطبوعات، مجلس و جریان‌های سیاسی باید حوصله کنند و آن‌قدر تیم مذاکره‌کننده را تحت فشار نگذارند. به عقیده من آقای ظریف و تیم همراه وی به خاطر تدین‌شان و حمایت‌های حضرت آقا تا به امروز توانسته‌اند مذاکرات را پیش ببرند، زیرا برخی همواره آنها را متهم می‌کنند و به گونه‌ای درباره تیم مذاکره‌کننده صحبت می‌کنند که گویی مزدور هستند. اینها همه ریشه در کم تحملی، صبر پایین و نداشتن سعه صدر دارد.

captcha