کد خبر: 1472666
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۶
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

برگزاری مذاکرات حساس مسقط / برگزاری نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها

گروه سیاسی: برگزاری مذاکرات حساس و فشرده مسقط، دیدار نوری مالکی با رهبر معظم انقلاب، معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی رئیس جمهور و افتتاح بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها از مهم‎ترین رویداهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، مهم‎ترین رویدادهای سیاسی هفته به شرح ذیل است:

انتصاب رئیس جدید سازمان صداوسیما از سوی رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب روز شنبه در حکمی با تقدیر از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و دلسوزانه مهندس عزت‌الله ضرغامی، محمّد سرافراز را برای یک دوره پنج ساله به ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.
مقام معظم رهبری در این حکم با اشاره به مسئولیت تاریخی رسانه ملی در حفظ و ارتقای استقلال فرهنگی و هویت انقلاب ایران اسلامی تاکید کردند: سازمان صدا و سیما با مأموریت خطیر «هدایت و مدیریت فرهنگ و افکار عمومی جامعه» به مثابه دانشگاه عمومی، وظیفه گسترش دین، اخلاق، امید و آگاهی و ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در میان آحاد ملّت را بر عهده داشته و به عنوان موتور محرک و مشوق پیشرفت کشور، وظیفه پشتیبانی رسانه ای همه جانبه و مبتکرانه در امر بسیج عمومی ملّت و نیز کمک به مدیریت های اجرایی در جهت تأمین اهداف و اجرای سیاست های کلان نظام و تحقق سند چشم انداز کشور را بر دوش دارد.

افتتاح بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با سخنرانی رئیس مجلس

بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی عصر شنبه با سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، افتتاح شد.
رئیس مجلس در بخشی از سخنان خود با اشاره به نقش رسانه‌ها در بیان مسائل و مشکلات اجتماعی گفت: بخشی از مشکلات کشور مربوط به امنیت اجتماعی است در حالی که غالبا مباحث سیاسی و بین الملل وجود دارد و ذهن اصحاب رسانه درگیر این مسایل است.
لاریجانی گفت: به محض اینکه مذاکره‌ای انجام بشود و یا حادثه‌ای در عراق رخ می دهد ذهن ها به سمت آن می‌رود که البته لازم است اما باید توجه داشت که مردم به طورعادی با امنیت اجتماعی سرو کار دارند.
وی در ادامه به بحث اسیدپاشی ها در اصفهان اشاره کرد و اظهار کرد: این مسئله گوشه‌ای از ناهنجاری‌ها را نشان می‌دهد، گاهی تجاوز به عنف و یا سرقت مسلحانه می‌شود که کالبدشکافی مسایل بسیار مهم است، رادیو و تلویزیون و رسانه‌های دیگر باید به این موضوعات که برای مردم ملموس است بپردازند تا باعث پیشگیری از آن شود.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: اگر دنبال این هستیم که جرایم از بین برود باید از رسانه‌ها استفاده کنیم، رسانه‌ها، قوه قضاییه و نیروی انتظامی باید کمک کنند.
لاریجانی با بیان اینکه با مخفی کردن، مشکلات حل نمی‌شود، خاطرنشان کرد: قباحت این قبیل اقدامات باید بیان شود تا بازدارندگی داشته باشد و رسانه‌ها امنیت اجتماعی را باید مدنظر داشته باشند. شرایطی که در دنیا وجود دارد به روشنی بیان می‌کند که بدون رسانه‌ها، حیات اجتماعی دچار مشکل است.
وی با بیان اینکه بخشی از حیات اجتماعی و زندگی مردم با رسانه عجین شده است، ادامه داد: بحث رسانه‌ها بحث تفننی نیست و هر تفکر خلاقی که بخواهد سرزندگی داشته باشد باید با رسانه مرتبط باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی رسانه را رکن مهم پایداری اجتماعی عنوان کرد و گفت: هر چقدر بتوانیم کمک کنیم که رسانه‌ها وسیع‌تر، متنوع‌تر و کارآمدتر شوند به پایداری اجتماعی مدد رسانده‌ایم.

آغاز مذاکرات هسته‌ای در عمان

مذاکرات سه‌جانبه محمد جواد ظریف و جان کری، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا و کاترین اشتون، هماهنگ‌کننده کشورهای 1+5 روزیکشنبه در هتل بوستان مسقط آغاز شد.
در این مذاکرات که به صورت فشرده و در چندین دور تا دوشنبه ادامه یافت میزان غنی‌سازی و چگونگی لغو تحریم‌ها مورد بحث و برسی قرار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه تحریم‌ها نتوانسته است هدف تحریم‌کنندگان را محقق کند، گفت: چگونگی رفع تحریم‌ها و میزان فعالیت‌های غنی‌سازی ایران محورهای اصلی مذاکرات مسقط است.
ظریف اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است اگر طرف مقابل برای رسیدن به توافق، اراده سیاسی داشته باشد، توافق نهایی بر سر برنامه انرژی هسته‌ای ایران می‌تواند حاصل شود.
مذاکره‌کنندگان در تلاشند تا پیش از پایان مهلت تعیین شده (24 نوامبر / 3 آذر ماه ) راهی برای دستیابی به توافق جامع، بیابند.

بیانیه 245 نماینده مجلس در محکومیت اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی

245 نماینده مجلس روز یکشنبه در بیانیه‌ای از نهادهای بین‌المللی به ویژه اتحادیه بین المجالس خواستند با محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی، سازوکارهای پیشگیرانه را اتخاذ و در مقابل جنایات این رژیم ایستادگی و با اتخاذ تصمیمات سرنوشت ساز اقدامات غیرانسانی آن را متوقف کنند.
در این بیانیه آمده است: رژیم اشغالگر قدس جنایتکارترین شیوه‌های ددمنشانه را در سرزمین مقدس فلسطین مهد ادیان الهی و مسجد‌الاقصی این پایگاه مقدس معراج پیامبر اعظم اسلام مرتکب شده و می شود.

دیدار نوری مالکی با رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه در دیدار آقای نوری مالکی، معاون رئیس جمهور عراق، از شجاعت، اقتدار و مدیریت آقای مالکی در دوران تصدی نخست وزیری عراق و خدمات بزرگی که در جهت حفظ ثبات و استقلال و پیشرفت عراق انجام داده است، تجلیل کردند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خطاب به آقای مالکی گفتند: جنابعالی در جریان انتقال قدرت در عراق، کار بزرگی را برای جلوگیری از آشفتگی و بی‌ثباتی عراق انجام دادید و این کار هیچگاه در ساحه عراق فراموش نخواهد شد.
در این دیدار، آقای نوری مالکی، معاون رئیس جمهور عراق ضمن ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره بیشترین مساعدت را به دولت و ملت عراق برای مقابله با تروریست‌ها و عوامل بیگانه داشته است.

احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با دستور رئیس جمهور

در جلسه عصر روز دوشنبه شورای عالی اداری کشور که به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، با کلیات احیا و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موافقت شد.
محمد باقر نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری، در این باره اظهار کرد: شورای عالی اداری در جلسه بعدازظهر امروز (دوشنبه) خود و در اجرای دستور رئیس جمهور محترم موضوع «احیاء و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استانی» از طریق ادغام دو معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور را تصویب کرد.

پایان مذاکرات سه‌جانبه مسقط

مذاکرات سه‌جانبه محمد جواد ظریف و جان کری، وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا و کاترین اشتون، هماهنگ کننده کشورهای 1+5 که ظهر روز یکشنبه در مسقط آغاز شده بود، دوشنبه شب به پایان رسید.
ظریف در پایان مذاکرات در اظهار نظری کوتاه در خصوص نتیجه مذاکرات گفت که در نهایت پیشرفت می‌کنیم.

هم‌چنین جان کری، وزیر خارجه آمریکا، گفت: سخت در حال کار کردن هستیم.

این اولین اظهارنظر وزیران خارجه ایران و آمریکا بعد از آغاز مذاکرات ایران و 1+5 در مسقط بود.

مذاکره کنندگان طی دو روز، چهار دور بر سر موضوعات مورد اختلاف بین خود، گفت‌و‌گو کردند.

معرفی وزیر پیشنهادی علوم از سوی رئیس جمهور

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه‌شنبه در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر فخ‌الدین احمدی دانش آشتیانی را برای اخذ رأی اعتماد جهت تصدی مسئولیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.
در همین رابطه محمد دهقان، عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: جلسه رای اعتماد به فخ‌الدین احمدی دانش آشتیانی، چهارمین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری سه‌شنبه آینده برگزار می‌شود.

رونمایی از دستاوردهای شاخص جهاد دانشگاهی با حضور جهانگیری

معاون اول رئیس جمهور روز سه‌شنبه در بازدید از بخش‌های مختلف مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی واقع در کیلومتر 55 آزادراه کرج – قزوین از دستاوردهای شاخص این مرکز رونمایی کرد.
مرکز مونتاژ دکل‌های حفاری نفت، مرکز مهندسی ماشین‌های الکتریکی و همچنین مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ازجمله بخش‌هایی از این مجتمع تحقیقاتی است که اسحاق جهانگیری از آنها بازدید کرد و در جریان فعالیت این مراکز قرار گرفت.
همچنین در جریان این بازدید، معاون اول رئیس‌جمهور از چندین دستاورد علمی- صنعتی همچون خط تولید UPS و شارژهای صنعتی پرقدرت نیز رونمایی و راه‌اندازی شد.

امضاء قرارداد احداث دو نیروگاه اتمی جدید میان ایران و روسیه

ایران و روسیه روز سه شنبه قراردادی در زمینه احداث دو واحد نیروگاه اتمی امضا کردند.
این قرارداد را علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و سرگئی کرینکو، رئیس شرکت دولتی روس اتم امضا کردند.
از نکات مهم این قرارداد، پیش‌بینی امکان ساخت نیروگاه‌های جدید در آن می‌باشد که جوانب و شاخص‌های آن مورد موافقت طرف‌های ایرانی و روس قرار گرفته است.

توافق ایران و 1+5 به نفع جهان است

رئیس جمهور روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت  با اشاره به پایان مذاکرات ایران با 1+5 در مسقط عمان گفت: اگر یکی از کشورهای عضو گروه 1+5 مشکلاتی در داخل دارد و در انتخاباتی برنده یا بازنده شده است، به ما ربطی ندارد و هر کشوری باید مشکلاتش داخلی‌اش را در درون خود حل کند.
دکتر روحانی در عین حال تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اینکه پایبند به همه مقررات بین‌المللی است، ملزم به اجرای فتوای رهبر معظم انقلاب است که بالاترین تضمین برای حرکت ایران در مسیر صلح‌آمیز خواهد بود.
دکتر روحانی افزود: توافق 1+5 به نفع ایران و همه کشورها و به نفع اقتصاد، توسعه، علم و جهان خواهد بود. این توافق می‌تواند، معاهدات بین‌المللی را مستحکم‌تر کند و باعث اتکاء کشورها به معاهدات بین‌المللی شود و درست نیست اگر کشوری به همه تعهدات بین‌المللی پایبند است، پاسخگوی شکاک بودن برخی کشورها باشد.
رئیس جمهوری با اعلام آمادگی ایران برای ادامه حرکت شفاف‌تر در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی، اظهار امیدورای کرد که توافق برد – برد برای طرفین مذاکره‌کننده ایجاد شود، چرا که نفع یک‌جانبه هیچ توافقی را مستحکم و پایدار نمی‌کند.
دکتر روحانی ادامه داد: ایران تمامی مساعی خود را در این زمینه بکار بسته است و تعدیل‌های لازم را در درخواست‌هایش انجام داده و امیدواریم همه کشورهای 1+5 به ویژه آمریکا که گاهی در مذاکرات به دنبال زیاده‌خواهی است، متوجه شرایط باشند.

آیت‌الله موحدی کرمانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله موحدی کرمانی در دانشگاه تهران اقامه می‌شود.
همچنین رحیم‌پور ازغدی به عنوان سخنران پیش از خطبه‌ها در زمینه مفهوم‌شناسی بازار اسلامی سخنرانی خواهد کرد.

captcha