کد خبر: 1474524
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۷
حجت‌الاسلام دهنوی در گفت‌وگو با نبأ:

انسجام روابط خانواده با مطالعه سبک زندگی عاشورایی

کانون خبرنگاران نبأ: حجت‌الاسلام دهنوی با بیان اینکه مبلغان در مناسبت‌های مذهبی بیشتر به مسائل دینی و اعتقادی می‌پرازند، گفت: در این بین عده‌ای در ماه محرم، صحبت از تأثیر عاشورا بر انسجام روابط خانوادگی را مطرح می‌کنند که این یعنی سبک زندگی اسلامی با نگاه عاشورایی.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین دهنوی، کارشناس مسائل خانواده در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، درباره راهکارهای ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه گفت: برای ترویج سبک زندگی اسلامی، باید مردم را بر طبق معیارهایی که دین اسلام فرموده، با آموزه‌های دینی آشنا کرد؛ اسلام برای تمام جزئیات زندگی راهنمایی داده است اما به گمان بعضی‌ها دستورات اسلام فقط در مورد مسائل اقتصادی و اجتماعی است که فکری کاملا غلط است؛ چراکه در دین مبین اسلام روایاتی وجود دارد که از مهارت‌هایی که دانشمندان غربی مانند «جان گری»، «آنجلیس»، «کارن هورنای»، «سیمون بارون کوهن»، تعریف کرده‌اند، را بیان می‌کند.

سبک زندگی اسلامی، راه و چاره مشکلات خانواده

وی با بیان این‌که برگزاری دوره‌های آموزشی راه انتقال آموزه‌های دینی است، گفت: خوشبختانه مردم استقبال خیلی خوبی از این دوره‌ها دارند. از دور و نزدیک به این جلسات می‌آیند تا به نیازشان در حل‌کردن مشکلات زندگی اعم از مشکلات زن و مرد یا فرزندان و همچنین فرزندان خانواده با همدیگر، براساس آموزه‌های اسلام پاسخ داده شود.
حجت‌الاسلام دهنوی افزود: اصلی‌ترین مواردی که در سبک‌ زندگی باید محور قرار گیرد، بحث تعامل زن و مرد در خانواده با همدیگر است که دستورات زیادی راجع به آن در اسلام بیان شده است. سبک زندگی فقط مختص خانواده نیست و شامل اجتماع نیز می‌شود که همان زندگی اجتماعی نام دارد.
وی با اشاره به گستره وسیع آموزه‌های دینی تصریح کرد: سلام‌کردن، کمک‌کردن به بزرگ‌تر‌ها، احترام به دیگران، توجه به حیوانات، رعایت حقوق مردم و دیگران مثل رانندگی و بحث نظافت همه این‌ها شامل دین می‌شود و به این‌ها می‌گوییم سبک‌ زندگی اسلامی، که کتاب «مهارت‌های زندگی» دبستان بر همین اساس تألیف شده است. آن‌ها در سنی هستند که رابطه با همسر برایشان موضوعیت ندارد؛ بنابراین آموزش سبک زندگی اسلامی از این‌ مسائل شروع می‌شود تا مسائل مربوط به نوجوانی، بزرگسالی (قبل از ازدواج)، مسائل مربوط به ازدواج و دوران عقد؛ یعنی باید متناسب با سن آن‌ها موضوعات را مطرح کنیم.

اشتراکات «پندار نیک، گفتار نیک» با «سبک زندگی اسلامی»

مشاور مسائل خانواده و امورمذهبی با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی با شعار ایرانیان‌باستان «پندار نیک، گفتار نیک» مشترکات خیلی زیادی دارد، اظهار کرد: در کل فرهنگ ملی ایرانی با دین اسلام شبیه است و در جاهای کمی  در تقابل هستند؛ مثلاً نوروز که در روایات تعبیر«نیروز» را داریم در حالی‌که کاملاً ملی و ایرانی است. پندار و گفتار نیک هم قسمتی از سبک زندگی اسلامی به شمار می‌رود و یکی از ابعاد زندگی اسلامی هستند؛ پندارنیک یعنی اندیشه نیک، هنگامی که اندیشه درست باشد، رفتار و گفتار شخص درست می‌شود و رفتار ما احساس ما را تغییر می‌دهد.

وی در خصوص اجرای سبک‌زندگی اسلامی در کشورهای دیگر بیان کرد: در کشورهای خلیج فارس و آسیای میانه که عنوان اسلامی دارند، بعضی خانواده‌ها بر اساس دین و طبق سبک زندگی اسلامی زندگی می‌کنند ولی حاکمان این سبک و سیاق را ترویج نمی‌دهند و این سبک‌ زندگی به صورت خودجوش و مردمی در جامعه اعمال می‌شود.

تاثیر عاشورا بر انسجام روابط خانوادگی

حجت‌الاسلام دهنوی در پایان با بیان اینکه سفرهای زیادی به کشورهای اروپایی، منطقه شنگن و امریکا برای ترویج سبک زندگی اسلامی در آنها انجام شده و جوانان روحانی برای برگزاری جلسات و آشنایی مردم با آموزه‌های دینی  فرستاده می‌شوند، گفت: مبلغان اکثرا راجع به مسائل دینی و اعتقادی صحبت می‌کنند ولی اقلیتی حتی در ماه محرم هم بحث تأثیر عاشورا بر انسجام روابط خانوادگی را مطرح می‌کنند که این یعنی سبک زندگی اسلامی با نگاه عاشورایی که خوشبختانه استقبال خوبی از آن می‌شود؛ البته بیشتر مخاطبان ما ایرانیان مقیم هستند ولی گاهی دیده می‌شود که علاقه‌مندان غیرمسلمان هم در این جلسات شرکت می‌کنند و از ما توضیحاتی راجع به مشکلات‌ خانوادگی می‌خواهند.

1
|
-
|
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ - ۱۴:۱۱
0
0
موضوع مصاحبه بسیار جالب و کاربردی است و همچنین صحبت های خوبی نیز گفته شده
captcha