کد خبر: 1476498
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۵
حسینی بیان کرد:

دلایل انتخاب داوران بین‌المللی در مسابقات قرآن استان تهران

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان تهران اظهار کرد: با توجه به اینکه بیشتر راه‌یافتگان به مرحله کشوری مسابقات قرآن اوقاف از استان تهران هستند، امسال در شیوه چینش هیئت داوران تغییراتی اعمال شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم حسینی، معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره مسابقات قرآن استان تهران گفت: امسال طی رایزنی‌هایی که با آموزش و پرورش و دیگر نهادهای آموزشی داشته‌ایم بیش از 450 هزار نفر در مرحله مقدماتی مسابقات قرآن استان تهران ثبت نام کرده‌اند، این در حالی است که سال گذشته 386 هزار نفر در مرحله مقدماتی مسابقات قرآن استان تهران ثبت نام کرده بودند.
وی با بیان اینکه تعداد شرکت‌کنندگان در مرحله مقدماتی مسابقات قرآن استان تهران نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجهی داشته است، عنوان کرد: در اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان تهران معتقدیم اگر در تهران 12 میلیون جمعیت داریم باید تمام 12 میلیون نفر در مرحله مقدماتی مسابقات قرآن شرکت کنند.
معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان تهران افزود: از 450 هزار نفر که در مرحله مقدماتی شرکت کرده بودند 207 نفر از آقایان و 118 نفر از بانوان پس از پشت سر گذاشتن مرحله مقدماتی و شهرستانی به مرحله استانی راه‌ پیدا کرده‌اند که رقابت‌های مرحله استانی نیز از روز گذشته، دوم آذر در تالار شیخ صدوق آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) آغاز شده و تا جمعه، هشتم آذر ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: مسابقات قرآن استان تهران در دو مقطع سنی شکوفه‌ها(زیر 16 سال) و بزرگسالان(بالای 16 سال) و در رشته‌های حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ کل قرآن کریم، ترتیل، قرائت، تواشیح و اذان و ابتهال در حال برگزاری است که رشته اذان و ابتهال فقط ویژه آقایان خواهد بود.

میزبانی مسابقات قرآن استان تهران برای نخستین‌بار به شهرستان‌ها واگذار شد
حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه امسال مسابقات قرآن استان تهران برای نخستین‌بار به میزبانی شهرری و در جوار حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) برگزار می‌شود، عنوان کرد: مسئولان اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری درخواست میزبانی از مسابقات قرآن استان تهران را داشتند که ما نیز به دلیل شرایط خاص شهرستان ری و قدمت تاریخی این شهرستان و همجواری با حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) با این پیشنهاد موافقت کرده و میزبانی مسابقات استانی را به شهرری واگذار کردیم.
وی ادامه داد: امسال برای نخستین‌بار در کنار برگزاری مسابقات قرآن استان تهران یک نمایشگاه قرآنی نیز در محل برگزاری مسابقات قرآن برپا شده است تا بازدیدکنندگان و زائران حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) بتوانند از این نمایشگاه و محصولات قرآنی ارائه شده در آن استفاده کنند.

داوری رقابت‌های آقایان توسط دو داور بین‌المللی در هر رشته
حسینی در این بخش از سخنان خود به هیئت داوران مسابقات قرآن استان تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به حساسیت مسابقات قرآن استان تهران و در نظر گرفتن این موضوع که بیشتر راه‌یافتگان به مرحله کشوری مسابقات قرآن از استان تهران هستند امسال در انتخاب داوران و روند داوری ارتقا داشته‌ایم به نحوی که در بخش آقایان برای هر رشته دو داور در نظر گرفته‌ایم تا میانگین نمرات داوران به عنوان نمره نهایی در نظر گرفته شود و دقت بیشتری در روند داوری به وجود آید.
وی ادامه داد: مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه فهرست داورانی که می‌توانند مسابقات قرآن استان تهران را داوری کنند در اختیار ما گذاشته‌اند که ما نیز داوران را از این فهرست انتخاب کرده‌ایم؛ بحث داوری مسابقات قرآن استان تهران که اولین استان در مسابقات قرآن کشور است از اهمیت بسزایی برخوردار است که به همین دلیل داورانی که برای این مسابقات انتخاب کرده‌ایم از داوران بین‌المللی هستند.
معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان تهران درباره داوری بخش بانوان گفت: به هر حال بانوان در رشته‌های ترتیل و قرائت از نظر نمرات نسبت به آقایان، نمرات کمتری می‌گیرند و همچنین داوران بین‌المللی خانم هم نداریم پس نمی‌توانیم انتظارداشته باشیم که سطح داوری مسابقات بانوان نیز همانند مسابقات آقایان باشد.
وی در پایان گفت: سطح رقابت‌های بانوان و داوران خانم زمانی ارتقا پیدا می‌کند که بتوانیم مسابقات بین‌المللی قرآن برای بانوان برگزار کنیم که اگر این اتفاق رخ دهد به طور طبیعی سطح کیفیت مسابقات استانی و کشوری بانوان نیز ارتقا پیدا می‌کند.

captcha