به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، اين مركز به مديريت «عادل الكنانی» از مهمترين موسسههای دينی كشور عراق است كه جزء دايرههای وقفی شيعيان عراق محسوب میشود تا تمام فعالان قرآنی از اقصی نقاط عراق برای شركت در برنامههای دينی و قرآنی در يك كانون گردهم آيند.
قاريان قرآن، حافظان، مفسران، اساتيد علوم قرآنی و تجويد و كارشناسان پژوهشهای دينی و قرآنی از جمله اعضای اين مركز هستند.
اين مركز به منظور پاسخگويی به نياز فعالان قرآنی اعم از حافظان قرآن و پژوهشگران علوم دينی و قرآنی تاسيس شدهاست كه پس از طرد صدام معدوم از كشور عراق دامنه فعاليتهای خود را توسعه داده و به امور مهم دينی و قرآنی بيش از پيش اهميت میدهد.
اين مركز مهمترين رسالت خود را، گردآوردن قاريان در يك مكان و برنامهريزی برای پيشبرد اهداف قرآنی از جمله تعليم احكام قرائت، تلاوت، نغمههای قرآنی، آموزش قاريان بينالمللی، ملی و استانی توصيف كردهاست.
آموزش حرفهای اذان و تربيت مؤذنان و اعزام آنها به اقصی نقاط عراق نيز از ديگر برنامههای مهم مركز ملی قرآن عراق عنوان شدهاست.
اين مركز شامل بخشهای متعددیاست، مركز «علوم قرآن» تنها مركز تخصصی علوم قرآنی عراق بوده كه دارای مجوز رسمی از سوی وزارت آموزش و پرورش عراق است و كليه دانشآموزان دختر و پسر دبيرستانی عراق كه برای آموزش علوم قرآنی و حفظ قرآن در اين مركز ثبت نام میكنند؛ پس از آنكه دوره سهساله آموزشی اين مركز را با موفقيت پشت سر گذاشتند، از سوی وزارت، گواهینامه دريافت كرده و میتوانند به عنوان مدرس، در نواحی مختلف عراق به تدريس قرآن و علوم قرآنی بپردازند.
زبان عربی و انگليسی، علوم قرآنی، منطق، تاريخ اسلام، احكام تجويد و تلاوت، شيوه لحن و ادا در قرائت قرآن، حفظ و تفسير قرآن از جمله واحدهای آموزشی مركز «علوم قرآن» عراق عنوان شدهاند.
بخش اطلاعرسانی اين مركز نيز شامل حوزههای مختلف رسانهای نظير روزنامه، مجله و استديوی تلويزيونیاست.
عمدهترين برنامههای اين مركز در بخش اطلاعرسانی است كه توسط كادر كارشناسان اطلاعرسانی و رسانه اداره میشود.
«مجله القلم» زيرمجموعه اين بخش است كه با انتشار پژوهشهای قرآنی مستند و مهم اساتيد علوم قرآنی، از لحاظ تخصص و تاثير علمی يكی از مجلات منحصر به فرد در خاورميانه معرفی شده و به دليل خدمتهای ارزنده «موسی الخافور» رئيس تحريريه، از سوی مورخان عرب «اتحاديه كشورهای عرب» مورد تقدير قرار گرفتهاست.
هفتهنامه «قطوف» نيز از ديگر آثار انتشاراتی مركز ملی علوم قرآنی عراق است كه درباره اسلام، قرآن، دين و فرهنگ اطلاعات ارزندهای را به چاپ میرساند كه «عادل الكنانی» مدير مركز ملی علوم قرآن، رياست تحريريه اين هفتهنامه را نيز برعهدهدارد.
همچنين تمام برنامههای تلويزيونی مربوط به فعاليتهای قرآنی اعم از مصاحبه، تواشيح قرآنی، ويژهبرنامههای دينی، سخنرانیها و گفتوگوهای متنوع با علماء و كارشناسان علوم قرآنی و دينی بخش بزرگی از توليدات استديوی اين مركز است و توليد برنامههايی پيرامون زندگی پيامبر اكرم(ص) امام علی (ع)، واقعه كربلا و امام حسين(ع) و امام موسی كاظم(ع) نيز از جمله مجموعه برنامههای موفق اين استديو بودهاست.
شركت در مسابقات بينالمللی قرآن كريم و نيز مسابقات استانی از ديگر فعاليتهای اين مركز است كه كسب مقام دوم و سوم مسابقات بينالمللی قرآن كريم ايران در سال 2005 در رشته تلاوت و تفسير /و كسب مقام چهارم مسابقات بينالمللی قرآن در مالزی و مقامهای نخستين مسابقات داخلی عراق از مهمترين افتخارات اين مركز است.
همچنين از ديگر فعاليتهای حاشيهای اين مركز میتوان به تشكيل جلسات قرآن، تفسير و تجويد، تشكيل كميتههای ويژه برای بازديد از مساجد و حسينيهها، برگزاری نشستهای قرآنی و دينی، كنفرانسهای داخلی و بينالمللی در محل اين مركز نام برد.
يادآوری میشود، مركز ملی قرآن عراق از سوی مراجع بزرگ دينی اين كشور تاكنون چندين بار مورد تقدير قرارگرفته است.