به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه لبنان، به نقل از روزنامه «الانوار» اين كشور، «محمد رشيد قبانی» مفتی لبنان با بيان اين مطلب در نماز جمعه ديروز سوم آبان در مسجد جامع تازه تأسيس بيروت گفت: مسجد از صدر اسلام، رسالتی مهم داشت و از يك سو مكانی برای نماز و عبادت و از سوی ديگر دانشگاه علوم اسلامی و مدرسه تربيت بر اساس مكارم اخلاق بود.
قبانی كه در جمع نمازگزاران متشكل از «تمام سلام» وزير فرهنگ لبنان، سفيران كشورهای عربی و اسلامی، رؤسای انجمنها و هيأتهای اسلامی، شخصيتها و جمع زيادی از زنان و مردان مؤمن لبنانی سخنمیگفت، افزود: جلسات علم در مساجد در تمام قرون اسلامی به علوم دينی محدودنمیشد بلكه شامل آموزش همه معارف و علوم مفيد نيز بود.
مفتی لبنان تصريحكرد: فراگيری علم و دين در مساجد تا به امروز درگيری و منافاتی را بين اين دو حوزه ايجاد نكردهاست؛ بنابراين عجيب نيست اگر میبينيم كه علم در آغوش اسلام پرورشيافت و به عبادت مرتبطشد و زير سقفهای اين مساجد جامع، دانشگاههای عظيم اسلامی برپاشد.
وی افزود: چه كسی میتواند جايگاه علمی مسجد الحرام در مكه، مسجد النبی در مدينه، مسجد الاقصی در قدس، مسجد جامع الازهر در مصر، مسجد جامع اموی در دمشق، مسجد جامع قرويين در مراكش و مسجد جامع زيتونيه در تونس و خدماتی را كه اين اماكن مقدس در راه علم و دانش كرده و میكند، انكارنمايد.
اين عالم لبنانی در ادامه گفت: شايسته است كه اهتمام خود را صرف رسالت مساجد در اسلام كنيم و به اصالت اين اماكن بازگرديم و مساجد جديد را بر پايه آنها بسازيم و نسلهای خود را بر اساس آموزههای والا و تمدن پيشرفته در اين اماكن مقدس تربيتكنيم.
وی به حديثی از پيامبر اعظم(ص) اشارهكرد و گفت: رسول اكرم(ص) در باب ارزش و اهميت مساجد فرمودند «كسی كه به خاطر خداوند مسجد بسازد به واسطه آن به سوی خداوند تقرب میجويد و خدواند به پاس اين عمل برای او در بهشت خانهای معنوی میسازد.»
قبانی در بخش ديگر سخنان خود به ساخت مسجد جامع «محمد الامين» در مركز بيروت اشارهكرد و گفت: اين اقدام نيز رسالت تمدن لبنان و تمسك شهروندان لبنانی را به همدلی و يكرنگی ملی و همزيستی مشترك نشانمیدهد و ارزشهای اخلاقی دينی اصيل مملو از تسامح را ثابتمیكند.