کد خبر: 2017709
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۷

پرسش‌های خيام در رباعيات بيانگر حس حقيقت‌جويی شاعر است

گروه انديشه و علم: رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در اتريش، تصريح كرد: برخی افراد سطحی‌نگر، جستجوگری و پرسش‌های خيام درباره خلقت جهان و آفرينش انسان را دليل بر كفر او دانسته‌اند، در حالی‌ كه اين پرسش‌ها در رباعيات، بيانگر حس حقيقت‌جويی شاعر بوده و منافی دين و ايمان نيست.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، «علی‌رضا ملكيان»، ضمن بيان اين مطلب در مراسم رونمايی از لوح فشرده صوتی اشعار خيام در اتريش، افزود: خيام در بسياری از رباعياتش اعتقاد خود به معاد و جهان پس از مرگ را نشان می‌دهد، اين مسأله حاكی از آن است كه وی، حكيمی متفكر و جستجوگر بوده و به دنبال راز خلقت انسان و سرانجام سرنوشت اوست.
رايزن فرهنگی كشورمان در اتريش تصريح كرد: هرچند كه به گواه محققان شعر و ادب فارسی به‌واسطه برخی تحليل‌های غلط و انتساب برخی رباعيات به خيام، نسبت به اين فيلسوف شاعر جفا شده است.
ملكيان ادامه داد: خيام شهرتی دو وجهی دارد، كه يكی همان خيام رياضی‌دان، فيزيك‌دان و ستاره‌شناس و ديگری خيام شاعر كه امروز سخن ما به مناسبت رونمايی از لوح فشرده رباعيات خيام در باره خيام شاعر است.
در ادامه اين مراسم، «ميشل پرايزر»، مدير شركت «پرايزر ركورد»، اظهار داشت: اگر خيام در حال حاضر می‌زيست به‌جای يك جايزه نوبل، مفتخر به اخذ سه جايزه می‌شد؛ چرا كه وی در فيزيك، ستاره‌شناسی، رياضيات و ادبيات، استاد بلامنازع عصر خود بوده است.
وی با بيان اينكه كتاب خيام در نيمه دوم قرن 19 ميلادی در انگلستان بعد از كتاب انجيل به‌عنوان دومين كتاب پرفروش بوده است، افزود: اين نشان از اهميت ادبيات خيام داشته است.
پرايزر گفت: مكانی كه ما اكنون همايش را در آن برگزار می‌كنيم؛ در سال 1365 ميلادی به عنوان اولين دانشگاه اتريش پايه‌گذاری شده است و از اين جهت با سابقه‌ترين دانشگاه اتريش است، در حالی‌كه در ايران اولين دانشگاه به نام «جندی‌شاپور» در قرن چهارم ميلادی تأسيس شده است.
وی در راستای مطلب فوق ادامه داد: دانشگاه‌های بزرگی مثل «الازهر» در مصر، نيز قديمی‌تر از دانشگاه وين است كه اين مطلب بيانگر اهميت علم و دانش در كشورهای اسلامی است.
ميشل پرايزر گفت: خرسندم كه بعد از چند سال زحمت و تلاش توانستيم لوح فشرده اشعار خيام را به زبان آلمانی به دوستداران او عرضه كنيم و جا دارد كه از رايزنی فرهنگی ايران به خاطر كمك‌های بی‌دريغ‌اش قدردانی كنيم.
در ادامه مراسم قطعاتی از اشعار خيام به زبان آلمانی توسط «اشتفان فلمينگ»، هنرپيشه مشهور تئاتر اتريش به همراه موسيقی سنتی تار، توسط «نريمان حجتی» اجرا شد كه مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
در اين مراسم «آناس شقفه»، رئيس جامعه مسلمانان اتريش، «عمر‌الراوی»، نماينده مجلس فدرال اين كشور، «لولكر»، از دانشكده خاور‌شناسی دانشگاه وين و جمعی از پژوهشگران انستيتو ايران‌شناسی حضور داشتند.
گفتنی است مراسم رونمايی از لوح فشرده صوتی خيام كه حاوی اشعار خيام به زبان آلمانی همراه با موسيقی سنتی ايرانی است، روز 27 مهرماه، برگزار شد.
رونمايی از اين لوح، طی مراسم رسمی توسط رايزنى فرهنگى جمهوری اسلامی ايران در اتريش و شركت اتريشی پرايزر ركورد، در سالن تئاتر آكادمی علوم اتريش برگزار شد.
captcha