کد خبر: 2431554
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۵

همايش علمی «حافظ و چالش‌های عصر معاصر» در بوسنی و هرزگوين برگزار شد

گروه ادب: همايش علمی ـ پژوهشی «حافظ و چالش‌های عصر معاصر» به‌ همت رايزنی فرهنگی كشورمان، شنبه، 22 مهرماه در محل سالن اجتماعات كتابخانه «درويش سوشيچ» شهر توزلا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در اين همايش كه علاقمندان و دوستداران بوسنيايی شعر و ادب فارسی و فرهنگ و تمدن غنی ايران اسلامی حضور داشتند، اساتيد و فرهيختگان دانشگاهی به ارائه مقاله در باب اشعار و ديوان حافظ شيرازی پرداختند.
در ابتدای همايش «حافظ و چالش‌های عصر معاصر»، محمدرضا آرام، رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در سخنانی، هدف از برگزاری آن را شناخت تأثيرات قرآن بر حافظ و نيز بررسی جايگاه اشعار حافظ در زبان و ادبيات ملل مختلف عنوان كرد و گفت: اشعار حافظ، بسيار لطيف و شيوا و در اوج فصاحت و بلاغت بوده و منطبق بر زبان فطری انسان می‌باشد.
وی ادامه داد: امروز، انديشمندان در حوزه زبان و ادبيات توجه ويژه‌ای به اشعار عرفانی حافظ دارند و اين شاعر نا‌م‌آور ايرانی، به‌حق، منادی صلح و نوع‌د‌وستی و تجسمی از عرفان اسلامی است كه با وجود گذشت سده‌ها جايگاه خود را در ضمير ايرانيان حفظ كرده است زيرا كه اشعار او الهام‌گرفته از فطرت و قرآن است.
«الوير موسيچ» استاد دانشگاه ضمن ارائه مقاله خود به آرايه «ايهام» در ابيات حافظ پرداخت و گفت: درك مفاهيم بسياری از غزليات حافظ به‌خاطر وجود تصاوير بلاغی در آن به سهولت صورت نمی‌گيرد، اما بايد توجه داشت كه همين تصاوير بلاغی است كه به شعر او زيبايی دو چندان داده است.
«سداد ديزدارويچ» نيز مقاله خود را به نقش و ارزش شعر حافظ در فرهنگ 700 سال گذشته ايران اختصاص داد و گفت: حافظ، محصول انديشه و فرهنگ ايرانی است اما خود او نيز اين فرهنگ و انديشه را غنا بخشيده، به‌طوري‌كه امروز، حافظ، بخشی از هويت فرهنگی ايرانيان است.
لازم به‌ذكر است در حاشيه اين همايش، نمايشگاهی از ديوان اشعار حافظ، تابلوهای نفيس قرآنی و همچنين منشورات رايزنی فرهنگی ايران در معرض ديد علاقمندان بوسنيايی قرار گرفت.
captcha