کد خبر: 2611175
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸
حجت الاسلام اعرافی تأکید کرد:

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت امت اسلام برای ایجاد تمدن نوین اسلامی

گروه بین‌الملل: حجت الاسلام والمسلمین اعرافی بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت عظیم امت اسلام برای ایجاد تمدن نوین اسلامی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از محل برگزاری کنگره جهانی «خطر جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» در شهر مقدس قم، حجت الاسلام والمسملین اعرافی، رئیس جامعة المصطی(ص) العالمیه، پیش از ظهر امروز سوم آذرماه، در دومین روز این کنگره ضمن سخنانی گفت: علما و مراجع دینی نفوذ و  جایگاه مهمی در میان امت اسلام دارند، بنابراین می‌توان از این ظرفیت مهم برای مقابله با جریان‌های تکفیری استفاده کرد.
وی افزود: امت اسلامی با وجود داشتن ثرو‌ت‌های گسترده و منابع عظیم خدادادی هم اکنون دچار مشکلات و چالش‌های بسیاری است که باید این معضلات و مشکلات در این گونه مجامع و نشست‌های بین‌المللی بررسی شود.
اعرافی بیان کرد: از جمله مشکلات و چالش‌هایی که امت اسلام با آن روبرو است، تهاجم اخلاقی و هجمه فرهنگی و معرفتی غرب است که علیه جوانان ما انجام می‌شود و این تهاجمات در کنار عقب‌افتادگی علمی و تکنیکی از جمله آسیب‌هایی است که مسلمانان را بسیار تضعیف کرده است.
وی در ادامه سخنان خود، اسرائیل را غده سرطانی ذکر کرد و گفت: از هم پاشیدگی قدرت‌های نظامی اسلامی و رواج توهین به حیثیت اسلام و مسلمانان و همچنین پدیده زشت تکفیر از دیگر زمینه‌های ضعف جهان اسلام است.

رئیس جامعه المصطفی(ع) العالمیة اظهار کرد: باید نیروهای عظیم امت اسلام را برای ایجاد تمدن اسلامی نوین در جهان اسلام به کار بگیریم وتأکید بر احیای گفتمان تمدن اسلامی بر اساس اصول جهانی اسلامی از جمله اقداماتی است که باید برای تحقق وحدت امت اسلام انجام دهیم.
وی گفت: وظیفه بعدی ما مسلمانان، تأکید و تمرکز بر مشترکات است و ما باید تلاش کنیم که گفتمان وحدت‌گرایانه مسلمانان را احیا کنیم، زیرا ما نقاط مشترک بسیاری داریم؛ نکته بعدی ایجاد روش‌های مشترک برای تحقیقات و پژوهش‌های اسلامی و ایجاد یک زبان مشترک برای گفت‌وگو بین علمای اسلامی است.
اعرافی اضافه کرد: علمای اسلامی باید اصول و ادله تکفیر را مشخص کنند و بر اساس روش‌های اصیل اجتهاد توافق کنند؛ همچنین، حوزه‌های علمیه جهان اسلام باید دروسی که ممکن است به افراط بیانجامد را حذف کنند و اصل روابط برادرانه بین مذاهب باید بیشتر شود و همچنین باید روح  جهاد علیه دشمنان اسلام را نیز تقویت کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین اعرافی در پایان تحکیم روابط بین علما و مراکز اسلامی را از دیگر وظایف علمای اسلامی دانست و بر ایجاد یک دبیرخانه دائمی برای کنگره جهانی «خطر جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» و کمیسیون‌های دائمی برای بررسی این چالش‌ها تأکید کرد و  آمادگی حوزه‌های علمیه و جامعة المصطفی(ص) العالمیه را برای ادامه گفت‌وگوهای میان علمای اسلام اعلام کرد.

captcha