به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی- آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی صبح امروز نهم آذرماه با حضور همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و جمعی از مدیران سازمان بهزیستی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمد بهرامی، قاری روشندل لرستانی و دارنده رتبه اول رشته قرائت تحقیق جشنواره قرآنی سازمان بهزیستی به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت و در ادامه آن نیز اردشیر بهلولی، مدیرکل دفتر فرهنگی سازمان بهزیستی به بیان سخنانی در مورد این جشنواره پرداخت.
تلاش برای راهاندازی معاونت فرهنگی در سازمان بهزیستی
وی گفت: این اختتامیه با تأخیری چندین ماهه برگزار شد و در واقع این اختتامیه در راستای تجلیل از برگزیدگانی است که سال گذشته در جشنواره حضور یافته و رتبههای برتر را کسب کردهاند بود. برای برگزاری مناسب این جشنواره اقدامات زیادی صورت گرفت که تهیه و توزیع آییننامه مسابقات برای استانها جهت آشنایی متسابقان با آییننامه مسابقات و نیز تهیه و توزیع ویژهنامه استاد موذنزاده اردبیلی تنها بخشی از این فعالیتها بوده است.
مدیر کل دفتر فرهنگی سازمان بهزیستی بیان کرد: در این دوره از مسابقات جشنواره قرآنی سازمان بهزیستی با اقبال بسیار خوبی در استانها همراه بود به طوری در تمامی مراحل این جشنواره بالغ بر 50 هزار نفر شرکت کردند که این آمار به نسبت بسیاری از دستگاهها که کار تخصصی قرآنی نیز انجام میدهند چشمگیر بوده است. در حال حاضر نیز آییننامه جشنواره جدید در حال تدوین است.
بهلولی در ادامه تصریح کرد: مرحله شفاهی این جشنواره در استانها در مرداد و شهریورماه سال 1392 برگزار و آثار هنری نیز تا پایان شهریورماه داوری شد و در نهایت نیز 500 نفر در مرحله کشوری در مشهد مقدس برای حضور در بخش شفاهی حضور یافتند که در نهایت 200 نفر جزء افراد برگزیده معرفی شدند که امروز از تعدادی از آنها تجلیل خواهد شد.
وی در پایان یادآور شد: امیدواریم با توسعه آموزش قرآن کریم بتوانیم برای ترویج فرهنگ قرآن و عترت از همه ابزارهای هنری و فرهنگی استفاده کنیم، سازمان بهزیستی برای این کار تلاش خواهد کرد تا حوزه فرهنگی را گستردهتر کند تا جایی بتوانیم معاونت فرهنگی را در سازمان بهزیستی داشته باشیم.
در ادامه این مراسم گروه تواشیح و همخوانی بقیةالله(عج) به اجرای دو قطعه پرداخت و پس از آن نیز حجتالاسلام سیدمهدی سیدمحمدی، مشاور فرهنگی سازمان بهزیستی به بیان سخنانی پرداخت. وی گفت: یکی از مباحثی که مطرح است و سازمان بهزیستی نیز با آن مرتبط است حوزه توانمندسازی عمومی جامعه هدف در زمینههایی همچون مشارکتجویی، تعاون و ... است که بر همگی این موارد در قرآن نیز تأکید شده است.
شورای عالی قرآن سازمان بهزیستی تشکیل میشود
سیدمحمدی با بیان اینکه اگر به قرآن کریم پناه ببریم تمام نابسامانیها پایان خواهد یافت به معضلی به نام طلاق اشاره و بیان کرد: در حال حاضر بحث طلاق پیامدها و آسیبهای بسیار زیادی با خود به همراه دارد که با مراجعه به قرآن کریم و پیاده کردن دستورات آن میتوان از بروز آنها جلوگیری کرد. قرآن در بحث طلاق نکات بسیار ظریفی را بیان کرده است که از پیشگیری تا مراحل پایانی آن را شامل میشود.
مشاور عالی فرهنگی رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: حوزه فرهنگی سازمان بهزیستی اولویت یک کاری خود را به مباحث قرآن و عترت اختصاص داده است البته از همان ابتدا یکی از دغدغههای اصلی ما کار در حوزه قرآن بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم میتوان بحث قرآن را به عنوان یک اصل در راستای توانمندسازی فرهنگی در زندگی آحاد جامعه هدف سازمان بهزیستی تعمیم دهیم و در همین راستا به زودی شورای عالی قرآن سازمان بهزیستی تشکیل و جلسات آن نیز برگزار خواهد شد تا از این پس کل فعالیتهای قرآن و عترت سازمان ذیل این شورا برگزار شود.
سیدمحمدی در پایان یادآور شد: علاوه بر این بحث برگزاری جشنواره قرآنی را نیز همچنان به قدرت و شدت ادامه خواهیم داد. در بحث مهدهای کودک امسال را در راستای گسترش فضای دینی در سطح آنها به عنوان سال فرهنگ و نماز نامگذاری کردیم. آنچه در توان داریم برای برای ارتقاء فعالیتهای قرآنی در سازمان بهزیستی را طبق اخلاص خواهیم گذاشت.
سازمان بهزیستی دارای ردیف بودجه قرآنی شد
در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در سخنانی با اشاره به اینکه این سازمان بهترین اسم را در بین سازمانهای و نهادهای کشور دارد، گفت: زیست برتر، چیزی جز حیات طیبه نیست و به همین دلیل است که مأموریت مطلوب سازمان بهزیستی در جوامع اسلامی با جوامع غیر اسلامی کاملاً متفاوت است.
وی افزودن: رسیدن به نقطهای به نام حیات طیبه، نقطه پایانی تشکیل حیات جامعه اسلامی است که قاعدتاً سازمان بهزیستی به عنوان یکی از پرچمداران اصلی تحقق این هدف است. سازمان بهزیستی حامل این هدف بلند قرآنی است که فلسفه خلقت انسان است، بنابر این تحقق این هدف بزرگ مستلزم دو خصیصه در سازمان بهزیستی است، اولین خصیصه راشد بودن و دومین خصیصه نیز مربی بودن است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: تمام فعالیتهای سازمان بهزیستی مقدمهای است تا بیاید این عرصه را پوشش دهد، یعنی تمام مددرسانیها برای کمتوانان و ناتواتان جسمی و حرکتی تنها برای حضور آنها در اجتماع نیست بلکه برای ایجاد رشد و تربیت اجتماعی و اخلاقی و در نهایت تربیت الهی است.
محمدی با طرح این سؤال که سازمان بهزیستی باید به چه چیزی توجه کند تا بتواند این نقطه کلیدی که همان حیات طیبه است محقق کند، تصریح کرد: قرآن کریم رسالتهای زیادی را بیان کرده است که یکی از کلیدیترین آنها رسالت شفا و رحمت قرآن کریم است، رسالت شفا مربوط به پالایش وجود از همه ناپاکیها و رسالت رحمت مربوط به آرایش وجود به همه پاکیها است.
وی خاطرنشان کرد: شفا رفع بیماری است که شامل سه نوع روحانی، عقلانی و جسمانی میشود، رفع بیماری در این سه عرصه یکی از رسالتهای بزرگ قرآن کریم است. تمام نزول قرآن و عملیات دریافت وحی تحقق بخش این رسالت در حوزه ایمان بوده است. همانطور که رسالت شفا مقدمه دریافت رحمت است. چگونه میتوانیم راهبری کنیم که در سطح جامعه بهرهمندی از شفا حاصل شود.
رئیس ستاد راهبری حفظ قرآن کریم با بیان اینکه برای گسترش قرآن در جامعه باید 22 فرهنگ در جامعه نهادینه شود، گفت: یکی از وظایف ما این است که زمانی که به سمت قرآن میرویم به عنوان یک بیمار که به دنبال درمان است به آن مراجعه کنیم چون قرآن نسخه شفابخش ما است. لذا اولین فرهنگ طلب شفا از قرآن کریم است. متأسفانه در جامعه این فرهنگ بسیار ضعیف است.
رئیس ستاد رهبری حفظ قرآن کریم در ادامه صحبتهای خود در مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: قرآن کریم ریشه بسیاری از مسائلی که باعث رسیدن به بن بست در زندگی میشود را دور شدن از تقوای الهی بیان میکند و در مورد طلاق نیز چنین نظری دارد و معتقد است که ریشه جدا شدن و دور شدنهای زن و مرد از هم در نداشتن تقوا است.
وی با اشاره به اینکه همه سازمانها باید به قرآن نگاه راهبردی داشته باشند، بیان کرد: سابقه برگزاری جشنواره قرآنی در سازمان بهزیستی نشان میدهد که این نگاه در این سازمان از گذشته وجود داشته است و این اراده در این سازمان برای ارتقاء این نگاه نیز دیده میشود. من فکر میکنم یکی از کارهایی که باید سازمان بهزیستی مدنظر قرار دهد این است که همزمان با جشنوارههای قرآنی توسعه فرهنگ قرآنی در این سازمان را نیز مد نظر قرار دهد.
300 هزار نفر در سازمان بهزیستی، حرفهای فعالیت قرآنی دارند
همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی، آخرین سخنران در مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی- آموزشی قرآن و عترت سازمان بهزیستی بود که در سخنانی با اشاره به اینکه در سازمان بهزیستی به نسبت خوشه جمعیتی که دارد استقبال از برنامههای قرآنی مناسب است، گفت: برنامههای قرآنی سازمان بهزیستی حتی در عرصه بینالمللی نیز میتواند قابل توجه و باعث سربلندی نظام جمهوری اسلامی شود.
وی با بیان اینکه در بحثهایی همچون قرائت، حفظ و هنرهای قرآنی در سازمان بهزیستی افراد توانمند بسیار زیادی وجود دارند، افزود: با اینکه در جشنوارههای قرآنی سازمان بهزیستی بالغ بر 50 هزار نفر حضور داشتهاند اما بر اساس برآوردهای صورت گرفته از بین جامعه هدف این سازمان بالغ بر 300 هزار نفر به صورت حرفهای فعالیت قرآنی دارند. البته با اینکه این رقم عدد بزرگی است اما ما حتی به این هم راضی نیستیم و باید این آمار بیشتر شود.
هاشمی بیان کرد: انتظار ما در زمینه قرآنی شدن افراد این است که تمام جامعه هدف سازمان بهزیستی فعالیت قرآنی داشته باشند با اینکه این یک هدف آرمانی است اما با برنامهریزی میتوان آن را عملیاتی کرد. البته برای عملیاتی شدن این موضوع نهادهای همکار هم باید تعامل خوبی با ما داشته باشند.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه با قدردانی از حمایتهای شورای توسعه فرهنگ قرآنی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: با استفاده از این حمایتها توانستهایم در 31 استان کشور اداره فرهنگی و کانونهای قرآن و عترت را راهاندازی کنیم.
وی در ادامه به مهدهای کودک اشاره کرد و افزود: در این حوزه با اینکه فعالیت از سه دهه گذشته آغاز شده است اما در دو سال اخیر کارهای خوبی صورت گرفته است که مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی است. نزدیک به هشت درصد از کودکان در مهدهای کودک بهزیستی حضور دارند و 92 درصد بقیه در مهدهای خانگی که همان پدرها و مادرها هستند حضور دارند.
هاشمی با تأکید بر لزوم تهیه محتواهای مناسب برای 92 درصد از کودکان که در مهدخانهها حضور دارند، بیان کرد: با کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش داریم برای این نوع مهدها محتواهایی مناسب تولید کنیم، یقیناً بهترین مکان برای کودکان در کنار اولیاء بودن است.
تجلیل از حجتالاسلام محمدی
بخش دیگر این مراسم نیز مربوط به تجلیل از برگزیدگان رشتهها و بخشهای مختلف بود و پس از آن نیز با اهدای لوح یادبودی به حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تلاشهای وی در راستای اعتلای فرهنگ قرآنی قدردانی شد.
برای دیدن گزارش تصویری این مراسم اینجا را کلیک کنید!