به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی در دیدار با استاندار اصفهان، از داشتهها و آثار تاریخی و میراث فرهنگی ایران به ویژه اصفهان به عنوان ثروت بزرگ جهانی نامبرد و افزود: این ثروت بزرگ نه تنها متعلق به مسلمانان بلکه متعلق به همه انسانهاست و سایر ملل دنیا باید با این سرمایههای معنوی آشنا و از آن بهرهمند شوند.
ایاد امین مدنی در این دیدار اظهار کرد: برای خلق این آثار تاریخی و فرهنگی از فکر، فلسه و هنر معماری بیبدیل استفاده شده و دیدن این آثار، روح معنویت را در انسانها تقویت میکند.
وی افزود: به عنوان نمونه، پل خواجوی اصفهان، تنها یک پل برای عبور از روی آب نیست بلکه معماری این سازه به گونهای است که ارتباط بین انسان، آب و طبیعت را برقرار و روح انسان را برای استفاده از نعمتهای خالق هستی، متعالی میکند.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی مدیریت بر شهر اصفهان را افتخاری بزرگ دانست و افزود: معرفی آثار هنری و اسلامی میتواند انسانهای بسیاری را جذب کند و انتقالدهنده هنر، خلاقیتهای انسانی و تاثیرگذاری بر انسانها باشد.
دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی با اشاره به این که اصفهان در سال 2006 پایتخت فرهنگی جهان اسلام بوده، تصریح کرد: این شهر میتواند در سال 2017 نیز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام برگزیده شود.
وی با اشاره به این که شهرهای بیتالمقدس در سال 2015 و قونیه ترکیه در سال 2016 به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام برگزیده شدهاند، افزود: سعی خواهیم کرد در سال 2017 میلادی، اصفهان را به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی کنیم تا همه کشورهای اسلامی از مواهب فرهنگی این سرمایههای غنی جهان اسلام بهره ببرند.
ایاد امین مدنی بر حفظ آثار تاریخی و فرهنگی اصفهان تاکید کرد و گفت: این نگرانی وجود دارد که توسعه و مدرنیزهشدن شهرها بر بافتهای غنی تاریخی مکانهای مختلف ایران از جمله اصفهان غلبه کند و این سرمایههای گرانبها را مورد دستخوش خود قرار دهد.
دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی در ادامه این سازمان را یک تشکل سیاسی دانست و تصریح کرد: کشورهای اسلامی از مشترکات زیادی برخوردارند و همین عامل موجب شده تا این کشورها با عنوان سازمان همکاری کشورهای اسلامی به دور هم جمع شوند.
وی با اشاره به این که سازمان همکاری کشورهای اسلامی ابتدا برای حمایت از مسجدالاقصی تأسیس شد، افزود: این سازمان پس از چند سال، در زمینههای مختلف از جمله مسائل فرهنگی و گردشگری کشورهای اسلامی نیز فعالیت خود را آغاز کرد.
وی اظهار کرد: ایران عضو اساسی سازمان همکاریهای کشورهای اسلامی است و از مشترکات فرهنگی زیادی با سایر کشورهای مسلمان برخوردار است.
وی با توصیف ویژگیهای برجسته فرهنگی و تاریخی شهر اصفهان و شاخصههای معماری اسلامی در این شهر خواستار ارتباط بیشتر بین اصفهان و سازمان همکاری کشورهای اسلامی با هدف بهره وری مجموعه این کشورها از سرمایههای فرهنگی و تاریخی اصفهان شد.